دبیرکل جمعیت هلال احمر از اجرای طرح ملی نذر آب ۴ خبر داد و گفت: با توجه به خشکسالی در استانهای جنوبی و شرقی کشور، این طرح در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: همچنین بیش از ۴۴۰ هزار بطری آب در این مناطق توزیع و نزدیک به ۱۵ هزار اقلام دارویی نیز توزیع شده و ارزش اقلام حمایتی در سه سال گذشته شامل ۱۳.۷ میلیارد تومان بوده است.
آقای قوسیان مقدم گفت: تحریمها در سالهای اخیر محدودیتهای زیادی برای جمعیت هلال احمر ایجاد کرده است و همین مساله ضرورت کمک رسانی رسانهها و مردم را بیشتر میکند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در نذر آب ۴ جنوب کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان مدنظر قرار گرفته اند، زیرا خشکسالی بیشتر در این مناطق رخ داده است. در این طرح استانهایی نیز به عنوان معین پشتیبان تعیین شده اند. در استان سیستان و بلوچستان ۸ شهرستان هدف هستند و از ظرفیت خیران نیز در این مناطق استفاده میشود.
وی تاکید کرد: در استان خراسان جنوبی ۳ شهرستان، در استان هرمزگان دو شهرستان و در جنوب کرمان نیز دو شهرستان در این طرح هستند.
آقای قوسیان مقدم ادامه داد: ما فقط به دنبال تامین آب شرب این مناطق نیستیم. خشکسالی تبعات زیادی در پی دارد و ما تلاش میکنیم با سایر آسیبها نیز مقابله کنیم و تیمهای تخصصی پزشکی و بهداشتی به مناطق اعزام میشود.
وی اعلام کرد: از سوی دیگر خدمات معیشت محور نیز در این مناطق ارائه میشود و بستههای غذایی را در میان ساکنان این مناطق توزیع خواهیم کرد. همچنین لایروبی قنوات و اجرای طرحهای آبی نیز در دستور کار قرار میگیرد و مجموعهای از خدمات در طرح نذر آب اجرا میشود.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر اظهار کرد: تانکرهای آب بزرگ بهداشتی نیز به مناطق منتقل میشود تا ساکنان فصل گرما را راحتتر پشت سر گذارند، دستگاههای آب شیرین کن با توجه به کمکهای انجام شده نیز احتمالا در این مناطق نصب میشوند و کمکهای بین المللی نیز در صورت اختصاص در این مناطق هزینه میشود.
آقای قوسیان مقدم تصریح کرد: مردم این مناطق شریف و اصیل هستند و باید بهترین خدمات را برای آنها فراهم کرد، بستههای آموزشی و تحصیلی نیز در این مناطق توزیع میشود تا کودکان این مناطق نیز از مباحث آموزشی عقب نمانند.
وی افزود: امید است در ۳ ماه آینده اتفاقات خوبی بیفتد. امسال خشکسالی در مناطق جنوبی زودتر آغاز شده است. ما ارزیابیها را در مناطق انجام داده ایم و به سرعت خدمات به این ۴ استان ارائه میشود.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به مهمترین فعالیتهای جمعیت هلال احمر در سال ۱۴۰۰ گفت: خانههای هلال در ۵۴۰۰ نقطه فعال شده اند که ظرفیت خوبی برای آموزش و مقابله با بحرانها در کشور است. استقبال خوبی در روستاها از خانههای هلال بوحود آمده و انبار امدادی نیز در روستاها در همین راستا ایجاد شده است.
دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: در مجموع ۱۰۱ هزار و ۷۱۰ نفر عضو خانه هلال داریم که آموزشهای لازم را گذرانده اند و ۵۳۱ دوره آموزشی نیز در این خانهها برگزار شده است.
بیش از ۷۰۰ شناسنامه خطرپذیری روستاها تدوین شده تا در مواقع بحران بتوان از آن استفاده کرد و در روستاها ۲۸ میلیارد تومان کمک جمع آوری شده و در این مسیر هزینه شده است.
آقای قوسیان مقدم در خصوص کنترل مرزهای کشور گفت: کنترل ۱۴ مرز ادامه دارد و ۲۹ هزار مورد تست pcr دراین مدت انجام شد و نزدیک به ۳۹۰ هزار نفر نیز کنترل شده اند.