پای صحبت کارشناسانی که از کشاورزی درس سیاست میگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، اول صبح بود خوشههای طلایی گندم زیر نورآفتاب عجب درخشش زیبایی داشت. گندم زار یکدست و گندمهای مرغوب نشان از محصول خوب میداد با کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی که در حال نمونه گیری در مزرعه گندم بود هم صحبت شدم.
آقای طباطبایی که سالهاست در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کار میکند میگوید: این محصول خوب، نتیجه انتخاب بذر خوب و مناسب است و ۱۲ سال گزینشهای زیادی طی کرده که به اینجا رسیده است.
او ادامه میدهد: این بذر توان تولید خوب در شرایط شور و همچنین نسبت به ارقام قبل از خودش توان تولید بالا را دارد.
همکارش هم در مزرعه جو مشغول تحقیقات بود که به جمع ما پیوست و نتیجه تحقیقات علمی خودش را برای گزینش انتخابهای خوب اینگونه بیان کرد: در کار اصلاح نباتات مهمترین عامل انتخاب است و ما از بین آمار بالای خوشههای گندم و بعد از بررسی شرایط آنها تعدادی را براساس صفات خوب گزینش و در اختیار کشاورزان استان قرار میدهیم.
وی همچنین میگوید: وقتی انتخاب خوب باشد ۱۰ تا ۱۲ سال بر اساس این انتخاب خوب، محصول خوبی میتوانیم برداشت کنیم.
این کارشناسان تمام توان علمی و تحقیقی شان رابرای تولید یک بذر خوب صرف میکنند که بتوانند تولید گندم استان را بالا ببرند.
بهبود کیفیت محصول با بهره گیری از نشاء و نهال خوب
به چند گلخانه تولید نشاء هم رفتم. وارد گلخانه که شدم کارگر گلخانه در حال آبیاری بود. رنگ سبز نشاها فضای زیبایی را به وجود آورده بود. با گلخانه دار این مجموعه هم به گفتگو نشستیم آقای خالقی میگوید: از سال ۹۳ که این گلخانه را راه اندازی کردم تنها دغدغه ام تولید نشاهای با کیفیت برای افزایش تولید محصولات گلخانهای بود.
او میافزاید: صرفه جویی در آب، جلوگیری از پیش رسی محصولات، مقاومت در مقابل آفات و بالا بردن راندمان کار از ویژگیهای نشاء خوب است.
به سراغ آقای اکبری هم که یکی از تولید کنندههای انواع نهال در استان است رفتیم او میگوید: یکی از ارکان اساسی احداث باغ و تولید تجاری میوه استفاده از نهال پیوندی مرغوب، سالم، قوی و مطمئن از ارقام مختلف میوه جات اصلاح شده و پرمحصول برای هر منطقه است.
او میافزاید: احداث باغ با نهالهای نامرغوب، ضعیف و غیرمطمئن از نوع رقم دلخواه کاری بیهوده و هدر دادن سرمایه است.
بدون شک کشاورزان دنبال یک نشا، نهال و بذر خوب هستند تا محصول خوبی برای آینده داشته باشند. همه کشاورزان، کارشناسان و گلخانه داران معتقدند محصول خوبی که امروز برداشت میکنیم نتیجه انتخاب خوب گذشته هاست.
انتخابهای سرنوشت ساز
ثمره هر کاری بسته به انتخاب و انتخابهای خوب است. انتخابهایی که تاثیرش گاهی سرنوشت یک کشور و یک ملت را رقم میزند. این روزها هم در آستانهی انتخابی بزرگ هستیم. روز ۲۸ خرداد ماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا.
انتخابات ۱۴۰۰ که گفته میشود یکی از حساسترین انتخابهای سیاسی مردم کشورمان، ایران اسلامی است. در این روز هر فرد با یک انتخاب اصلح در تعیین سرنوشت کشور سهیم است.
آقای طباطبایی کارشناس و محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی میگوید: شخصی که میخواهد کشوری را اداره کند، باید تواناییهای بالایی در زمینههای مختلف سیاست داخلی، خارجی، اقتصادی و تعامل با همه افراد جامعه داشته باشد.
او به انتخاب بذرگندم خوب و مرغوب و تاثیری که در کیفیت آرد، نان و در نهایت سلامت جامعه دارد اشاره میکند و میافزاید: انتخاب خوب ما هم در انتخابات ۲۸ خرداد ماه، اتفاقهای خوبی را برای کشورمان رقم میزند.
قادری هم یکی از گلخانه داران استان یزد با بیان اینکه انتخاب خوب ما اثرش به خودمان بر میگردد، میگوید: بهبود اوضاع استان و کشور، از انتخاب خوب ما ناشی میشود.
او میافزاید: باید با بررسی و دقت، فردی را انتخاب کنیم که بتوانیم سرنوشت چهار سال آینده کشورمان را در اختیار او قرار دهیم.
اکبری هم میگوید: انسان در هر برهه از زمان برای آینده اش انتخابهایی دارد و بعضی از این انتخابها مانند انتخاب رئیس جمهور در آینده فرزندانمان هم تاثیر دارد.
او میافزاید: همانطور که انتخاب یک نهال مرغوب برای مدت عمر درخت و گیاه ارزش آفرینی دارد، انتخاب آگاهانه ما هم برای یک نسل، تاثیر بسزایی دارد.
دهقانی میگوید: ما نباید انتخاب کورکورانه داشته باشیم و هر فرد باید با بررسی و تحقیق، فرد اصلح را انتخاب کند.
او میافزاید: انتخاب اصلح باعث میشود مسائل و مشکلات اقتصادی کشورمان حل شود.
انتخابی به وسعت ایران
جمعه ۲۸ خرداد روز انتخاب مردم است. انتخابی سرنوشت ساز است. با حضور گسترده مردم و شرکت حداکثری میتوان زمینه ساز حل مشکلات جاری کشور بود و آینده سازی کرد.
بدون شک با انتخاب فرد اصلح، کشورمان از لحاظ بهداشت، کشاورزی، صنعت و فرهنگی رشد پیدا میکند، پس با هوشیاری کامل و با در نظر گرفتن جوانب آن انتخاب کنیم و مراقب آنچه امروز میکاریم باشیم که محصول فردایمان را میسازد.
درخت و برگ زخاک این گوید که خواجه هر چه بکاری تو را همان روید
نویسنده: مهدیه رضائی مهر