مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر مبارزه با کرم ساقه خوار برنج در مزارع دیرکاشت تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت : هر ساله به دلایل مختلف نظیر توسعه و تجهیز شالیزارها و تحویل دیر هنگام زمین به بهره برداران و کشت دوم بعد از برداشت گندم و کلزا، برخی از بهره برداران خارج از تقویم زراعی به کشت برنج اقدام میکنند.
عبدالرحمن زاغی افزود : کشت برنج در این مدت زمینه افزایش تراکم جمعیت و تداوم نسل کرم ساقه خوار را فراهم کرده و علاوه بر آن، تداخل نسل ۲ و ۳ آفت، تاثیر پذیری روشهای کنترل آفت به ویژه مبارزه شیمیایی را کاهش میدهد.
او با تاکید بر لزوم شناسایی مزارع دیرکاشت ، توصیههای فنی برای مدیریت آفت ساقه خوار برنج در این مزارع را اعلام کرد و گفت: برای مدیریت مطلوب آفت یاد شده در کشتهای تاخیری، شناسایی مزارع و ثبت آدرس، شماره تلفن، مشخصات دقیق بهره بردارانی که خارج از تقویم زراعی اقدام به کشت برنج کردند توسط کارشناسان پهنه مراکز الزامی است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در این برهه زمانی به دلیل دمای بالای هوا از پوشش نایلونی استفاده نمیشود، برای پیشگیری از تخم ریزی پروانه ساقه خوار در خزانه، استفاده از پشه بند بجای پوشش نایلونی خزانهها ضروری است.
زاغی نصب تلههای نوری به تعداد حداقل ۲ تا ۳ عدد در هکتار به ویژه اطراف خزانه برای شکار انبوه شب پرههای ساقه خوار برنج، مبارزه شیمیایی در خزانه با سموم مایع رایج ۵ تا ۷ روز قبل از انتقال نشا به زمین اصلی را به کشاورزان توصیه کرد و افزود: مبارزه مکانیکی از طریق وارسی نشاها قبل از انتقال به زمین اصلی برای حذف و امحاء بوتههای حاوی دستجات تخم آفت در کاهش آلودگی مزرعه بسیار موثر است.
او با اشاره به اینکه بازدید میدانی و در صورت لزوم مبارزه شیمیایی با سموم توصیه شده، ۱۵ تا ۲۰ روز پس از نشا هنگام تداخل نسل آفت در کاهش آلودگی و خسارت احتمالی موثر است، گفت: مبارزه مکانیکی از طریق حذف و امحاء بوتههای آلوده به لارو ساقه خوار (غلاف برگ بوتههای آلوده به رنگ طلایی یا قهوهای روشن بوده و براحتی با بوتههای سالم که سبز رنگ بوده قابل تشخیص است) هنگام وجین دستی ضروری است.
زاغی به رصد و پایش فروشگاههای سموم برای بررسی سموم عرضه شده در فروشگاهها و برخورد قاطع با فروشندگان سودجو و افرادی که دستورالعمل و توصیه سازمان حفظ نباتات کشور را رعایت نمیکنند و توصیههای غیرکارشناسی نظیر اختلاط ۲ یا چند ترکیب و یا سموم ثبت نشده برای کنترل ساقه خوار به کشاورزان میدهند، تاکید کرد.