محققان ارتباط بیولوژیک بین گوشت قرمز و سرطان را نشان دادند.
مطالعهای جدید که این هفته در مجله علمی کنسر دیسکاوری منتشر شد، توانست ویژگیهای خاص خسارتهای ناشی از رژیم غذایی بسیار غنی از گوشت قرمز را بر دی انای شناسایی کند.
این مطالعه گوشت قرمز را سرطان زا معرفی میکند ضمن آنکه راه را برای تشخیص زودهنگام بیماری یا توسعه درمانهای جدید باز میکند. ماریوس جیاناکیس متخصص سرطان شناسی در مؤسسه دانا-فاربر کنسر اعلام کرد: «این مطالعه توصیه نمیکند که خوردن گوشت قرمز به طور کامل متوقف شود.» وی افزود: «من میانه روی و رژیم غذایی متعادل را توصیه میکنم.»
مطالعات علمی تاکنون با سؤال از افراد مبتلا به این نوع سرطان در مورد عادتهای غذایی آنها، رابطه بین این دور را برقرار کرده بودند.اما این نوع کارها تا حد زیادی به دادههایی بستگی دارد که بر آن مبتنی هستند و در سال ۲۰۱۹، تیمی از محققان با اعلام اینکه چندان مشخص نیست که مصرف گوشت قرمز مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش دهد، جنجال به پا کرد.
ماریوس جیاناکیس که این مطالعه را سرپرستی کرده است، به خبرگزاری فرانسه گفت: «اگر میگوییم که گوشت قرمز سرطان زاست باید سازوکاری را که باعث آن میشود داشته باشیم.»در هر حال، دانشمندان مدتها پیش کشف کردند که چگونه دود سیگار میتواند باعث ایجاد سرطان شود یا اینکه چگونه برخی اشعههای ماورابنفش به پوست نفوذ میکنند و باعث جهشهای ژنی میشوند که نحوه توسعه و تقسیم سلولها را کنترل میکند.
جیاناکیس و همکارانش برای این مطالعه توالی دی انای ۹۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ را تعیین کردند. این ۹۰۰ نفر از بین ۲۸۰ هزار نفر که در مطالعات چند ساله شرکت کرده اند که شامل سؤالاتی در مورد نحوه زندگی آنهاست، انتخاب شدند.
محققان متوجه جهشی خاص شدند که تا پیش از این هرگز شناسایی نشده بود، اما نشان دهنده نوعی از جهش دی انای است که آلکیلاسیون نامیده میشود. همه سلولهای حاوی این جهشها لزوما سرطان زا نمیشوند و این جهشها در نمونههای سالم نیز وجود داشتند. اما این جهش به نحو چشمگیری با مصرف گوشت قرمز (فراوری شده یا نشده) در ارتباط است. در عوض چنین ارتباطی در مورد مصرف گوشت ماکیان، ماهی یا دیگر عوامل بررسی شده وجود نداشت.