بقایای کرگدن بزرگ کشف شد
بقایای کرگدن بزرگی که حدود ۲۶.۵ میلیون سال پیش میزیست، کشف شد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بقایای یک گونه تازه از یک کرگدن بزرگ در شمال غربی چین کشف شده که به گفته محققان، زمانی یکی از بزرگترین پستانداران ساکن خشکی بوده است.
تصویر خیالی از کرگدن بزرگ ۲۶.۵ میلیون ساله
این گونه به نام "پاراسراتریوم لینکشیانیز" که حدود ۲۶.۵ میلیون سال قبل میزیست، ۲۱ تن وزن داشته که معادل چهار فیل بزرگ آفریقایی است.
سر این گونه بیشاخ - که فسیل آن، سال ۲۰۱۵ در نزدیکی روستای وانگجیاچوان پیدا شد - به ارتفاع ۷ متری میرسید که بلندتر از یک زرافه است.
یافتههای تازه، محصول بررسی فسیلهای کشفشده در استان گانسو است.
جزییات این مطالعه در نشریه "ارتباطات بیولوژی" چاپ شده است و دانشمندان میگویند که تحلیل فسیلها به وجود گونهای کاملا متفاوت از سایر کرگدنهای بزرگ، اشاره دارد.
به گفته گروه محققان به سرپرستی دکتر دنگ تائو از مؤسسه فسیلشناسی مهرهداران در پکن، بهعنوان نمونه، یک جمجمه و آرواره کامل را نشان میداد که این حیوان، دارای یک سر کشیده و یک دماغ بلند با توانایی گرفتن، مانند تاپیرهای امروزی بوده است.
گروه دانشمندان، همچنین دریافت که این گونه تازه، ارتباط نزدیکی با کرگدن بزرگی دارد که زمانی در پاکستان کنونی، میزیست.
این گونه ظاهرا در فاصله میان شمال غربی چین، شبه قاره هند و پاکستان حرکت میکرد که میتواند به این معنی باشد که فلات تبت در آن زمان، حاوی نواحی پست بوده است.
پروفسور دنگ در اطلاعیهای خبری نوشت: «شرایط حارهای به این کرگدن بزرگ اجازه میداد به آسیای میانه در شمال بازگردد. این نشانه آن است که منطقه تبت، هنوز یک فلات مرتفع نبود.»
منبع: بی بی سی