افزایش قیمت دلار در لبنان به افزایش تقاضا برای داروهای تولید داخل و بحران دارو منجر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العربی؛ شرکتهای داروسازی در لبنان با توجه به بحران دلار که تاثیر منفی زیادی بر واردات دارو داشته است، میکوشند بقای خود را حفظ کنند.
به گفته کارول ابی کرم رئیس اتحادیه داروسازان داخلی با وجود مشکلات پیش روی شرکتهای داروسازی، تقاضا برای داروهای تولید داخل از ابتدای امسال به میزان ۶۰ درصد افزایش یافته است.
براساس این گزارش، ۶۷ شرکت واردکننده دارو در لبنان وجود دارد و ۱۲ شرکت نیز مواد اولیه داروها را از خارج وارد و داروها را در داخل تولید میکنند. کارخانههای داروسازی لبنان ۲۳ درصد از مصرف داخلی این کشور را تامین میکنند و این در حالی است که تقاضا برای داروهای تولید این شرکتها از ابتدای امسال به ۶۰ درصد رسیده است.
در ادامه گزارش آمده است: شرکت اروان یکی از شرکتهای داروسازی لبنان در آستانه امضای قرارداد با روسیه برای تولید واکسن اسپوتنیک برای کرونا در لبنان است. تولید این واکسن در لبنان میتواند نیاز داخلی این کشور و برخی کشورهای مجاور را تامین کند.
رویده دهام معاون شرکت داروسازی اروان گفت: در حال مذاکره با روسیه برای تولید بیش از ۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا هستیم. لبنان به چهار تا شش میلیون دوز نیاز دارد و بقیه نیز به خارج از لبنان صادر خواهد شد.
لبنان سالانه یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار دارو وارد میکند و این نشان میدهد لبنانیها هزینه زیادی را برای دارو صرف میکنند. به گفته کارشناسان، علت این امر بی توجهی به توسعه تولیدات دارو در داخل است.