در این روزهای گرم با رعایت توصیه های بهداشتی مراقب سلامتی خود باشید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، امسال زودتر از سال گذشته و در فروردین ماه دمای خوزستان به ۴۰ درجه رسید و در اردیبهشت هم روزهای بالای ۴۰ درجه را پشت سر گذاشت. خوزستان در خردادماه بالای ۴۸درجهای شد و همچنان روند افزایش دما ادامه دارد.
بنا بر مصوبه ستاد مدیریت بحران خوزستان با تشخیص این ستاد و در روزهایی با دمای بالای ۴۵ درجه، فعالیت ادارات به منظور صرفه جویی در مصرف برق از ساعت ۳۰ و ۷ تا ۳۰ و ۱۲ اعلام شده است. این مصوبه در سال گذشته بارها و در روزهای متعدد اجرا شد.
گرمای هوا بر زندگی روزمره مردم اهواز و دیگر شهرهای خوزستان به طور محسوس تاثیر میگذارد. از ساعات اولیه ظهر تردد و فعالیت روزمره تقریبا متوقف میشود و تا حدود غروب بجز تک و توک خودورهای عبوری نمیتوان کسی را در خیابانها دید.
در این روزهای گرم با توجه به وضعیت هوا، عملا اهوازیها بیش از پنج ساعت از زمان روز را از دست میدهند مگر اینکه با خودروی شخصی یا تاکسی سرویس به محل مورد نظر رفته کار خود را انجام داده و به خانه برگردند. همچنین ساعت کار ادارات که تا ۱۲:۳۰ تعیین شده، زمان رسیدگی به امور اداری را محدود کرده است. هرچند در عمل نیز گرمای هوا اجازه تردد را به شهروندان نمیدهد.
یک خانم مسن اهوازی درباره این روزهای گرم و کرونایی میگوید: نمیتوانم صبحها برای خرید یا انجام کارها از خانه بیرون بروم. من بیماری فشارخون دارم و هوای گرم اذیت میکند. بخواهم بیرون هم بروم فرزندانم نگران میشوند.
او ادامه میدهد: همه کارها را شبها و وقتی دیگر خورشید رفته باشد انجام میدهم. حالا بماند که این ویروس لعنتی هم زندگی مارا مختل کرده است. بیشتر هم پسرم مرا با ماشین بیرون میبرد.
او میگوید: زمان در روزهای گرم برای ما محدود است و فرصت کمتری برای فروش داریم، چون مردم دیرتر از خانه بیرون میآیند و از طرفی هم زمان فعالیت واحدهای تجاری تا ساعت ۲۲ است.
مرتضی که برقکار است و با دوستانش در این بخش کار میکند هم میگوید: کار ما تمامی ندارد. در روزهای تابستان فشار روی شبکه خانگی زیاد است و حوادث کوچک خانگی زیاد اتفاق میافتد. ما هر روز از این حوادث داریم و مردم با ما تماس میگیرند تا به منازلشان برویم و مشکل را برطرف کنیم.
حدیث هم یک کارمند اهوازی است که درباره مشکلات روزهای گرم میگوید: من برای رفت و آمد به محل کارم از تاکسی سرویس استفاده میکنم. ظهرها نمیشود حتی از محل کار تا سر خیابان پیاده رفت. آدم ذوب میشود!
کریمی هم که در یک منطقه مسکونی در اهواز یک سوپرمارکت دارد میگوید: نزدیک ظهر خیابانها خلوت میشوند. هیچ کس بیرون نمیآید. انگار شهر مرده است. مشتریها بیشتر غروبها میآیند و خرید روزمره شان را انجام میدهند.
خوزستان هر روز گرمتر میشود. مراکز بهداشت و مسئولان بهداشتی توصیه میکنند مردم بیشتر آب بنوشند و کمتر از خانه بیرون بیایند. ستاد مدیریت بحران خوزستان گوش به زنگ پیش بینی وضعیت دمای هوا از سوی اداره کل هواشناسی است و مردم به زندگی شبانه رو آورده اند تا این تابستان هم بگذرد.
افراد سالمند و کودک و بیماران قلبی عروقی از جمله افراد حساس و از عمده قربانیان موج گرما هستند که در حد امکان باید در برابر شرایط گرمایی حفاظت شوند.
این روزها بیمارستانهای استان شاهد حضور شهروندانی ست که به دلیل گرمازدگی از علایمی، چون سر درد، گیجی، بدن درد، استفراغ هستند.
پزشکان میگویند: ابتدا این بیماران از ترس ابتلا به ویروس کرونا به مرکز درمانی مراجعه میکنند، اما پس از انجام معاینات و آزمایشات مشخص میشود دلیل کسالت آنها گرما زدگی بوده است.
کارشناسان بهداشت توصیه میکنند: تا حد امکان از حضور در فضای آزاد و پیادهروی طولانی مدت و فعالیتهای فیزیکی زیر نور خورشید خودداری شود. استفاده از کلاههای سایباندار، لباسهای نخی با رنگ روشن، همچنین استحمام مداوم از جمله روشهایی هستند که از گرمازدگی جلوگیری مینمایند. یادآوری میشود دمای خورشید میتواند دمای بدن را تا ۱۵ درجه فارنهایت افزایش دهد. همچنین استفاده از عینک آفتابی با حفاظت استاندارد در مقابله با اشعه ماوراء بنفش (uv) خورشید و استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی توصیه میشود.
بیشتر بخوانید :در کانالهای آبیاری شنا نکنید
استفاده از خاکشیر، تخمشربتی و مصرف آبلیمو در آشامیدنیهای روزانه به کاهش گرمازدگی و عطش ناشی از آن کمک میکند.