معاون وزیر ارشاد: به رغم وجود محدودیت سفر ناشی از کرونا، بیش از ۵۰۰ خبرنگار از ۲۲۶ رسانه خارجی، انتخابات ۱۴۰۰ کشورمان را پوشش خواهند داد.
او با بیان اینکه «ورود خبرنگاران خارجی تنها با تست منفی کرونا میسر است»، افزود: از این تعداد ۳۳۶ خبرنگار خارجی مقیم تهران هستند و برای بیش از ۱۶۰ خبرنگار خارجی نیز روادید مطبوعاتی صادر شده است.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ۱۶۰ خبرنگار و عوامل خبری در روزهای اخیر وارد کشور شده یا خواهند شد. ۸۳ رسانه از ۲۰ کشور جهان، این رویداد ملی را پوشش میدهند که به ۳۷ رسانه تلویزیونی، ۲۷ روزنامه، ۸ خبرگزاری، ۶ رسانه رادیویی و ۵ مجله و سایت خبری تقسیمبندی میشوند.
آقای خدادی گفت: خبرنگارانی خارجی که قرار است انتخابات ۱۴۰۰ را پوشش خبری بدهند، از کشورهای آمریکا، انگلیس، ایتالیا، بحرین، بلژیک، ترکیه، نروژ، سوئد، دانمارک، چین، روسیه، ژاپن، سوئیس، فرانسه، آلمان، اتریش، اسپانیا، استرالیا، هلند، قطر، کره جنوبی، کره شمالی، کانادا، کلمبیا، کویت، لبنان، لوکزامبورگیمن، پاکستان، نیجریه، آذربایجان، افغانستان، ارمنستان، قرقیزستان، عراق، عمان، امارات فلسطین، سوریه و... هستند.
به گفته معاون مطبوعاتی، ژاپن با ۲۵ خبرنگار و پس از آن فرانسه، قطر، ایتالیا و آمریکا به ترتیب با ۲۴، ۱۸، ۱۵ و ۱۲ خبرنگار دارای بیشترین خبرنگاران و عوامل خبری حاضر در این انتخابات خواهند بود.
آقای خدادی خاطرنشان کرد: ارائه کارت خبری و معرفینامه برای فعالیت آنها در سطح شهرها و گفتگو با نامزدها، مردم و مسئولین و همچنین حضور مستقیم در ستاد انتخابات کشور از جمله تسهیلات ارائه شده به خبرنگاران خارجی مقیم و غیر مقیم است.
او در تشریح بیشتر تسهیلات ارائه شده به خبرنگاران خارجی، افزود: ارائه مجوز برای تهیه گزارش از حوزههای اخذ رای، مجوز ورود به شهرستانها در صورت تقاضا برای پوشش خبری در روزهای پیش و حین برگزاری انتخابات، از دیگر تسهیلات ارائه شده به خبرنگاران خارجی است.
آقای خدادی همچنین هماهنگیهای لازم برای گفتگو با وزیر کشور در روز چهارشنبه (۲۶ خرداد)، حضور در نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در روز پنجشنبه (۲۷ خرداد)، حضور در نشست خبری سخنگوی وزیر امور خارجه و همچنین هماهنگی برای حضور در دفتر مقام معظم رهبری بهمنظور پوشش خبریِ مراسم رایدهی ایشان را از دیگر اقدامات معاونت مطبوعاتی برای فعالیت خبرنگاران عنوان کرد.