نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه عربستان بار دیگر حج حداقلی را بدون حضور حجاج ایرانی و کشورهای اسلامی برگزار میکند، گفت: عربستان میتوانست با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، حج را با ظرفیت محدود برگزار کند، اما متاسفانه برای دومین سال حج برای حجاج خارج عربستان تعطیل شد.
وی با اشاره به پاسخ امام رضا (ع) به محمد بن سنان درباره علت حج اظهار داشت: امام هشتم (ع) برای علت تشریع حج ۲۵ نکته بیان کردهاند که به این دلایل حج تشریع شده است و لازم است که انجام بگیرد. یکی اینکه حج مهمانسرای خداوند متعال است؛ وقتی خداوند میخواهد از بندگانش مهمانی انجام دهد یا در ماه مبارک رمضان یا در سرزمین وحی است؛ این دو شیوه برنامههای مهمانداری خداوند متعال است.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: وقتی انسان به دنبال افزایش داراییهای عند الله خود است؛ به دنبال این است که در پیشگاه خداوند متعال بر ارزشهای معنوی خود بیفزاید و دیگر خارج شدن از گناهان است که طبق روایتی هنگام زائر در سرزمین منا یا از عرفات خارج میشود، به او گفته میشود اعمال خود را از نو شروع کن.
وی با اشاره به اینکه حج در طول تاریخ چندین بار تعطیل شده است، تصریح کرد: این تعطیلیها به خاطر نا امنیها و مشکلات بوده که به طور کامل تعطیل شده است؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد دو بار تعطیلی حج یکی چند سال بعد از جمعه خونین و دیگری بعد از حادثه منا سال ۹۵ و این دو سال هم به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است.
سرپرست حجاج ایرانی خاطرنشان کرد: باوجود شیوع ویروس کرونا، اما امکان برگزاری حج تمتع از کشورهای مختلف با ظرفیت محدود وجود داشت و عربستان میتوانست حج را اداره کند؛ اما متاسفانه برای دومین سال پیاپی مسلمانان از حضور در حج محروم شدند.
وی ادامه داد: طبق آیات قرآن، این خانه برای همه مردم است؛ امسال قرار شده شصت هزار نفر در مراسم حج شرکت کنند؛ از این تعداد، پانزده هزار نفر را برای مردم عربستان در نظر گرفتند در حالی که این مردم فرقی با دیگر مسلمانان جهان در کشورهای مختلف ندارند؛ اما سرانه شرکت مسلمانان از کشورهای مختلف با کشور عربستان یکسان نیست.
حجتالاسلام و المسلمین نواب با اشاره به انتخابات ۲۸ خرداد گفت: ما هر لحظه در زندگی انتخاب میکنیم؛ توفیق انتخابات نعمتی الهی است که ما باید در این انتخابات شرکت کنیم؛ شورای نگهبان افراد صالح را انتخاب کرده و ما باید از بین آنها فردی که اصلح است و بیشتر به درد جامعه میخورد، انتخاب کنیم.
وی شرکت در انتخابات را انجام وظیفه توصیف کرد و گفت: این انجام وظیفه باید توأم با فکر باشد؛ گاهی اوقات یک رأی سرنوشت جامعه را عوض میکند؛ در تاریخ اسلام کم نداشتیم جلساتی که یک رأی میتوانست اهل بیت پیامبر را حاکم کند یا دیگران را حاکم کند؛ یک فرد انتخاب کرد و انتخابش به ضرر جامعه اسلامی تمام شد.
سرپرست حجاج ایرانی، درباره وظیفه منتخب مردم گفت: رئیس جمهور باید به قانون اساسی کشور عامل و حافظ باشد؛ از اصل ۱۱۳ تا اصل ۱۵۵ قانون اساسی شرح وظایف رئیس جمهور است؛ ۴۲ اصل از اصول قانون اساسی به رئیس جمهور مربوط است که به طور تقریبی یک چهارم تمام اصول قانون اساسی به رئیس جمهور اختصاص دارد.
وی رئیس جمهور را دومین شخصیت کشور دانست و اظهار داشت: مردم باید فکر کنند و با تفکر انتخاب کنند؛ در هر کشور مردم حرف آخر را میزنند.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن گرامیداشت یاد شهدای گرانقدر مکه و منی با بیان نقلی از شهید سلیمانی که قاب عکسی از همرزمان شهید خود بر دیوار خانه نصب کرده بوده، گفت: این شهید بزرگوار هر روز صبح یک دست به قاب عکس میکشید و به شهدا میگفت دعا کنید که امروز بتوانم کار مؤثری انجام دهم، و وقتی که از کار یا مأموریت بر میگشت میگفت شهدا من شرمنده شما هستم.
وی تصریح کرد: اگر هر کدام از ما شرح وظایف خود را قاب بگیریم، بیش از آنچه امروز خدمت میکنیم، میتوانیم خدمتگزار مردم باشیم.