محمد باقر قالیباف نامزد ریاست جمهوری به تشریح برنامه ها و رویکردهای اجتماعی و فرهنگی خود پرداخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، محمدباقر قالیباف با حضور در جایگاه به پرسش مجری درباره رویکردها و نگاهش به برنامه های فرهنگی پاسخ داد.
وی گفت: رویکرد و نگاهم این است که معتقدم هر کشوری مهمترین موضوع فرهنگی اش استقلال و عزت است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: انقلاب اسلامی زمانی که به پیروزی رسید استبداد و دشمن را کنار زد و به استقلال دست یافت اما آیا حفظ این استقلال نیاز به اقدامات پایدار فرهنگی ندارد؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: کشوری می تواند استقلال خود را حفظ کند که ملتش مولد باشد.
قالیباف افزود: زمانی که کشوری تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت کند، در آن صورت استقلالش نیز حفظ می شود، از آن جمله استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.
وی گفت: فلسفه نظام اسلامی، حفظ و رشد تعالی انسان هاست و اگر اقدامات رفاهی نیز صورت می گیرد وسیله رسیدن به تعالی انسان ها باشد.
قالیباف افزود: خدا در آفرینش انسان، انسانیت و آزادگی را به او بخشید بنابراین انسان در رسالتش باید آزادی و انسانیت را حفظ کند، بنابراین حفظ انسانیت و آزادگی؛ اساس کار فرهنگی یک دولت است که برای موفقیت این امر باید نگاه جامعه محور داشته باشیم به گونه ای که در سیاست، مردم سالاری، در اقتصاد؛ عدالت اجتماعی و در فرهنگ؛ معنویت و اخلاق محور کار ما باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: واقعاً فرهنگ در کشور ما مظلوم است و حق فرهنگ در سیاست، اقتصاد و اجتماع مشخص و ادا نشده است که در صورت پیروزی ام در جهت رفع این مظلومیت اقدام خواهم کرد.
قالیباف گفت: امروز باید در حوزه فرهنگ، اساتید، علما، دانشگاهیان، مساجد و هنرمندان و نویسندگان را محور فعالیت فرهنگی بدانیم چرا که از این محور فرهنگی می توان به نتیجه رسید تا بتوانیم کار ماندگار صورت دهیم.
محسن رضایی درباره سخنان آقای قالیباف گفت : جناب آقای قالیباف درباره منزلت اجتماعی و فرهنگی هنرمندان و ورزشکاران و صاحب نظران و همه اصحاب تولید فرهنگ صحبت کردند. ایشان باید بگویند این منزلت اجتماعی را چگونه تقویت خواهند کرد .
غرضی نیز این سوال را از قالیباف مطرح کرد: آیا فرهنگ بر سیاست تاثیر گذار است یا سیاست برفرهنگ.
عارف در نقد سخنان قالیباف گفت : فرمودید فرهنگ اساس کار یک دولت است آیا شما در شهرداری هم با همین رویکرد جلو رفته اید؟ آیا معماری شهر تهران با رویکرد معماری اسلامی ایرانی است ؟
وی افزود : در نزدیکی منزل ما باغی وجود داشت که حدود 2500 متر مساحت داشت و در آنجا درختانی بود که در حال خشک شدن بود .
عارف افزود : من به یکی از دوستانم که در شهرداری بود تماس گرفتم و نگرانی خودم را از این بابت به او گفتم ، بعد از مدتی وی تماس گرفت و گفت ما کنترل کرده ایم و این مکان باغ می ماند اما متاسفانه در همین مکان دو برج ساخته شد .
عارف افزود : رویکردی که شما فرمودید و با عملکردی که شهرداری داشته یکی نیست البته این رویکرد فقط به دوره مدیریت شما در شهرداری مربوط نمی شود .
در ادامه سعید جلیلی گفت : درباره اظهارات آقای قالیباف صحبتی ندارم.
علی اکبر ولایتی گفت : سوالم از آقای قالیباف این است که مشکلات شهر تهران از قبل بوده است شما برای معماری ایرانی اسلامی این شهر چه طرحی دارید .
غلامعلی حداد عادل هم گفت : در صحبت های آقای قالیباف به این اشاره شد که اهل فرهنگ وهنر از نظر زندگی هم تامین شوند من این نکته را مهم می دانم و معتقدم اگر می خواهیم در جامعه فرهنگ و هنر توسعه ، رشد و پیشرفت د اشته باشد باید کاری کنیم که اهل فرهنگ وهنر بتوانند همه وقت و وجودشان را صرف آفرینش کار فرهنگی و هنری بکنند و از تامین زندگی اطمینان خاطر داشته باشند .
وی با تاکید بر اینکه در دولت آینده به این موضوع توجه شود افزود : باید کاری کنیم یک نقاش ،یک مترجم ، یک نویسنده بتواند به کمک اندیشه و ذوقش یک زندگی قابل قبول داشته باشد اما متاسفانه چنین چیزی وجود ندارد و علت آن این است که هنر و فرهنگ را جدی نمی گیریم .
حداد عادل افزود : از نظر (ما) فرهنگ، مانند سبزی خوردن سر سفره است که اگر باشد خوب است و اگر نبود هیچ اتفاقی نمی افتد .
