آزمایشگاه علوم شناختی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، با اعتبار یک میلیارد و سیصدمیلیون تومان به بهره برداری رسید.
دکتر فضیلتپور، افزود: این آزمایشگاه دارای تجهیزاتی، چون دستگاههای ردیاب حرکات چشم؛ دستگاههای ثبت امواج مغزی (EEG) ۳۲ و ۶۴ کاناله و سیستمهای تشخیصی و توانبخشی عصبشناختی مانند نوروفیدبک-بیوفیدبک و tDCS و سایر ابزارهای تشخیص و توانبخشی شناختی مانند IVA و Captains’ Log است.
رئیس دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، نیز گفت: شناخت بهعنوان محوریترین موضوع در حوزه علوم انسانی است؛ بیتردید از آنجا که حیات انسان و جامعه وابسته به کارکردهای مغزی اوست، شناخت ما از مغز و ذهن میتواند تأثیر بهسزایی بر همه ابعاد حیات انسان داشته باشد. علوم شناختی، مجموعهای از رشتههای میانرشتهای است که به مطالعه و بررسی هوش، ذهن و کارکردهای مغزی میپردازد. ذهن انسان است که میتواند شتاب تکنولوژی و فرهنگ و برنامهریزی تعیین کند.
دکتر نورالله محمدی، ادامه داد: علوم شناختی متشکل از رشتههای فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، زبانشناسی، انسان شناسی، علم اعصابشناختی و روانشناسی شناختی است و کاربرد وسیعی در رشتههای مختلف دارد و این رشتهها کنار هم هستند تا رشتههای جدیدی را به وجود آورند. از همینرو موضوع علوم شناختی، موضوعی بسیار بااهمیت و لازم توجه است.
دکتر حبیب شریف رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس نیز با یادآوری اینکه پیشنهاد و درخواست تأسیس این آزمایشگاه مدتها پیش ارائه شده بود، گفت: بخشی از هزینههای این آزمایشگاه با کمک شرکت رامک و بنیاد نخبهپرور استان فارس تهیه شده است.