دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت چین در زمینه فضای سایبری در حال نزدیک شدن به ما است و نفوذش را در آفریقا و اقیانوس منجمد شمالی گسترش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، ینس استولتنبرگ دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نشست خبری پس از پایان اجلاس سران ناتو در بروکسل گفت: سران ناتو درباره اهمیت مذاکره با چین و در عین حال مقابله با اقدامات بی ثبات کننده این کشور در نظام جهانی توافق دارند. ما موضع واحدی در قبال چین داریم و این مسئله بیانگر مسیر طولانی است که در طول ماههای گذشته پیموده ایم.
وی افزود: چین در زمینه فضای سایبری در حال نزدیک شدن به ما است و نفوذش را در آفریقا و اقیانوس منجمد شمالی گسترش میدهد. ما باید متحد باشیم چرا که چین به زودی به بزرگترین اقتصاد در جهان تبدیل میشود. ما به عنوان یک ائتلاف، باید در جهانی که رقابت بر آن حاکم است متحد باشیم.
دبیرکل ناتو در ادامه نشست خبری در بروکسل گفت: گسترش نفوذ چین تهدیدی برای امنیت ناتو محسوب میشود و سران ناتو در مورد نیاز به مقابله با این چالش اتفاق نظر دارند. چین در حال توسعه سریع زرادخانه هستهای خود با کلاهکهای هستهای پیشرفته است. درباره اهمیت همبستگی و انسجام بین اروپا و آمریکای شمالی برای مقابله با روسیه و چین توافق کردیم.
ینس استولتنبرگ در ادامه سخنانش پس از پایان اجلاس سران سازمان پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) گفت: سران ناتو درباره راهبرد ۲۰۳۰ برای مقابله با چالشهای کنونی و آینده اتفاق نظر دارند. ما پیشرفت فن آوری را ارتقا میدهیم و سران ناتو با آغاز پروژه دفاعی جدید موافق هستند. سران ناتو تصمیم گرفتند تواناییهای ناتو را در بخش فضایی و امنیت سایبری تقویت کنند.
همچنین؛ خبرگزاری رویترز گزارش داد: در بیانیه سران کشورهای عضو ناتو آمده است روسیه متنوع سازی زرادخانه هستهای خود را از جمله با استقرار زرادخانهای از سامانههای موشکهای کوتاه برد و برد متوسط به مثابه اقدامی غیردوستانه در برابر ناتو همچنان ادامه داده است.
دبیرکل ناتو: باید با چین درباره مسائل مهم تعامل داشت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در گفتگوی اختصاصی با این شبکه گفت: درباره چین کارهای بسیاری میتوان انجام داد. در وهله نخست باید با چین درباره مسائل مهم از قبیل کنترل تسلیحات تعامل داشت. در آینده، چین باید شریکی جدی در زمینه کنترل تسلیحات باشد، زیرا چین در زمینه سامانههای امروزی نظامی سرمایه گذاری زیادی انجام داده است.
استولتنبرگ افزود: در عین حال، لازم است به این مسئله بپردازیم که چین چه هزینههای مشترکی برای ما (در ناتو) به همراه داشته است که در فضای سایبری و آفریقا و قطب شمال شاهد هستیم. میبینیم چین در تلاش است کنترل زیرساختهای حیاتی را نیز در دست بگیرد، به طوری که از بحث نسل پنجم اینترنت و نقش چین در کشورهایمان صحبت میشود. ما امروز (در اجلاس سران ناتو) درباره دستورکار بلندپروازانه ناتو برای سال ۲۰۳۰ توافق کردیم که دقیقا به این نکته میپردازد که در زمینه محافظت از زیرساختهایمان باید چه اندازه قوی و تاب آور باشیم و چگونه میتوانیم در بخش فناوری سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم.
دبيرکل ناتو ادامه داد: چین در تلاش است در حوزههایی از قبیل هوش مصنوعی و سامانههای خودکار پیشرو باشد و به دنبال سامانههای تسلیحاتی کاملا جدید است. از سوی دیگر، لازم است با شرکایمان در منطقه آسیا-اقیانوس آرام از جمله استرالیا و ژاپن و کره جنوبی و نیوزيلند نیز (درخصوص چین) همکاری کنیم. دستورکار ۲۰۳۰ ناتو تا حدود زیادی به این موضوع میپردازد که چگونه در قالب ائتلاف (ناتو) به پیامدهای امنیتی اقدامات چین و روسیه بپردازیم.