رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از کشف سیگارهای الکترونیکی حاوی روغن حشیش خبر داد و گفت: بایستی بازه نگهداری معتادان متجاهر در مراکز درمانی به منظور بهبودی کامل، حداقل یک تا ۲ سال افزایش یابد.
وی افزود: علیرغم اینکه جامعه جهانی مدعی مبارزه با مواد مخدر در افغانستان است شاهد رشد کشت آن در این کشور هستیم؛ ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تن مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ در افغانستان تولید و وارد بازار میشود و کشورما به عنوان نزدیکترین همسایه متوجه آسیبهای این تولید و کشت است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ادامه داد: کشورهایی که داعیه دار مبارزه جدی با تروریسم و مواد مخدر هستند و خود را مدافع حقوق بشر معرفی میکنند از این جملات و کلمات استفادههای ابزاری دارند و در واقع این جمهوری اسلامی ایران است که پرچمدار و در خط مبارزه با مواد مخدر است.
رویکردهای پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جاری
این مقام ارشد انتظامی در بخش دیگری از سخنان خود توسعه اشراف اطلاعاتی، استفاده از دانش و تجهیزات نوین، استفاده از فناوریهای نوین را از رویکردهای جدی و اولویت دار پلیس مبارزه با مواد مخدر برشمرد و افزود: اشراف بر روند تغییرات در حوزه تولید و قاچاق مواد مخدر، انجام عملیاتهای هدفمند مبتنی بر اطلاعات، انهدام باندها و شبکههای قاچاق مواد مخدر، شناسایی و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر و ساماندهی بانکهای اطلاعاتی، توسعه سامانههای اطلاعاتی درون و برون سازمانی، استفاده از توان فنی و اطلاعاتی افسران زبده و مجرب و ... از دیگر اولویت هاست.
سردار کریمی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این پلیس با جامعه هدف کارگری، دانشجویی و دانش آموزی یادآور شد: تاکنون ۸۰۳ نوع انواع مخدر و روانگردان در سطح جهان شناسایی شده و طی سالهای اخیر خوشبختانه با مخدر جدیدی در کشور مواجه نبودیم.
کشف ماهانه ۱۰۰ هزار کیلو انواع مخدر
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ماهیانه ۱۰۰ هزار کیلوگرم انواع مخدر توسط پلیس کشف میشود از شناسایی و برخورد با مدیران ۲ هزار و ۵۰۰ صفحه مجرمانه مجازی خبر داد.
سردار کریمی افزود: این آمار مربوط به سال ۹۹ است که طی این مدت ۴ هزار و ۴۷۴ نفر از اتباع خارجی نیز دستگیر شده اند، همچنین ۲۸۶ درگیری مسلحانه با قاچاقچیان داشته ایم و ۱۷۹ نفر از عناصر اصلی قاچاق مواد مخدر دستگیر شده است.
ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر
وی از ضربه اساسی به بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد مخدر به مبلغ ۱۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ خبر داد و افزود: در سه ماهه نخست سال جاری ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز به بنیانهای مالی قاچاقچیان ضربه وارد کرده ایم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اهمیت بهره گیری از ظرفیتهای مشارکتهای مردمی مطرح کرد: بهره گیری از ظرفیتهای نوین و پهپادها در پایش مرزها و مناطق کویری و صعب العبور نیز از دستورکارهای جدی این پلیس است.
وی از افزایش ۵۵ درصدی اعزام تیمهای عملیات سپکا به نشان گاههای آلوده در سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و یادآور شد: کشف ۷۸ هزار و ۸۱۱ کیلوگرم مواد مخدر و توقیف بیش از ۲ هزار دستگاه خودرو توسط تیمهای عملیات سپکا از دیگر دستاوردهاست.
وی با اشاره به برگزاری و شرکت نشستهای دو جانبه و کنفرانسهای منطقهای و بین المللی ادامه داد: با روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر اسپانیا، کویت، یونان، افغانستان، چین و ... نشستهای دو جانبهای به ویژه به صورت ویدئو کنفرانسی داشته ایم و در این میان ۶۰۰ فقره تبادل اطلاعات صورت گرفته است.
