۶۵ مرکز درمان سوءمصرف مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری فعال است.
علیمراد سلیمیان در نشست خبری کمیتههای مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری، افزود: حدود ۲۴ هزار نفر زیر پوشش مراکز درمان سوءمصرف مواد مخدر در استان قرار دارند که تعداد زیادی از این افراد مرد هستند.
وی گفت: از سال ۹۷ تاکنون مجوز افزایش تعداد مراکز صادر نشده است، به همین دلیل در برخی شهرستانهای استان در این خصوص کمبود وجود دارد.
سلیمیان خاطرنشان کرد: هم اکنون ۹ باب آزمایشگاه دولتی تشخیص مواد مخدر در استان فعال است و پارسال ۶۲ هزار و ۹۲۰ مورد نمونهگیری در این آزمایشگاهها انجام شد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، نظارت بر مراکز مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر را از دیگر وظایف دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: در مراکز مبارزه با سوءمصرف مواد مخدر، کاهش مصرف به ویژه در معتادان تزریقی دنبال میشود تا از بروز بیماریهایی نظیر ایدز و هپاتیت جلوگیری شود.
مراکز درمان سوءمصرف مواد مخدر مراکزی هستند که علاوهبر درمان، خدماتی نظیر مصاحبه انگیزشی، گروه درمانی و خانوادهدرمانی از طریق کارشناسان دورهدیده و پزشکان متخصص ارائه میدهند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با اشاره به فعالیت ۸۵ تشکل مردمنهاد در رابطه با مقابله با مصرف مواد مخدر، گفت: اگرچه برخی از این تشکلها تا حدی توانمند هستند، اما بسیاری دیگر از استقلال و توانمندی لازم برای مقابله با اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر برخوردار نیستند.
شهرام مقدس افزود: بسیاری از تشکلهای مردمنهاد فعلی تشکلهای واقعی نیستند و بسیاری از آنها وابسته به دولت هستند و این مهمترین آسیب در راستای ایفای رسالت آنها است.
وی، تشکل مردمنهاد انجمن معتادان گمنام (NA) را از مؤثرترین تشکلهای فعال در حوزه مقابله با اعتیاد دانست و گفت: این تشکل تا حد ممکن تلاش کرده تا وابستگی این انجمن به دیگران را حذف و مشارکت به معنای واقعی را در بین اعضای خود نهادینه کند.
مقدس خاطرنشان کرد: امید میرود با احساس مسئولیت بیشتر اعضای جامعه در مراقبت از سلامت خود و آگاهیبخشی خانوادهها بتوان در راستای امر پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر گامهای بیشتری برداشت.
از چهارم تا دهم تیرماه با عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.