رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: در یک سال گذشته یکهزار و ۱۰ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شد و رکورد جهانی را در کشفیات مواد مخدر شکستیم.
وی گفت: ۹۰ درصد تریاک دنیا در همسایگان شرقی ما تولید میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: متأسفانه در این موضوع کشورهای غربی از آنان حمایت میکنند و که با دادن بذرهای اصلاح شده به این کشورها تولید مواد مخدر را افزایش داده اند.
سردار کریمی گفت: ۸۷۰ کیلومتر مرز با افغانستان و ۸۰۰ کیلومتر با پاکستان موجب شده است مواد مخدر از این دو کشور وارد شود.
وی افزود: با توجه به کشف هزار و ۱۰ تن مواد مخدر کشفیات ما نسبت به سالهای گذشته ۲۴ درصد افزایش یافته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: سال ۱۳۹۹ از همکاران ما در مبارزه با مواد مخدر ۸ نفر به درجه رفیع شهادت نائل شدند و ۳۰ نفر هم جانباز شدند.
سردار کریمی افزود: در مبارزه با قاچاقچیان و سوداگران مرگ ۶۰ نفر از قاچاقچیان مسلح به هلاکت رسیدند و ۱۷۹ نفر نیز از عناصر اصلی قاچاقچیان دستگیر شدند.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که در دو سال اخیر با آن مواجهیم، تولید مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه است که تولید آن در کشور افغانستان به ۱۶ تن رسیده است و این یک زنگ خطر محسوب میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: برنامه ما برای سال ۱۴۰۰ تمرکز بر مبارزه با تولید و توزیع ماده روانگردان شیشه است و در سه ماه گذشته ۵ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم ماده مخدر شیشه از کشور افغانستان که در حال وارد شدن بود، توقیف شد.
سردار کریمی گفت: یکی از اهداف ما ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان است که در سال ۱۳۹۹، دوازده هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از اموال این قاچاقچیان مصادره شده است.
ساماندهی معتادان متجاهر همچنان مشکل دارد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: جمع آوری معتادان متجاهر یکی از مطالبات به حق مردم است و مشکل اصلی هم ناهماهنگی سازمانها و نهادهایی است که در این زمینه باید به طور جد وارد شوند.
سردار کریمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به فرا رسیدن ۵ تیر ماه - بزرگداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر - افزود: نیروی انتظامی در چند سال اخیر با تمام توان در تلاش است که معتادان متجاهر را ساماندهی کند.
وی گفت: در این چرخه فقط جمع آوری و ساماندهی نیست بلکه موضوع اصلی نگهداری، افزایش ظرفیت مراکز جمع آوری و اقداماتی است که باید بعد از درمان انجام گیرد و متأسفانه این چرخه به درستی انجام نمیپذیرد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: ۶۵ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارد، اما ظرفیت نگهداری ۲۵ هزار نفر است، گرچه با ورود بیماری کرونا و رعایت نکات بهداشتی این ظرفیت هم به یک سوم کاهش پیدا کرده است و بقیه معتادان رها هستند بنابر این باید برای آن فکری کرد.
سردار کریمی گفت: مشکل اصلی این است که رهاسازی معتادان به صورت گسترده است، اما جمع آوری با توجه به ظرفیت، محدود و این مشکل همچنان به قوت خود باقی است.
وی افزود: بجز این موارد معتادان متجاهر معلول، بیمار و همچنین معتادان جوان و پیر داریم که این افراد نیز نمیتوانند در مراکز بازپروری ورود پیدا کنند و برای اینها هم باید فکری کرد که به همکاری جدی سازمانها و نهادها در این زمینه نیاز است.