مدیر امور مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سازمان بورس اوراق بهادار در نیمه دوم سال ۹۹رقمی معادل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را وارد صندوق تثبیت بازار سرمایه کرد.
وی ادامه داد: افشای اطلاعات در خصوص صندوق تثبیت بازار سرمایه، وابسته به تصمیم هیات امنای صندوق است و این سازمان موضوع مدنظر را پیگیری خواهد کرد.
خاکی افزود: سازمان بورس متناسب با در دسترس بودن نوع سپردههایی که بانکها داشتند و همچنین متناسب با سود سپردهای که ارائه میدادند بخشی از منابع خود را در بانکها سپرهگذاری کرده است.
خاکی گفت: سازمان بورس نمیتوانست منابع دو هزار میلیارد تومانی که برای سپردهگذاری مرکزی بعنوان یک شرکت سهامی عام و سایر شرکتها بوده است را در اوراق و سهام سرمایهگذاری کند، بر اساس مقررات این ارقام یا باید سپرده بانکی شود یا در اوراق مشارکت سرمایهگذاری شود.
مدیر امور مالی سازمان بورس با بیان اینکه سازمان بورس میتواند بخشی از دارایی خود را در صندوق تثبیت بازار سرمایهگذاری کند، گفت: سازمان بورس باید رقمی حدود ۴۵۰ میلیارد تومان را بابت مالیات عملکرد و سایر بدهیهای جاری پرداخت کند، در صورتی که بخواهد وجوه باقیمانده را در اوراق سپردهگذاری کند با کمبود مالی مواجه خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بهتر نبود سازمان بورس اقدام به سرمایهگذاری در زیرساختها میکرد، افزود: بهتر بود این اتفاق رخ میداد، اما در سال ۹۸ و ۹۹ با عمده مشکلات و هزینههایی برای هسته معاملات مواجه شدیم و همچنین تحریمها مشکلات موجود در این حوزه را بیشتر کرد.
خاکی با بیان اینکه اکنون در حال پیگیری بهرهبرداری از هسته معاملات بومی هستیم، گفت: اگر بخواهیم هسته معاملات را ارتقا دهیم از لحاظ ارزی با مشکل مواجه میشویم و نیازمند حداقل هزار میلیارد تومان نقدینگی است.
مدیر امور مالی سازمان با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: برای ارتقای سامانه معاملات ما رقمهایی در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی کردیم و به طور حتم در زمینه زیر ساخت اقداماتی را در دستور کار قرار خواهیم داد.
خاکی گفت: اگر در سال جاری وضعیت درآمد سازمان بورس و شرکتهای تابعه با مشکل مواجه نشود در حوزه زیرساختها اقداماتی زیادی را انجام خواهیم داد.