شهردار کرمان: اکنون صد رشته صنایع دستی در ۲۵فرهنگسرا و خانههای فرهنگ آموزش داده میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، سیدمهران عالمزاده با تاکید بر توسعه رشته های صنایع دستی برای بسترسازی اشتغال خُرد و پایدار افزود: صنایع دستی، ترکیب هنر و صنعت است و از درآمیختن خلاقیت و هنر با ابزار و فن تشکیل شده است.
وی، صنایع دستی را یک هنر و صنعت با نقش هویتی و فرهنگی، توصیف کرد و یادآور شد: بی نیازی به سرمایهگذاری کلان در صنایع دستی، از ویژگیهای این هنر است که کارگاههای کوچک و حتی منازل میشود به تولید محصول اقدام کرد.
شهردار کرمان با اشاره به ارزش بالای فعالیت در عرصۀ صنایع دستی به علت بومآورد و در دسترس بودن مواد اولیه افزود: رونق تولیدات مس، فرش و پته در کرمان، بهدلیل استفاده از مصالح بومی است و بها دادن دوباره به این تولیدات میتواند ما را به خودکفایی برساند.
وی بیان کرد: شهرداری کرمان همچنین در زمینۀ حمایت از فعالان صنایع دستی با مشارکت در بازاریابی تولیدات آنها به راهاندازی پویش های مختلف فروش و ساخت مستندهای مختلف ازجمله مستند پته کرمان اقدام کرده است.
عالم زاده با اشاره به تلاش برای معرفی فرش کرمان خاطرنشان کرد: شهرداری همچنین با ادارهکل میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی استان برای ثبت کرمان بهعنوان شهر ملی صنایع دستی، مشارکت داشته که موجب جذب کمکهای کشوری و فراهمسازی زمینۀ ثبت جهانی کرمان بهعنوان شهر صنایع دستی میشود.
شهردار کرمان درباره راهاندازی بازارچههای محلی، باززندهسازی و راهاندازی بازارچه صنایع دستی 'قلعهمحمود' با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی استان بیان کرد: یکی از بزرگترین فروشگاههای صنایع دستی کشور با عنوان 'دستآفرین' با همکاری صندوق ملی کارآفرینی و شهرداری کرمان، ظرف روزهای آینده به بهرهبرداری میرسد که راهاندازی این فروشگاه به فروش بیشتر تولیدات صنایع دستی و تبادل آثار در سطح ملی و تقویت بازار صنایع دستی کرمان کمک خواهد کرد.