۸۶ واحد راکد آذربایجانغربی در یک سال گذشته به چرخه تولید بازگشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزمهاباد؛ معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری آذربایجانغربی گفت: ۸۶ واحد راکد آذربایجانغربی در یک سال گذشته با وجود روزهای سخت کرونایی،تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای داخلی به چرخه تولید و فعالیت مجدد بازگشته است.
نادر صادقی، در جلسه بررسی مشکلات کارخانه قند مهاباد که با حضور رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی، نماینده ولی فقیه در استان و شماری از مدیران کل دستگاههای اجرایی در محل این واحد تولیدی تشکیل شد، افزود: با تلاش و پیگیری مجموعه اقتصادی استان این تعداد واحد تولیدی در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر جهش و رفع موانع به مدار تولید بازگشته و چرخ های آنها مجدد به حرکت افتاد.
صادقی تصریح کرد: در سال گذشته ۸۵ جلسه در قالب ستاد تسهیل رفع موانع تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی در استان تشکیل شد که ماحصل آن تصویب ۲۰۰ مصوبه برای حل موانع تولید در استان بود.
وی افزود: دولت در سالهای اخیر با حمایت از واحدهای تولیدی وصنعتی مانند احیای واحدهای راکد و نیمه فعال، اجرای طرحهای رونق و رفع موانع تولید، ارائه بسته های حمایتی و تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط و طرح اشتغال فراگیر، راهبرد حمایت از تولید داخلی و کاهش نرخ بیکاری را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانغربی، با بیان اینکه گامهای بسیار مهم و ارزشمندی برای احیای دوباره واحدهای تولید و صنعتی استان برداشته شده که خروجی بسیارمثبتی هم به همراه داشته است،گفت: با تلاش مجموعه اقتصادی استان تا پایان امسال نیز واحدهای تولیدی راکد دیگر به چرخه تولید بازخواهد گشت.
رئیس اتاق بازرگانی ارومیه هم با تأکید بر اینکه دولت باید حمایت واقعی از بخش تولید را اولویت اصلی خود قرار دهد، گفت: رونق تولید تنها راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور است.
حسن انتظار،خواستار تلاش بیشترمسئولان برای استفاده از تمام ظرفیتها درحمایت از بخش تولید شد و افزود: ظرفیتهای مناسبی در استان وجود دارد که می توان از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران بهره گرفت.
انتظار، با انتقاد از جرایم سنگینی که برای واحدهای تولیدی توسط برخی دستگاههای اجرایی صادر شده است، گفت: بیشتر واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه بوده و قادر نیستند این جرایم را پرداخت کنند از اینرو مسئولان باید نسبت به بخشودگی آنها تلاش کنند.
وی، با اشاره به جریمه ۲۱5 میلیارد ریالی تعیین شده برای کارخانه قند در دست احداث مهاباد افزود: این واحد تولیدی که هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده مجبور به پرداخت این جریمه سنگین شده است و به هیچ عنوان منصفانه نبوده و روند فعالیت آن را با مشکل مواجه خواهد کرد.
کارخانه قند مروارید مهاباد با ظرفیت پنج هزار تن در سال یکی از بزرگترین کارخانه های قند شمال غرب کشور است که با سه هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری هم اکنون از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
این واحد تولیدی هم اکنون به پرداخت ۲۱۵ میلیارد ریال جریمه صدور پروانه ساختمانی محکوم شده است که فعالیت این واحد تولیدی را که قادر است برای یکهزار نفر درسه شیفت کاری اشتغال ایجاد کند را با مشکل مواجه کرده است.