کارشناسان اسرائیلی اذعان کردند پیروزی آقای سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران به معنای احیای روحیه انقلاب اسلامی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین، پیروزی آیت الله ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، نگرانی تل آویو را برانگیخت.
گوینده شبکه تلویزیونی المیادین، گفت: تل آویو با نگرانی نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران را که در آن آقای سید ابراهیم رئیسی در دور نخست انتخابات پیروز شد پیگیری کرد. کارشناسان و تحلیلگران اسرائیلی، تاکید کردند انتخاب رئیسی به معنای احیای روحیه انقلاب اسلامی است.
هانی فحص گزارشگر شبکه المیادین گفت: پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، بازتاب سریعی در اسرائیل داشت. اظهار نظر خبرنگاران و کارشناسان اسرائیلی که همراه با نگرانی و سرخوردگی بود، توجه آنها را به این موضوع نشان داد. این نگرانی و سرخوردگی نخست به علت پیروزی آقای رئیسی در دور اول انتخابات و دوم به علت ناکام شدن امید آنها به کاهش شدید میزان مشارکت در انتخابات بود. سرخوردگی اسرائیل از نخستین موضع گیری رسمی این رژیم از زبان رئیس کمیته امور خارجی و امنیت کنست آشکار بود. وی، انتخاب آقای رئیسی را دلیل قاطعی بر تصمیم (آیت الله) علی خامنهای برای اتخاذ موضع سرسختانهتر در سیاست خارجی و پرونده هستهای دانست. وی پیروزی آقای رئیسی را چالش بزرگی برای اسرائیل توصیف کرد. دلایل نگرانی اسرائیل از برگزاری موفقیت آمیز انتخابات و پیروزی سید ابراهیم رئیسی در آن، در گزارش رسانههای این رژیم هم انعکاس داشت.
حزی سیمانتوف تحلیلگر امور عربی در کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گفت: رئیس جمهور آینده ایران، یک روحانی است که از اندیشه انقلاب اسلامی پیروی میکند و پرچم حمایت از متحدان ایران در خاورمیانه را بلند میکند. جنبش انصارالله در یمن، جهاد اسلامی در غزه و حزب الله در لبنان از جمله آنها هستند. وی (آقای رئیسی) به شدت مخالف غرب و اسرائیل است و آن را رژیم جنایتکار صهیونیستی توصیف میکند.
در ادامه این گزارش آمده است: همزمان شدن پیروزی رئیسی در انتخابات با مذاکرات هستهای در وین، مورد توجه اسرائیل قرار گرفت و رسانههای این رژیم به بررسی تاثیر رئیس جمهور جدید بر کارشکنی در توافق هستهای پرداختند. اختلاف نظر ناظران اسرائیلی درباره میزان تاثیرگذاری آقای رئیسی بر سیاستهای خارجی و داخلی ایران، مانع از توافق نظر آنها درباره این موضوع نشد که پیروزی او باعث متحد شدن بخشهای مختلف قدرت در ایران بر سر یک تفکر ایدئولوژیک و همسو با رهبر (آیت الله سید علی خامنه ای) میشود. آقای رئیسی همچنین دشمن سرسخت اسرائیل و حامی قوی فلسطینی هاست.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: سه مقام سابق اسرائیلی از نهادهای امنیتی این رژیم، سند فوق العادهای را تدوین کردند که به گفته آنها، آمریکا، آلمان و فرانسه منتظر شنیدن نظر اسرائیل هستند و معتقدند فرصت کمی برای تاثیر گذاشتن بر مضمون توافقنامه هستهای وجود دارد. این مقامات اسرائیلی، نگران آن هستند که آمریکا و اروپا، تل آویو را به از دست دادن فرصت برای تاثیر گذاشتن بر این توافق، متهم کنند و بگویند که حق ندارد از آن ناراضی باشد. بر اساس این سند، توافق جدید بدتر از توافق قبلی و تثبیت فروپاشی سیاست نتانیاهوست که ترامپ را به خروج از توافقنامه اصلی، تشویق کرد.
مقامات اسرائیلی اذعان میکنند فشار تحریمهای اقتصادی آمریکا، ایرانیها را به زانو در نیاورد. این سند، دولت آمریکا را به بازگشت به توافقنامه هستهای و لغو بیشتر تحریمهای ایران در مقابل عقب نشینی تهران از بعضی از گام هایش از سال ۲۰۱۹، متهم میکند. این سه مقام اسرائیلی تاکید میکنند مخالف تصمیم آمریکا برای پذیرفتن محدودیتهای اندک بر قدرت غنی سازی اورانیوم در ایران و چشم پوشی از بخشی از نظارتها بر فعالیت تحقیق و توسعه هستهای ایران و نرمش نشان دادن در تحقیقات درباره گذشته برنامه هستهای ایران، هستند. این سند، چنین توافقی را برای اسرائیل خطرناک توصیف میکند و درباره آن هشدار میدهد که این توافق، مشروعیت بخشیدن به ایران به عنوان یک کشور در آستانه هستهای شدن است و ایران میتواند فقط در مدت چند ماه به مواد لازم برای ساخت سلاح دست پیدا کند و پیشرفت سریع داشته باشد تا فاصله خودش تا دستیابی به زرادخانه هستهای را کاهش دهد.