رئیس بنیاد شهید چمران تصریح کرد: ما از انتخابات سخت و پیک بزرگ تاریخی به لطف الهی و به بهای خون شهدا عبور کردیم.
وی افزود: شهید چمران در زمره دانشمندان انگشت شمار روی زمین بود و در شمار مشاهیر ایران محسوب میشد، اما او فقط دانشمند نبود، عارف هم بود با این حال عارف گوشه نشین نبود بلکه چه در جبهههای جنگ و چه در نقاط دیگر در متن مردم بود.
رئیس بنیاد شهید چمران افزود: شهید چمران فقط عارف هم نبود سازمان ده و مدیر هم بود و هرکجای دنیا رفت تشکیلاتی به راه انداخت.
وی گفت: شهید چمران تحلیل گر بزرگ سیاسی هم بود و حتی عرفات و مرحوم حافظ اسد با او مشورت میکردند و نمونههای تحلیلهای سیاسی او فروپاشی شوروی سابق در ابتدای انقلاب و حمله صدام بود که پیش بینی کرد و برای آن چاره جویی داشت.
رئیس بنیاد شهید چمران افزود: آن شهید والامقام در زمانی که ارتش از هم گسسته و سپاه هنوز سامان نیافته بود، سازمان جنگهای چریکی را بنا نهاد و خودش رزمنده و فرمانده شجاعی بود که در سن ۴۹ سالگی حتی جوانان ۲۲ ساله هم به پایش نمیرسیدند و در میماندند.
آقای چمران گفت: شهید چمران یک تنه با انبوهی از تانکها جنگید و آنان را فراری داد و نخستین بار در بنت جبیل در جنوب لبنان در سال ۵۲ تانکهای ارتش صهیونیستی را بر آتش کشید و بیرون راند.
وی تصریح کرد: متاسفانه این رویدادها در تاریخ مکتوم ماند، زیرا به زیان برخی بود، اما عکس معروف حاج سید احمد خمینی و شهید چمران کنار تانکهای سوخته ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی وجود دارد.
آقای چمران افزود: در کنار همه این ویژگی ها، آن شهید والامقام هنرمند نیز بود و به رغم اینکه فرماندهی جنگی محسوب میشد، روحیه و طبع لطیف هنری داشت که فردی با این ویژگیها را کم میتوانید بیابید، او نقاش و خطاط بود و بهره مندی از همه اینها را باهم در درجات عالی کاری بسیار دشوار است و شاید نمونه آن را به سختی بتوان یافت.
رئیس بنیاد شهید چمران در ادامه دست نوشتهای از آن شهید وارسته را قرائت کرد که در سال ۱۳۴۹ در بدو ورود به لبنان خطاب به شیعیان نوشت.
او در این دست نوشته، پیروزی شیعیان را با تاسی به مکتب امام حسین (ع) پیش بینی کرده و بشارت داده بود.
این مراسم هم اکنون با سخنرانی آقای سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال برگزاری است.