وزیر آموزش و پرورش: تأکید آموزش و پرورش به بازگشایی مدارس به شکل حضوری در سال تحصیلی پیش روست، اما تصمیم نهایی در ماههای آینده گرفته میشود.
وی ادامه داد: برغم اینکه همه تلاشمان را کردیم که آموزش دانش آموزان در بستر مجازی دنبال شود، اما به هر حال دور بودن دانش آموزان از مدرسه با افت تحصیلی همراه است و میتواند عوارض و پیامدهایی برای سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و عاطفی دانش آموزان داشته باشد و همچنین آینده زندگی شغلی آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: البته تمامی پیش نیازهای بهداشتی باید برای آموزش حضوری در نظر گرفته شود از جمله اینکه هم اکنون سرویسهای بهداشتی مدارس در حال مناسب سازی است و همچنین مقرر شده واکسیناسیون آموزگاران مرداد انجام شود، سایر شیوه نامههای بهداشتی برای حضور دانش آموزان در مدرسه هم به طور کامل رعایت میشود و هیچ دغدغهای برای اولیای دانش آموزان در صورت حضوری شدن آموزش وجود ندارد.
اعداد منتشر شده مبنی بر ترک تحصیل کذب است
آقای حاجی میرزایی گفت: اعداد منتشر شده مبنی بر ترک تحصیل ۳ میلیون دانش آموز در سال گذشته دروغ و کذب محض است.
وی تصریح کرد: خطایی در برداشت اتفاق افتاده به این ترتیب که برخی دسترسی نداشتن به اینترنت و ابزار هوشمند را مساوی با دسترسی نداشتن به آموزش قرار داده اند که این طور نیست و این برداشت غلط است.
آقای حاجی میرزایی گفت: هر معلمی مسؤول آموزش دانش آموزان خودش بوده، سامانه شاد، صدا و سیما، برگزاری کلاسهای حضوری در مناطق با زیر ۵۰ دانش آموز هر کدام یک امکان متفاوت برای تحصیل دانش آموزان به روشهای مختلف بوده اند و تلاش شد که آموزش هیچ دانش آموزی به تعویق نیفتد و با اطمینان میگویم که در سال تحصیلی گذشته کمترین میزان افت را داشتیم و رقم بازماندگان تحصیل متفاوت از سالهای گذشته نبوده است.
وی تأکید کرد: حدود ۱۴۰ هزار نفر بازمانده تحصیل در سال تحصیلی گذشته در پایههای مختلف تحصیلی داشتیم که در حال پیگیری هستیم و با توافق صورت گرفته با کمیته امداد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر نهادهای مرتبط در حال شناسایی این افراد هستیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: غالب بازماندگان تحصیل به دلایلی، چون بیماری و مشکلات اقتصادی از تحصیل بازمانده اند و کمتر به دلیل دوری از امکانات آموزشی ترک تحصیل صورت گرفته است.
آقای حاجی میرزایی افزود: اتفاق متفاوت این بود که در سال تحصیلی گذشته حدود ۴۰ هزار نفر از دانش آموزان پایه اول ابتدایی به مدرسه نیامدند که علت آن نگرانیهای خانوادهها به علت ویروس کرونا بود که این موضوع به طور قطع قابل جبران است و به تدریج حل میشود.
وی گفت: ما بیش از یک و نیم میلیون محصل در پایه اول ابتدایی داریم و نیامدن ۴۰ هزار دانش آموز از این جمع قابل جبران است.
سهم سوابق تحصیلی در کنکور به ۶۰ درصد افزایش یافت
آقای حاجی میرزایی گفت: دیشب در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادی تصویب شد مبنی بر اینکه سهم سوابق تحصیلی آموزش و پرورش در قبولی دانش آموزان در رتبههای پرمتقاضی به ۶۰ درصد افزایش یافت و این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اجرایی خواهد شد.
وی گفت: اهمیت این تصمیم این است که در آموزش و پرورش برای دورهها و پایههای تحصیلی اهداف معینی مقرر شده که باید آن اهداف تحقق پیدا کنند و محقق شدن این اهداف از طریق آزمونهایی است که به صورت تشریحی و استاندارد بعمل میآیند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: بنابراین نمرات امتحانات نهایی به عنوان یکی از شاخصهای مهم در سوابق تحصیلی با تأثیر ۶۰ درصد در قبولی دانشگاه مورد ارزیابی قرار میگیرد.
آقای حاجی میرزایی گفت: نکته دوم تفکیک آزمونهای کنکور با آزمونهای تخصصی است که به صورت دونوبته در سال برگزار میشود و نتایج آن تا دو سال معتبر است.
افت کیفیت تحصیل دانش آموزان جبران میشود
وی افزود: اگر تمامی شرایط هم برای آموزش مجازی برقرار باشد باز هم این سبک آموزش نسبت به آموزش حضوری از کیفیت کمتری برخوردار است و نمیتوان گفت که آموزش مجازی مساوی آموزش حضوری است و به هیچ وجه آموزش مجازی جایگزینی برای مدرسه نیست.
آقای حاجی میرزایی اضافه کرد: بدون شک آموزش مجازی افت کیفی آموزش را به همراه دارد و مطالعاتی برای جبران این افت صورت گرفته و تابستان امسال فعالیتهایی برای جبران این موضوع در نظر گرفته شده و پیش بینی شده است همچنین حتما در سال تحصیلی آینده اگر آموزش حضوری باشد در هفتههای ابتدایی روی نکات مهم و کلیدی دروس سال قبل مرور و تأکید خواهد شد.