رئیس مجلس در پی طرح تذکر از سوی یکی از نمایندگان درباره تبصره ۳ ماده یک طرح تقویت امنیت غذایی، با وارد دانستن این تذکر، تبصره مذکور را تا بررسی ماده ۲ مراعا کرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همکاران در تنظیم ماده (۱) به این موضوع توجه نکردند. در وهله اول باید اصل سازمان به تصویب مجلس برسد و سپس در مواد ذیل تبصره این کار را انجام دهند. از سویی از آنجایی که در قالب طرح سازمان ایجاد میشود، خلاف برنامه و بند (الف) ماده (۲۸) و همچنین اصل (۷۵) قانون اساسی و مستلزم بار مالی است و مستلزم توسعه تشکیلات دولت و حتی اگر بار مالی آن پیشبینی شده باشد به دو سوم رأی نیاز است.
آقای محمدرضا پور ابراهیمی داورانی در ادامه در اخطار قانون اساسی گفت: برای فعالیتهای اقتصادی در کشور ساختار تعریف شدهای به نام سازمان توسعه تجارت داریم و مسئولیت تمامی فعالیتهای اقتصادی در کشور در بخش کشاورزی، صنعت را برعهده دارد و در مراودات اقتصادی بین کشور ما و سایر کشورها یک متولی اقتصاد وجود دارد و در مورد چیزی که در ارتباط با این موضوع بحث میشود، به طور اساسی ساختار جدید دوگانهای در مدیریت تجارت و اقتصاد کشور ایجاد میکند و این رویکرد باعث میشود تصمیمگیری در اقتصاد دچار چالش و مشکل شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجموعه فعالیتهای این سازمان باید در یک ساختار متمرکزی که در قانون دیده شده و در صورت ایجاد سازمان جدید با سازمان توسعه تجارت فعلی مغایرت پیدا میکند و نسبت آن با این سازمان مشخص نیست و از سویی سازمان جدید به دلیل اینکه وظایف آن در ساختار جدید دارای بار مالی است، ایراد اصل (۷۵) بر آن وارد خواهد شد و مغایر برنامه ششم است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: تشکیل سازمان مربوطه، دوگانگی در تصمیمگیریها ایجاد خواهد کرد. اگر سازمان جدید برای کشاورزی ایجاد کنیم، صنعت و گردشگری نیز به دنبال سازمان جدید خواهد بود بنابراین چندگانگی، ساختار متمرکز اقتصادی کشور را دچار چالش میکند و تقاضا داریم اصلاحات این تبصره انجام شود.
آقای محمدباقر قالیباف در جریان بررسی این تبصره با اشاره به خسارت چند هزار تنی محصول پیاز در جیرفت و همچنین چندین ده هزار تن محصول سیب زمینی در گلستان گفت: این موضوع بار مالی ندارد و اخطار وارد نیست، زیرا این سازمان از ادغام خود ظرفیتهای داخلی این بخش سازماندهی میشود و بناست که این موضوعات حل و فصل شود. البته تذکر آقای قاضیزاده وارد است و از آنجایی که هنوز ماده (۲) طرح را تصویب نکردیم نمیتوانیم این موضوع را تصویب کنیم و این پیشنهاد باید مراعا باقی بماند و زمانی که ماده (۲) تصویب شد پیشنهاد آقای پژمانفر را به رأی بگذاریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: روز گذشته وارد بررسی طرح نشدیم، بنابراین این طرح در ۴ جلسه بررسی شده، از سویی موضوع آب که در نشست روز دوشنبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت بسیار مهم است و از مهمترین نهادههای مربوط به کشاورزی به شمار میرود، اما چون دولت لایحه جامع آب را تدوین کرده ما در این طرح مباحث را بیشتر متمرکز بر وظایف درون وزارتخانه کشاورزی و ساماندهی مشکلات به وجود آمده میان این وزارتخانه و صمت کردهایم.
وی ادامه داد: موضوع آب مهمترین موضوع است و در اولویت قرار دارد و از تمامی نهادهها مهمتر است.