کانالهای آبیاری برای انتقال آب کشاورزی طراحی و ساخته شدهاند و به هیج وجه نباید مورد استفاده تفریحی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیریت HSE پدافند غیرعامل آب وبرق خوزستان گفت: برخی افراد تصور میکنند کانال های آبیاری میتواند به عنوان یک استخر مورداستفاده تفریحی قرار گیرد اما از این نکته مهم غافلند که نوع طراحی کانالها با شکل استخرهای عمومی کاملا متفاوت است.
مرادی اظهار داشت: کانالهای آبیاری دارای عمقهای مختلفی هستند که حتی برای شناگران ماهر نیز میتواند خطرناک باشد. کانالها علاوه بر داشتن عمق زیاد، در بعضی مواقع دارای سرعت جریان آب بالا و دیوار های لغزنده ای نیز هستند که همین سرعت حرکت آب و لغزندگی دیواره ها بر خطرات شنا در آن ها میافزاید.
وی افزود: در همین راستا و به منظور کاهش حوادث غرق شدگی در طرح مطالعاتی گسترده ای که در سطح کل شبکه های آبیاری و زهکشی انهار و کانال های آبیاری خوزستان انجام شد ضمن بررسی حوادث در سال های گذشته، پس از ثبت و تهیه بانک اطلاعاتی کلیه نقاط حادثه خیز ، ایمن سازی محل های دارای پتانسیل حادثه شامل تابلوهای هشدار دهنده با مضامین "ممنوعیت شنا" ، هندریل و گاردریل حفاظ های کناری ، فنس کشی پیش بینی می شود. در حال حاضر و طی سال جاری نیز این طرح مطابق اولویت بندی انجام شده در حال اجرایی شدن است.
بیشتر بخوانید:حادثه غرق شدگی در رودخانه دز
علاوه بر آن مدیریت HSE ,بحران پدافند غیرعامل آب وبرق خوزستان گفت :گشت زنی مکرر و مستمر نیروهای حریمبانی در حاشیه رودخانه ها، اعلام هشدار بوسیله آژیر خودروهای حریمبانی در زمان راه اندازی واحدها و افزایش سطح آب رودخانه،نصب تابلوی هشدار خطر غرق شدگی، شنا ممنوع و ...در حاشیه رودخانه ها و کانال ها و حضور فیزیکی حریمبان در حاشیه رودخانه به ویژه در ساعات پر تردد فصل گرما و تذکرات الزام به افراد حاضر در حاشیه رودخانه از جمله اقداماتی است که برای جلوکیری از حوادث در نظر گرفته شده است.