تایلند که هفته گذشته کمپین گسترده واکسیناسیون در برابر کووید-۱۹ را آغاز کرد، با موج سوم همه گیری مواجه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، دولت تایلند در حال حاضر دو هدف را دنبال میکند، یکی بازگشایی مرزها به روی گردشگران خارجی و دیگری مهار موج سوم همه گیری در این کشور که تا کنون به طور قابل توجهی از همه گیری در امان مانده بود.
در مرکز پایتخت، این بازار که همیشه بسیار شلوغ بود، از دو هفته پیش تعطیل است. هیچ کمکی به کسبه که اعتماد و امید خود را از دست داده اند، نمیشود.
یکی از کسبه این بازار گفت: «ادامه این شرایط غیرممکن است. اگر یک ماه دیگر مغازهها بسته باشد، نمیتوانیم دوام بیاوریم. همچنان منتظریم. آیا امسال به ما واکسن میزنند یا نه؟»
تا کنون در مجموع دو درصد جمعیت تایلند کاملا در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده اند. از دولت به علت تاخیر در واکسیناسیون مردم، به شدت انتقاد میشود.
دولت تایلند که مراکز تشخیص کرونا را به طور قابل توجهی افزایش داده و مراکز قرنطینه ایجاد کرده است، با افزایش موارد جدید ابتلا به ویژه در اردوگاههای کارگران که بسیاری از آنها مهاجر هستند، مواجه است.
دولت تایلند محدودیتهایی سختگیرانه برای مقابله با همه گیری به خصوص در مورد اردوگاههای کارگران اعمال کرده است. پشت این میلهها یک هزار و ۶۰۰ کارگر گرفتار شده اند. هیچ کس حق ورود یا خروج ندارد.
یک مأمور که مسئول نظارت بر قرنطینه در این منطقه است، گفت: «واقعا نمیدانیم چند نفر داخل آنجا هستند. ما تماسی با آنها نداریم.»
همچنین در زندانهای تایلند که متاسفانه به علت شرایط بد نگهداری و جمعیت بیش از حد معروف هستند، زندانیان نیز از تشدید همه گیری در امان نیستند.
در کمتر از یک ماه گذشته ۳۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای این کشور به ثبت رسیده است.
موارد مرگ ناشی از کرونا در تایلند نیز رو به افزایش است. حدود ۷۰ درصد مجموع موارد فوتی از آغاز همه گیری در این کشور، در یک ماه گذشته به ثبت رسیده است.
سومکید، یک زندانی که به تازگی آزاد شده و به کووید-۱۹ مبتلا شده بود، گفت: «همه در داخل زندان به کرونا مبتلا شدند و بسیاری نیز دارای علائم بودند. در مورد من با سرفه و تب شروع شد. شرایط نگهداری زندانیان در داخل زندانها بسیار بد است و زندانیان بسیار نزدیک یکدیگر میخوابند. اگر جواب تست مثبت شود، زندانیان را در ساختمانی جدا جای میدهند. ما حدود ۵۰ نفر بودیم.»
مادر سومکید گفت: «ملاقات با زندانیان ممنوع بود. به ما اجازه ملاقات نمیدادند و حتی نمیتوانستیم برای او پول بفرستیم. ما به او برای آینده نیاز داریم. اوست که معیشت خانواده را اداره میکند.»
دولت تایلند تصور میکرد با اعمال محدودیتهایی از قبیل بستن مرزها از حدود یک سال پیش کشور را در برابر همه گیری در امان نگه داشته است، اما این اقدامات ظاهرا کافی نبود. در موج سوم همه گیری که اکنون به طور غیرمنتظره تایلند را در بر گرفته است، طبقه محروم بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته اند.