مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اعلام کرد: در شرایط کرونایی، پارسال؛ بالغ بر ۲۸۰هزار دلار صادرات چمدانی داشته ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، بمناسبت گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی عصر دیروز مراسمی در کرمان برگزار شد.
در این مراسم آقای فعالی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به آسیب های کرونا در حوزه گردشگری و صنایع دستی گفت: در این مدت، در قالب تسهیلات قرض الحسنه، حمایتهایی به هنرمندان صنایع دستیِ استان اعطا شده است.
وی از فعالیت ۷۰هزار هنرمند صنایع دستی در صد و یک رشته و ذی رشته در استان خبر داد و افزود: اتفاق خوب در دوران کرونا، تغییر سبک و سیاق بازاریابی محصولات صنایع دستی بود که از فروش در نمایشگاههای خیابانی به فروش در سایتهای مختلف رسیدیم.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان، همچنین با اعلام بالغ بر ۲۸۰هزار دلار صادرات چمدانی صنایع دستی در سال قبل گفت: فقط در بخش گلیم ده هزار مترمربع گلیم از پایانه های گمرکی صادر کردیم و بالغ بر یک و نیم میلیون دلار ارزش محصولات صادر شده صنایع دستی استان طی پارسال بوده است.
وی از انجام کار مطالعاتی ۵شهر با عنوان "شهر ملی صنایع دستی خاص" خبر داد. مثلا: راور شهر ملی فرش_.قلعه گنج شهر ملی حصیر _ راین شهر ملی چاقو _ شهر بابک شهر ملی فیروزه _ و کرمان شهر ملی پته.
در همین مراسم اقای طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی کرمان هم با بیان اینکه صنایع دستی استان کرمان هنوز به جایگاه در خور نرسیده و صادرات قابل توجهی از استان انجام نمی شود گفت: در تلاشیم راه ورود صنایع دستی استان کرمان به بازارهای جهانی را بگشاییم و با کمک معین های اقتصادی در حوزه مشاغل خانگی و صنایع دستی بیش از ۱۲هزار شغل ایجاد کنیم.
آقای موسوی معاون عمرانی استاندار نیز در این همایش گفت: مهمتر از تولید، کوتاه شدن دست دلالها و بعد برند شدن محصول و سپس فروش در بازار های داخلی و خارجی ست.
وی ابراز امیدواری کرد: پس از کرونا و برقراری ارتباطات جهانی بتوانیم نمایشگاههای گوناگونی برای معرفی صنایع دستی خود به دنیا برگزار کنیم.
در این همایش از برخی پیشکسوتان و فعالان حوزه صنایع رستی تجلیل شد.