مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بر نقش و جایگاه کارآفرینی در کشور تاکید کرد و افزود: جشنواره کارآفرینان برتر ملی با هدف ایجاد جایگاه اجتماعی برای کارآفرینان برگزار میشود.
رحیم سرهنگی، ایجاد گفتمان توسعه کارآفرینی را از مهمترین رویکردهای برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر ملی برشمرد و افزود: الگوسازی برای کارآفرینان و سایر جوانانی که در حوزه کارآفرینی فعالیت میکنند از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی، اساسیترین شاخص انتخاب و معرفی کارآفرینان برتر ملی را در این جشنواره، نوآوری برشمرد و تصریح کرد: کارآفرینان کسانی هستند که با طرح ایده نو و خلاقانه به تولید ملی و ارزش و ایجاد ارزش افزوده کمک میکنند و بحث رعایت مسایل محیط زیستی نیز از دیگر مشخصههای اصلی در انتخاب و معرفی کارآفرینان برتر ملی است.
سرهنگی با اشاره به اینکه امسال چهاردهمین جشنواره کارآفرینان برتر ملی برگزار میشود تصریح کرد: این جشنواره در سال جاری با رویکرد و شکل جدید برگزار میشود.
مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه از روز گذشته ثبت نام از کارآفرینان برتر ملی آغاز شده است افزود: این جشنواره در بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات برگزار و در سال جاری به صورت تخصصیتر نیز در حوزه گردشگری و صنایع دستی ثبت نام انجام میشود.
وی به موضوع انتخاب کارآفرینان پیشرو در جشنواره کارآفرینان برتر ملی نیز اشاره و تاکید کرد: مصوبه حمایت از کارآفرینان پیشرو مراحلی نهایی خود را در کمیسیون اقتصادی دولت طی میکند و این مصوبه به زودی به تایید نهایی هیئت دولت نیز خواهد رسید.
کارآفرینانی که به عنوان کارآفرین پیشرو انتخاب میشوند دکترای افتخاری در این حوزه دریافت میکنند و از بیش از بیست نوع مشوق و تسهیلات بهره مند میشوند.
وی با اشاره به فرآیند برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر ملی افزود: در این جشنواره علاوه بر انتخاب و معرفی کارآفرینان برتر ملی در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات یک نفر نیز بانوی کارآفرین ملی و یک نفر کارآفرین جوان انتخاب و معرفی میشود.
سرهنگی با اشاره به اینکه جشنواره کارآفرینان برتر ملی از سال ۹۵ تا کنون در حال برگزاری است گفت: از سال ۹۵ تاکنون ۳۰ هزار نفر ثبتنام انجام شده و سههزار و ۲۰۰ کارآفرین برتر انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه جشنواره کارآفرینان برتر ملی در سال جاری در یک فرآیند کاملا علمی برگزار میشود افزود: این جشنواره در مرحله اول با ثبت نام از کارآفرینان در سامانه مربوطه آغاز میشود، در مرحله دوم مدارک بررسی شده و در مرحله سوم از سوی ۳ داور به صورت مجازی، یک داور عمومی، یک داور در اداره تخصصی و یک داور نیز به صورت بدون نام و مخفی طرحها را بررسی و داوری میکنند.
سرهنگی ادامه داد: در مرحله بعد، بازدید میدانی صورت میگیرد و یک شورای داوری از اساتید مختلف در هر استان شکل میگیرد و کارآفرینان برتر استانی نیز انتخاب میشوند.
وی با بیان اینکه در جشنواره کارآفرینان برتر ملی در سال جاری در هر رسته تخصصی، کارآفرینان برتر شناسایی و معرفی میشوند افزود: در سال جاری در حوزههای تخصصی فناوری اطلاعات، بهداشت و درمان و دارو سازی نیز کارآفرینان برتر شناسایی و معرفی میشوند.
مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به گستردگی ظرفیت گردشگری در کشور بیان داشت: گردشگری یکی از رشتههای پر اشتغال در کشور است که میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اشتغالزایی نقش ایفا کند که متاسفانه در جریان کرونا بسیار آسیب دیده است.
وی تصریح کرد: امسال کارآفرینان در حوزه صنعت گردشگری نیز میتوانند بطور جداگانه با مراجعه به سامانه کارآفرینان برتر وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کنند.
سرهنگی با بیان اینکه بعد از برگزاری جشنواره کارآفرینان برتر ملی، کارآفرینان به حال خود رها نمیشوند افزود: کانون کارآفرینی استان نیز تشکیل میشود که ترکیب آن شامل ۶ نفر کارآفرین برتر بخش خصوصی و ۶ نفر از مسئولین دستگاههای اجرایی است.
مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: کانونهای کارآفرینی در هر استان به دیگر کارآفرینان کمک میکنند تا ایده کارآفرینان جوان عملیاتی شود.
وی خاطر نشان کرد: کارآفرینان میتوانند تا دهم مرداد ماه سالجاری با مراجعه به سامانه کارآفرینان برتر به نشانی https://karafarinanebartar.mcls.gov.ir در این سامانه نام نویسی کنند.