شرایط حال کشور و فشارهای بین المللی که در سالهای گذشته بیشتر شده، مشکلاتی را در ایران ایجاد کرده است، مشکلاتی که به مرور و در نتیجه عدم فعالیت برخی مسئولان، موجب گلهمندی مردم شده است که رهبر معظم انقلاب تشکیل دولت جوان را راهکار اساسی در این زمینه معرفی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، یک فرد وقتی ورزش میکند ضربان قلب او به شدت افزایش مییابد، اگر این فرد دارای قلبی ضعیف و ناکارآمد باشد با مشکل مواجه خواهد شد. قلبی که به صد هزار رگ در بدن خون رسانی میکند.
جامعه نیز همانند بدن است و دولت مانند قلب آن، اگر دولت سالم، پویا، جوان و کارآمد انتخاب شود مشکلات آن جامعه حل خواهد شد و مردم کمتر دچار مشکل میشوند.
شمارش معکوس برای رویداد بزرگ انتخابات ریاست جمهوری درکشورآغاز شده است؛ انتخاباتی که سرنوشت کشور را برای ۴ سال متوالی در دستان رئیس جمهور قرار میدهد.
شور این انتخابات را هم میتوان از نصب بنرها و پلاکاردها در سطح شهرها تا فضای مجازی و تلویزیون دید که کاندیداها سعی میکنند با هر روشی خود را به مردم معرفی و رای جمع آوری کنند.
مردم نیز از سوی دیگر خود را آماده این انتخابات میکنند براساس نظرسنجیها در استان همدان ۴۵ درصد جمعیت اعلام نموده اند به عنوان یک ایرانی پای صندوقها میآیند تا از حق رای خود استفاده کنند.
اما به راستی مردم باید به چه کسی رای دهند تا بتواند هم شرایط نابسامان داخلی کشور اعم از مشکلات اقتصادی، تورم، گرانی، بیکاری، معضلات فرهنگی و اجتماعی را سروسامان دهد و هم آنکه برخورد مناسبی با کشورهای خارجی داشته باشد.
دولت جوان علاج مشکلات کشور است
رهبرانقلاب ۲۸ اردیبهشت ماه پارسال در دیدار با نمایندگان تشکلهای دانشجویی به نکاتی درباره انتخابات و دولت پرداختند.
ایشان در صحبت هایشان از "دولت جوان" سخن به میان آوردند که میتواند به خوبی زمام امورکشور را در دست بگیرد.
بعد ازطرح این ایده ابهامات مختلفی از سوی برخی مدیران، اندیشمندان، مسئولان و همچنین اهالی سیاست عنوان شد؛ اما رهبری خودشان در تبیین معنای حقیقی دولت جوان به روشنگری پرداختند.
حضرت آیتالله خامنهای بیان کردند:"برخی تصورکردند منظور ازدولت جوان انقلابی دولتی است که همه اعضای آن در رده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال باشند در حالیکه این بهمعنای نادیده گرفتن صاحبان تجربه و کارآزمودگان و دنیادیدگان نیست".
رهبری معنای دولت جوان را یک دولت"پای کار"، "آماده"، "با نشاط" و "در سنین کار و تلاش "عنوان کردند.
تجربه داشتن یک ضرورت مهم مدیریتی است
"مجید سبزواری" کارشناس حوزه علوم سیاسی میگوید:" از مجموع بیانات رهبر انقلاب این چنین برداشت میشود که ایشان، "تجربه داشتن" را در کنار با نشاط و پای کار بودن یک ضرورت مهم مدیریتی میدانند. "
او ادامه میدهد:" طبق قانون اساسی کشور رئیس جمهور نفردوم ساختار نظام است و ضروریست که مردم در انتخاب وی توجه و دقت کافی را داشته باشند".
حال پرسش این است که دولت جوان انقلابی چگونه موجب تحولآفرینی در کشور خواهد شد؟
بنا به نظر برخی کارشناسان، رییس دولت جوان کسی باید باشد که هم دارای نشاط در کار باشد، و هم دارای تجربه برای موفقیت در ریاست جمهوری.
او میتواند ۳۰ ساله باشد؛ یا هم سن شهید سلیمانی که هنگام شهادت ۶۴ ساله بود، اما با تلاش، کوشش، مجاهدت و روحیهای خستگی ناپذیر تا پای جان برای مردم و انقلاب کار کرد.
بهادادن به نیروهای جوان مؤمن و با انگیزه
"علی قلی پور" کارشناس امور مذهبی هم میگوید:" وقتی چنین روحیهای در دولت، کابینه وزیران و مدیران نهادینه شود، میتوان آینده درخشانی برای ملت ایجاد کرد".
"ابوالقاسم بیات" از رزمندگان دفاع مقدس هم معتقد است: در زمان ۸ سال جنگ تحمیلی دولت بعثی عراق با پشتیبانی تمامی ابرقدرتهای شرق و غرب به کشور ما حمله کرد و خاک این سرزمین اشغال کرد، اما ما توانستیم با همین نیروهای جوان، مومن و پای کار آنان را شکست دهیم.
او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی کشور هم این تجربه موفق زمان جنگ قابل تکرار است ادامه میدهد:"درست است که جنگ سخت ما چند سالیست پایان یافته، اما همچنان نبرد در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جریان است و یقینا با بهادادن به نیروهای جوان مؤمن و باانگیزه، میتوان بر مشکلات موجود در کشور پیروز شد".
