ایران و هند برای انتقال فن آوری و تولید مشترک واکسن روتاویروس در کشورمان همکاری میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، براساس توافقنامه امضا شده میان انستیتو پاستور ایران و شرکت واکسن سازی بهارات بایوتک هند، دو طرف برای انتقال فن آوری تولید واکسن روتاویروس به کشور و تولید داخلی این محصول همکاری خواهند کرد.
در این وبینار که علاوه بر روسای دو موسسه تولید واکسن، سفرای دو کشور و مسئولانی از وزارت خارجه و بهداشت دو کشور هم حضور داشتند، هر دو طرف آمادگی و علاقمندی خود را برای توسعه مناسبات در زمینههای بهداشت و درمان و تولیدات مشترک بیشتر در حوزه واکسن ابراز کردند.
سفیر کشورمان در هند نیز با اشاره به بازدید خود از شرکت واکسن سازی بهارات بایوتک و تمجید از توانمندیهای این شرکت بر ضرورت تقویت همکاریهای دو کشور برای تولیدات مشترک در زمینه واکسن تاکید کرد.
علی چگنی ابراز امیدواری کرد تا هرچه زودتر زمینه ارسال باقیمانده واکسنهای کرونا تولیدی شرکت بهارات هند (موسوم به کووکسین) به کشورمان فراهم شود.
این توافقنامه میتواند مبنایی برای همکاریهای بیشتر دو طرف در زمینه تولید مشترک واکسن و تامین نیاز داخلی با بومی سازی و انتقال فن آوریهای روز دنیا، قرار گیرد.
گفتنی است، روتاویروس شایعترین علت بروز اسهال شدید در بین کودکان است و تقریبا هر کودکی تا سن پنج سالگی حداقل یکبار در عمرش به این بیماری دچار میشود.
طبق برخی برآوردها، سالانه بیش از ۵۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به روتاویروس جان خود را از دست میدهند. هم اکنون، بیشتر کشورهای دنیا برای پیشگیری از ابتلای کودکان به این بیماری از واکسن استفاده میکنند. واکسن روتاویروس یک واکسن خوراکی است که بر مبنای ویروس زنده عامل بیماری زا تهیه میشود.