این مقام مسئول شرکت در نشستهای بین المللی سازمان اینترپل و سومین کنفرانس بین المللی مبارزه با مواد مخدر سازمان اینترپل را از دیگر برنامههای این پلیس برشمرد و افزود: به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر به زودی نشستی با رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور هلند به منظور تبادل اطلاعات و دانش پلیسی به صورت وبینار خواهیم داشت.
معرفی دستاوردهای ویژه
وی در بخش دیگری از سخنان خود با گریزی بر انهدام باندهای قاچاق مواد مخدر و شناسایی اعضای اصلی از بررسی کیسهای ویژه مبارزه با مواد مخدر پرده برداشت و به تشریح پروندهای با عنوان " شبکه بلاگر" پرداخت و ا فزود: در این پرونده سرباند و دو نفر از اعضای آن که در فضای مجازی در زمینه فروش ماری جوانا فعالیت داشتند، دستگیر شدند.
سردار کریمی در توصیه به خانوادهها اظهار کرد: در پی شیوع ویروس کرونا و افزایش موارد استفاده از فضای مجازی به ویژه در میان جوانان و نوجوانان، شایسته است که خانوادهها دقت زیادی بر رفتار فرزندان خود داشته باشند و مراقبتهای لازم را انجام دهند.
سیگارهای الکترونیکی حاوی روغن حشیش
سردار کریمی با اشاره به افزایش استفاده از الکترواسموک یا سیگار الکترونیکی یا قلیان جیبی به ویژه درسطح کلانشهرها از کشف سیگارهای الکترونیکی حاوی روغن حشیش خبر داد و افزود: متاسفانه این سیگارها حاوی ۴۰ تا ۶۰ درصد تی اچ سی بودند.
زمان نگهداری معتادان متجاهر افزایش یابد
سردار کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پلیس این امکان را دارد که ظرف ۴۸ ساعت نقاط آلوده به وجود معتادان متجاهر را پاک سازی کند، یادآور شد: وظیفه ماست معتادان متجاهر را جمع آوری و در اختیار مراکز درمانی قرار دهیم، اما به نظر میرسد که فرآیند نگهداری و درمان آنها نیازمند بازنگری جدی است.
وی با گریزی به ماده ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: نگهداری معتادان متجاهر به منظور درمان و بازپروری بر عهده دستگاههای درمانی است، اما یک خلاء قانونی وجود دارد.
سردار کریمی افزود: بر مبنای قانون معتاد متجاهر درمراکز نگهداری و درمانی سه ماه نگهداری میشود که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست و حداقل یک تا ۲ سال زمان لازم است که این فرد از نظر فیزیکی و روحی درمان شده و سپس وارد چرخه صیانت پس از درمان شود. متاسفانه علیرغم اینکه پلیس به جمع آوری متعادان متجاهر و تحویل آنان به مراکز درمانی اقدام میکند، اما پس از یک بازه زمانی کوتاه فرد رها میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تاکید بر لزوم افزایش ظرفیت مراکز نگهداری و بهبود معتادان متجاهر ادامه داد: علیرغم اینکه پلیس در این حوزه وظیفهای ندارد، اما با راه اندازی مرکز "سروش" نه تنها فرآیند بهبود معتادان متجاهر را دنبال میکند بلکه به مهارت آموزی و حرفه آموزی آنان نیز کمک میکند.
سردار کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک به رئیس جمهور منتخب یادآور شد: همان گونه که مقام معظم رهبری "مدظله العالی" فرمودند پیروز این میدان مردم بودند و ان شاء الله در دولت جدید توجه ویژهای به موضوع بازه زمانی نگهداری و درمان معتادان متجاهر در سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر تعریف شود، هر چند که به هرحال در این دولت نیز اقدامات موثری صورت گرفته که ما قدردان تلاش شان هستیم، اما در این حوزه نیازمند عزم جدی و برنامه جدید در حوزه نگهداری و درمان معتادان متجاهر میباشیم.