شهردار تهران گفت: اهدای خون ضمن مفید بودن برای سلامتی، بخشی از مسئولیت اجتماعی افراد و شهروندان است و این چرخه نباید قطع شود.
وی افزود: امروز برنامه سه شنبههای بدون خودرو را داشتیم و با دوچرخه به اداره انتقال خون استان تهران آمدیم تا در حرکت جهانی اهدای خون شرکت کنیم.
حناچی اهدای خون را امری بسیار مهم برشمرد و ادامه داد: در زندگی هر فردی شرایطی پیش میآید که نیازمند خون برای خود یا اطرافیانش است بنابراین چرخه اهدای خون نباید قطع شود و همواره باید بازتولید شود.
شهردار تهران درباره تبدیل ساختمان قدیمی و ۱۱۰ ساله سازمان انتقال خون در خیابان وصال به موزه یا مجموعه تاریخی فرهنگی که چندماه پیش مطرح شده بود، اضافه کرد: این مسأله در حال پیگیری است و مسئولان سازمان انتقال خون نیز با این مسأله موافقت کردند.
وی درباره چگونگی جلوگیری از تخریب و از بین رفتن ساختمانهای تاریخی، گفت: قدم اول ثبت ملی این ساختمان هاست که باعث میشود ارزشهای این بناها مورد تهدید قرار نگیرد که اگر با موافقت مالکان باشد این اتفاق بهتر رخ میدهد.
حناچی با بیان اینکه برخی از مالکان این قدرت را ندارند، اما اگر با ثبت ملی شدن درهای ساختمان به روی شهروندان باز شود، شهرداری از این کار حمایت میکند.
شهردار تهران درباره رعایت نکردن برخی نکات ایمنی ساختمانی در برخی مراکز درمانی و بیمارستانی و چگونگی حل این مشکل بیان کرد: بخشی از این مسأله به همکاری خود بیمارستانها بستگی دارد. اگر به شهرداری مراجعه کنند تلاش میکنیم با اجرای مقررات ملی ساختمان استانداردسازی انجام شود.
وی اضافه کرد: در گذشته برخی از این مراکز در بسیاری از موارد بدون پروانه ساخته شدند. البته این مسأله به این معنی نیست که شهرداری در جریان ساخت آن قرار نداشته یا رعایت الزامات ایمنی در آن به هیچ وجه انجام نشده بلکه به این معنی است که فرایند اخذ پروانه درباره این ساختمانها طی نشده که در دوره جدید مدیریت شهری این روند متوقف شده است.
شهردار تهران اعمال مقررات مربوط به ایمنی و مقررات ساختمانهای دولتی را یکی از مطالبات شهرداری از دولت بیان کرد و افزود: این مسأله مربوط به ساختمانهای دولتی میشود که بدون پروانه یا با تخلف ساخته شدند.
وی درباره میزان همکاری دولت در این موضوع یادآور شد: دولت مسأله بدهیهای خود به شهرداری را معمولا در قانون بودجه به شکل تهاتر آورده و در این دوره میزان تهاتر شهرداری با دولت حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
به گفته حناچی در حال حاضر نیز امکان اعمال ضوابط و اصلاح ساختمانهای متخلف وجود دارد و میتوان آنها را به استاندارد ایمنی و فنی نزدیک کرد.
وی مشکل ساختمان سینا اطهر را وجود یک خلأ قانونی دانست و گفت: در دهه پنجاه قانون شهرداریها به پزشکان اجازه میداد که مطب را در خانههای خود ایجاد کنند. در سال ۶۵ این قانون اصلاح شد و به مطب و حرف وابسته تغییر کرد که نتیجه این تغییر ایجاد دی کلینیکها در پلاکهای مسکونی سطح شهر است.
شهردار تهران گفت: در پلاک مسکونی مواردی مانند اسکلت، راه فرار، سیم کشی و آسانسور با تراکم مسکونی تهیه میشود، ولی زمانی که میزان مراجعه ده برابر یا بیشتر و کاربریهای دیگری نیز به ساختمان اضافه شود، مشکلاتی به وجود خواهد آورد.