وی افزود : نگاه مدیران جامعه ما به مسائل فرهنگی یک نگاه فرعی ، تشریفاتی و ذوقی است.این تلقی وجود دارد که عده ای بیکار سراغ کار هنری و فرهنگی رفته اند ؛ باید برای این فکری کرد .
حداد عادل گفت : بنده در نظر دارم برای اقتصاد فرهنگ یک فکر اساسی بکنم .
روحانی در نقد سخنان قالیباف گفت : فرهنگ را باید بالاتر از این ببینیم چون اقتصاد یا سیاستی نداریم که در متنش فرهنگ نباشد و فرهنگ همان باورها و ارزش ها و رفتارهاست و همه جا باید سایه زیبای فرهنگ را لمس کنیم.
وی توجه به معرفت و فرهنگ را مهم خواند و افزود: کمبود جامعه ما مسئله منزلت است و همه اقشار از کارگر و معلم و کسبه و دانشجو خواهان منزلت اند.
روحانی مشکل را در این خواند که به جای حاکم کردن فضای فرهنگی، فضای امنیتی را حاکم می کنیم.
وی با انتقاد از برگزار نشدن کرسی های آزاد اندیشی برای دانشجویان، تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه را یادآور شد و گفت: مقام معظم رهبری بارها بر تشکیل کرسی های آزاد اندیشی تاکید کردند اما این موقعیت برای دانشجویان فراهم نشده است.
روحانی ابراز امیدواری کرد فضایی فراهم شود که همه به ایرانی و مسلمان بودن خود افتخار کنند.
در ادامه مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری محمد باقر قالیباف گفت: معتقدم فرهنگ مهمترین قدرت ملی ماست و منابع انسانی ما مهمتر از نفت و گاز ما هستند پس حتما دولت آینده با نگاه بنده بر این موضوع تاکید دارد که نیروی انسانی کجاست؟
وی افزود: نیروی انسانی در مدارس ، دانشگاه، مساجد، حوزه های علمیه و هنرمندان هستند.
قالیباف با اشاره به این که فرهنگ ما مظلوم است گفت: تا کسری بودجه به وجود می آید اولین کاری که می کنند از بودجه فرهنگ را کم می کنند، اگر این پایه قدرت ملی ماست که بنده معتقدم هست این قول را می دهم هرگز چنین اتفاقی در دولت من نیفتد چون این موضوع پایه اصلی قدرت ماست.
نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید رویکردها را اصلاح کنیم افزود: یعنی اینکه دولت باید بداند نمی تواند دست و پای فرهنگ را اینقدر بزرگ کند که برود در حریم شخصی مردم.
وی ادامه داد: دولت باید توجه کند که فرهنگ سفارشی نیست که سفارش دهد برای او در بیاورند و دولت باید بداند اگر نگاه امنیتی به فرهنگ انداخت فرهنگ را از بین برده و تضییع کرده است.
قالیباف با بیان اینکه دولت باید سعه صدر داشته باشد افزود: آفرینش های انسانی ما در حوزه مسائل هنر و فرهنگ وقتی اتفاق بیفتد ممکن است خطایی نیز در آن بوجود آید و نباید با یک خطای کوچک اعتماد به نفس و تکیه مان را به خرد جمعی هنرمندان و اصحاب نویسندگان و اصحاب هنر کنار بگذاریم و با آنها برخورد قهری کنیم، این رویکردها را باید کنار بگذاریم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن نکته ای را که آقای روحانی اشاره کردند فرهنگ را اینقدر تقلیل ندادم که وقتی می گوییم منزلت یعنی اینکه ما باید پیوست فرهنگی بگذاریم ، اگر نگاه فرهنگی باشد بنده شهردار تهران هستم و باید به مردم بگویم این پروژه کی تمام می شود؟ و برای مردم حرمت و احترام قائل شوم و اگر زیر پای آنها را برای بهسازی پیاده رو خراب کردم از آنها عذرخواهی کنم و بگویم که ظرف مثلا ده روز آن را درست می کنم.
وی با اشاره به اینکه شهر تهران 50 سال بدون طرح تفصیلی بود افزود: شهر تهران امروز در مدار قانون اداره می شود و هیچ برج و ساختمانی بدون کمیسیون ماده 5 و طرح تفصیلی که مصوب شورای عالی شهرسازی است ساخته نمی شود.
قالیباف ادامه داد: شهرداری و سازمان نظام مهندسی در حوزه شهرسازی هیچ مسئولیتی ندارد بلکه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در واقع اسناد بالادستی نیامدند که بگویند که نمای ساختمان را چگونه بسازیم بنابراین هر فردی هر طور که می خواهد می سازد و ما قانونا نمی توانیم جلوی او را بگیریم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مدار قانون را دنبال می کنیم و از قضا در شهرداری تهران همه تاکید ما بر این بود که شهرداری را از یک سازمان خدماتی تبدیل به یک نهاد اجتماعی و فرهنگی بکنیم و آثار آن را در شهر می بینیم که هم پل و هم راه می سازیم و هم فعالیت فرهنگی از جمله مسجد ، مدرسه، دانشگاه و خوابگاه می سازیم.
وی ادامه داد: امروز شهرداری تهران بیشترین حمایت را از خانه هنرمندان و خانه سینما می کند.