سرانه بیابان در کشور در حال افزایش و افزایش کانونهای فرسایش بادی زنگ خطری برای عرصههای طبیعی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صداو
نصرآبادی با اشاره به افزایش کانونهای فرسایش بادی در کشور گفت: در خراسان جنوبی هم تا قبل از سال نود و سه ۲۸کانون فریاش بادی داشت که هم اکنون به ۳۵کانون افزایش یافته است.
وی دلیل این افزایش را مجاورت با دو کویر لوت و مرکزی، حاکمیت ۲۰سال خشکسالی و کاهش بارندگی ها، ضعف پوشش گیاهی، تغییرات اقلیمی در جهان و بارشهای متمرکز و سیل آسا که باعث فرسایش خاک میشود دانست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: سالهست که اجرای یک میلیون و ۷۰۰هزار هکتار طرح مقابله با بیان زایی در خراسان جنوبی در دست اجراست که تاکنون یک میلیون هکتار آن اجرا شده است.
اکبری با اشاره به اینکه شهرستانهای زیرکوه، طبس، فردوس، بشرویه و خوسف با مشکل حرکت شنهای روان درگیرند گفت: نهال کاری، هلالی آبگیر، اصلاح مراتع بیابانی، اصلاح و احیای پوشش گیاهی با رعایت تنوع گیاهی، احداث بادشکن زنده و غیر زنده برای جلوگیری از حرکت ماسههای روان از جمله اقداماتی است که برای مقابله با بیابان زایی انجام میشود.
وی گفت: از سال۹۷ به بعد از محل صندوق توسعه ملی و کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار اعتبارات ویژه به خراسان جنوبی اختصاص یافت که در ۳سال اخیر طرحهای مقابله با بیابان زایی در بیش از ۱۰۰هزار هکتار از عرصههای بیابانی استان با اعتبار حدود ۱۵۰میلیارد تومان انجام شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: اجرای بخشی از این طرح به دلیل تاخیر بارشها و زمان کاشت گونهها به تاخیر افتاده که تا پایان امسال حدود ۳۰هزار هکتار از عرصهها در زمان مناسب کاشت، نهال کاری میشوند.
اکبری گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش عرصههای بیابانی با خودداری از تغییر کاربریهای نادرست، بهره گیری از روشهای کشاورزی حفاظتی و آبیاری صحیح و روشهای درست معدن کاری سرعت توسعه بیابانها را کنترل کنیم.
۲۷خرداد روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی نام گذاری شده که شعار امسال این روز "احیای سرزمین، بازسازی بهتر با سرزمینی بدون تخریب" است.