"زهرا نبی پور " شهروند همدانی که دانشجوی ارشد رشته مواد غذایی در دانشگاه بوعلی سینا است میگوید:" جوانان امروز ما دغدغههایی مانند بیکاری، مسکن و ازدواج دارند، که اگر رئیس جمهوری پرتلاش، خستگی ناپذیر و امید آفرین بر سرکار بیاید که برنامه اش حل این مسائل باشد تا حدود زیادی مشکلات جامعه حل خواهد شد".
برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی و رییس قوه مجریه، دارای بیشترین قدرت اجرایی در بین قوای سه گانه است که علاوه بر آن بازوی اجرای سیاست ها، خط مشیهای کشور نیز هست.
"کاظم الهیاری" کارشناس مسائل سیاسی میگوید:" اگر دولت انتخابی مردم هم راستا با انقلاب باشد، شرایط کشور درحوزههای گوناگون رو به پیشرفت و بهبودی خواهد رفت. "
او ادامه میدهد:"، اما با روی کار آمدن دولتی که با روح انقلاب اسلامی مخالف است و انگیزه و توان کار کردن ندارد مردم با مشکلات مختلفی مانند اتعطیلی کارخانه ها، تورم وگرانی روبرو خواهند شد".
اما با همه اینها افرادی مخالف سپردن امور به دست جوانان هستند که باعث شده است تاکنون سیاست جوانگرایی در ایران با چالشهایی روبرو باشد.
نیروی جوان در میدان تجربه ضعف دارد
"مجید صمدی " کارشناس امور سیاسی میگوید:" به علت ضعف تجربه کاری و عملیاتی جوانان در حیطههای مختلف نمیتوان امور مهم کشور را به دست این افراد سپرد".
"علی کلهر" نیز دیگر کارشناس امور سیاسی عنوان میکند:" جوانان دارای دیدگاههای تند سیاسی هستند و نمیتوانند احساسات خود را به خوبی کنترل کنند به همین دلیل نمیتوان آنها به طور مرتب وارد کار کرد".
به نظر میرسد این چالش با اتخاذ برخی تصمیمهای راهبردی قابل حل است.
" مینا غفاری" یکی از فعالان حوزه زنان میگوید:" میتوان نیروی جوان و با استعداد و متخصص داخلی را مرحله به مرحله و با فراهم کردن آمادگی وارد روند فعالیت اجرایی کشور کرد".
دولت جوان لازمه تمدن سازی نوین اسلامی
"الهام جعفری "یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور همدان هم معتقد است: ایجاد یک دولت انقلابی نیازمند رشد و بالا رفتن قدرت شناخت و اطلاعات سیاسی مردم جامعه است.
او ادامه میدهد:" برای روی کار آمدن و تشکیل یک دولت جوان درخواست و شناخت همگانی ضروریست".
"محمدرضاجعفری" از فعالان اقتصادی در استان همدان هم با بیان اینکه تشکیل یه دولت جوان و کارآمد میتواند به حل مشکلات کمک کند میگوید:" توانسته است با استفاده از الگوی به کارگیری نیروی جوان و با انگیزه تولیدات کارخانه خود را از دو محصول به ۲۰ محصول افزایش دهد و در شرایطی که کشور در تحریم است همچنان صادرات داشته باشد. "
مدیرعامل کارخانه کنترل گاز اکباتان که کارخانه اش بیش از ۷۰۰ نیرو دارد معتقد است: تشکیل دولت جوان که شوق آباد کردن و ساختن دارد میتواند در شرایط کنونی کشور بسیار موثر و راهگشا باشد.
لزوم بصیرت در انتخاب دولت اسلامی
"یعقوب فتحی" هم از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه تحقق شعار سال ۱۴۰۰ در پرتو تشکیل دولت جوان انقلابی رخ میدهد میگوید:"مهمترین رویداد داخلی امسال انتخابات ریاست جمهوری است که به تشکیل نخستین دولت گام دوم انقلاب منتهی میشود ".
میتوان گفت مشارکت مردم و انتخاب درست آنان در این انتخابات، سنگ بنای گام دوم انقلاب را محکم میکند و دولت آینده در صورتی که دارای شاکله جوان انقلابی باشد، میتواند برای تحقق دولت اسلامی در جهان گام بلندی بردارد.
" مینا سبزیانی" هم از پژوهشگران حوزه سیاست دانشگاه بوعلی سینا میگوید:" تشکیل دولت اسلامی که رهبری نیز در بیانیه دوم انقلاب به آن اشاره داشتند بسیار مهم و کلیدی است. "
او ادامه میدهد:" بنابراین انتخاب صحیح رئیسجمهور انتخابی مهم و اثرگذار و به عبارتی مهمترین انتخابی است که مردم در این برهه از زمان بر عهده دارند ".
کلام پایانی
در بیانیه گام دوم انقلاب هم که به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب اعلام شد جوانان از سوی رهبر انقلاب اسلامی محورتحقق نظام پیشرفتهی اسلامی معرفی شده اند. عبور از مسیر مشکلات و موانع باید با تلاش، هشیاری، سرعت عمل و ابتکار جوانان همراه باشد.
جوانان کاربلد، با انگیره و با نشاط در همهی میدانهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بینالمللی باید شانههای خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربهها گذشته استفاده کنند و ایران را به عنوان یک الگوی پیشرفته در تمامی زمینهها به همه جهانیان معرفی کنند.
پس ضروریست مردم با تامل در سخنان رهبری، مطالبات به حق خود و انتخاب درست رئیس جمهوری را انتخاب کنند که بتواند رشد و تعالی کشور را به ارمغان بیاورد و یادمان نرود دولت مانند قلب جامعه است.
حسن جلال نژاد