در سالهای گذشته سطح زیرکشت محصول چغندرقند در خراسان رضوی بین ۶۰ تا ۶۵ هزار هکتار بود که امروزه در بهترین حالت ۲۰ هزار هکتار بیشتر کشت نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی خراسان رضوی در بازدید از مزرعه
غلامحسین ساربان افزود: استان خراسان رضوی در ۲۰ سال گذشته در تولید محصول چغندرقند در جایگاه اول کشور قرار داشت، ولی در دهه اخیر بعد از آذربایجان غربی قرار دارد و مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی محصول چغندر قند را یکی از محصولات اساسی و مورد حمایت دولت اعلام کرد و افزود: اگراین محصول به اندازه نیاز در کشور تولید نشود، مجبور هستیم آن را وارد کنیم.
ساربان با بیان اینکه سال گذشته این استان سال سختی را طی ۵۰ سال گذشته تجربه کرد، گفت: از ۲۳۵ هکتاری که به صورت آزمایشی در چند نقطه استان چغندر قند کاشته شد، عمده آن حذف و تنها مزرعه ۵ هکتاری در کویر بردسکن در این شرایط سخت توانست عملکرد قابل قبولی را داشته و تولید آن در هر هکتار بالای ۵۰ تن و عیار آن بالای ۱۷ باشد.
وی میزان تولید چغندرقند استان را یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: سطح زیرکشت محصول چغندرقند بهاره ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار و پاییزه ۲۳۵ هکتار است که با توجه به شرایط سخت اقلیمی که در استان با آن مواجه بودیم، عمده سطح زیرکشت محصول چغندرقند پاییزه استان به مرحله برداشت نرسید و تنها مزرعهای در بردسکن توانست عملکرد خوبی را در تولید این محصول داشته باشد.