دبیر کل جمعیت هلال احمر اعلام کرد: تا عرضه تولید داخلی، واردات واکسن کرونا ادامه دارد و یک میلیون دوز بعدی هم بزودی وارد خواهد شد.
وی گفت: جمعیت هلال احمر که از فروردین ماه مجوز دریافت کرد، تاکنون ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد کرده است و یک میلیون دوز بعدی هم بزودی وارد خواهد شد.
قوسیان مقدم با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از واکسیناسیون را ما وارد کردیم، گفت: بحث واکسیناسیون داخلی هم در حال آغاز است، ولی تا به ظرفیت لازم برسیم همچنان به درخواست وزارت بهداشت ما در امر واردات واکسن از ظرفیت بین المللی هلال احمر استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی باید واکسینه شوند، گفت:فقط افراد سالمند و کادر درمان و بیماران خاص واکسیناسیون شده اند، ولی ما برای اینکه به حد تعادل برسیم نیاز به ۷۰ درصد واکسیناسیون داریم با حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون دوز، که با تولیدات داخل تا شهریور به این سقف میرسیم.
سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: تا امروز ۵۰ درصد واکسنهای تزریق شده در کشور از طریق هلال احمر وارد کشور شده که اتفاق بسیار بزرگی است، زیرا تحریمهای شدیدی علیه ایران وضع شده است که تهیه اقلام ابتدایی را برای کشور ما نیز سخت میکند و تلاشها ادامه دارد تا محمولههای بیشتری از واکسن وارد کشور شود.
وی افزود: تزریق واکسن میزان مرگ و میر را کاهش میدهد، اما همچنان درگیر این بیماری خواهیم بود و باید اقلام بهداشتی بیشتری تولید کنیم که هلال احمر در این عرصه نیز به شدت فعال است و در زمینه تامین داروهای حیاتی از جمله انسولین همچنان تلاشها ادامه دارد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر در خصوص مراکز درمانی خارج از کشور گفت: هلال احمر در ۱۴ کشور مراکز درمانی فعال دارد که برخلاف انتقادهای وارده، بودجه خاصی برای این مراکز درمانی در نظر گرفته نمیشود و این مراکز خودگردان هستند. از سوی دیگر جمعیتهای ملی به یکدیگر متعهد هستند و باید به یکدیگر کمک کنند.
قوسیان مقدم اعلام کرد: ایران در ابتدای شیوع کرونا یک میلیون ماسک به چین اهدا کرد، اما پس از ورود کرونا به ایران، آنها کمکی نزدیک به ۱۰۰ برابر به ایران کردند و این گونه نیست که ایران فقط کمک کننده باشد.
قوسیان مقدم ادامه داد: امروز یکی از مهمترین بیمارستانهای دبی متعلق به هلال احمر است که از قبل از انقلاب در آن جا افتتاح شده و درآمد خوبی دارد و حتی سود این مرکز به داخل کشور منتقل میشود و این گونه نیست که بودجهای از کشور برای این مراکز درمانی خارج شود.
وی افزود: امروز وزارت بهداشت در تمامی شهرهای ایران خدمات رسانی میکند و باز هم اگر نیاز باشد هلال احمر به وزارت بهداشت در مناطق محروم کمک خواهد کرد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: از جمله اتفاقهای خوبی که در هلال احمر در ماههای اخیر رقم خورده، دورههای تربیت مربی است که توانستیم در سال گذشته ۸ هزار نفر را تحت آموزش قرار دهیم. تجهیزات آموزشی خوبی نیز تهیه و مربیان تخصصی سامان دهی شدند و فعالیتهای پژوهشی نیز در دستور کار است.