به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اگر به دنبال پاوربانکهایی با ظرفیت بالا، سازگار با شارژ سریع یا دارای حداکثر درگاههای ورودی و خروجی هستید، این راهنمای خرید پاور بانک را از دست ندهید.
گوشیهای هوشمند هر قدر هم کارآمد و پیشرفته باشند هنوز از یک مشکل اساسی رنج میبرند: زود تمام شدن شارژ باتری. این مشکل آن قدر همهگیر و روی اعصاب است که عاشقان سینه چاک اندروید و آیفون جدای از تمام جر و بحثهایشان بر سر آن توافق دارند.
نکته ناامیدکنندهتر این جا است که موبایلسازها به این زودیها راه حلی برای آن ندارند. تنها کاری که این سالها کردهاند اضافه کردن چند گزینه به تنظیمات موبایل برای بستن برنامههای پس زمینه است که به اسم شارژ هوشمند به من و شما قالب کردهاند، اما راستش را بخواهید، دردی از ما دوا نکرده است.
در حال حاضر پاوربانک تنها راهحل واقعی این مشکل است که مثل یک دوست واقعی همیشه کنارمان ایستاده و آماده پر کردن باتری برای ساعتها گشت و گذار در اینستاگرام و تماشای کلیپهای مختلف است.
پاوربانکهای دوستداشتنی در انواع و اقسام مدلها با اشکال مختلف، ظرفیتهای متنوع و توان شارژ متفاوت به فروش میرسد. در ادامه مطلب به معرفی محبوبترین پاوربانکهای بازار ایران و دلایل محبوبیت آنها بین کاربران پرداخته شده است، اما قبل از آن چند اصطلاح ضروری درباره پاوربانکها مرور میشوند.
نکات مهم در خرید پاور بانک
توان ورودی: حاصلضرب شدت جریان در ولتاژی است که آداپتور به شارژر همراه منتقل میکند و هرچه بالاتر باشد، خود پاوربانک با سرعت بیشتری شارژ میشود.
توان خروجی: حاصلضرب شدت جریان در ولتاژی است که پاوربانک به گوشی منتقل میکند و هرچه بالاتر باشد سرعت شارژ موبایل بیشتر میشود. برخی شارژهای همراه بر اساس نوع دستگاه شدت جریان و ولتاژ خروجی را تغییر میدهند که از تخریب باتری جلوگیری میکند.
ظرفیت اسمی: ظرفیتی است که سازنده پاوربانک اعلام میکند و با واحد میلی آمپر ساعت سنجیده میشود. محبوبترین پاوربانکهای بازار ایران ظرفیتی بین ۵ تا ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت دارند. گفتی است ظرفیتهای اعلام شده در این مطلب اسمی هستند.
ظرفیت واقعی: حاصلضرب ظرفیت واقعی در راندمان پاوربانک است که اغلب تولیدکنندگان آن را پنهان میکنند، اما در پاوربانکهای با کیفیت حدود ۹۰ درصد ظرفیت اسمی است.
راهنمای خرید پاور بانک در بازار ایران
۱. ردمی PB۱۰۰LZM
ظرفیت: ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵.۱ ولت – ۲.۴ آمپر، ۵.۱ ولت – ۲.۵ آمپر و ۵.۱ ولت – ۳ آمپر
وزن: ۲۴۰ گرم
ابعاد: ۱۵.۱ در ۷۳.۶ در ۱۵۰.۵ میلیمتر
این پاوربانک تمام مزایای PLM۰۹ZM دارد و تنها به خاطر بدنه پلاستیکی ۲۰ درصد ارزانتر تمام میشود. دو درگاه MicroUSB یا Type-C امکان شارژ خود پاوربانک با اغلب کابلها را به شما خواهند.
در بخش خروجی هم شاهد دو درگاه برای شارژ همزمان دستگاهها هستیم و در این حالت قابلیت Fit Charge با شناسایی نوع گجت متصل شده است و شدت جریان خروجی را متناسب با آن تنظیم میکند. با استفاده ردمی PB۱۰۰LZM امکان شارژ مچبندهای هوشمند حساس به شدت جریان بالا را هم خواهید داشت.
۲. ای دیتا P۲۰۰۰۰D
ظرفیت: ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۲.۱ آمپر
وزن: ۴۵۰ گرم
ابعاد: ۲۳.۳ در ۸۰.۶ در ۱۶۳ میلیمتر
P۲۰۰۰۰D در شرکت ADATA ساخته شده که به خاطر ابزارهای ذخیرهسازی با کیفیت آن شناخته شده است. این پاوربانک ظرفیتی ۲۰ هزار میلی آمپری دارد که برای چند بار شارژ موبایل کفایت میکند. دستگاه دو خروجی دارد، اما از شارژ سریع خبری نیست که برای پاوری با این قیمت ناامیدکننده به نظر میرسد.
از مزایای آن میتوان به نمایش دقیق میزان شارژ باقیمانده به صورت عددی و یک فلاش پرنور اشاره کرد. اگر سرعت برای شما اهمیت چندانی ندارد و در عوض به امنیت پاوربانک اهمیت میدهید، P۲۰۰۰۰D گزینه مناسبی است، زیرا از استانداردهای امنیتی متنوع جهت جلوگیری از شارژ بیش از حد، تولید حرارت، ولتاژ و جریان اضافی برخوردار است.
۳. راوپاور RP-PB۰۹۴
ظرفیت: ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۳ آمپر، ۹ ولت – ۲ آمپر، ۱۲ ولت – ۱.۵ آمپر
وزن: ۱۹۰ گرم
ابعاد: ۱۵ در ۸۶ در ۱۷۵ میلیمتر
این پاور بانک راوپاور از فناوری کوییک شارژ نسل ۳ کوالکام پشتیبانی میکند که در گوشیها و تبلتهای سازگار با آن از راه افزایش جریان و آمپراژ، زمان شارژ را کاهش میدهد.
راوپاور RP-PB۰۹۴ در ورودی و خروجی از حداکثر توان ۱۸ وات برخوردار است و به سرعت پر میشود. دیگر مزیت این شارژر پشتیبانی از فناوری پاوردلیوری است که امکان شارژ سریع موبایل، تبلت و حتی لپتاپ را از طریق درگاه Type-C و با حداکثر توان ۱۰۰ وات فراهم میسازد.
۴. شیائومی PLM۰۹ZM
ظرفیت: ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵.۱ ولت – ۲.۴ آمپر، ۹ ولت – ۱.۶ آمپر و ۱۲ ولت – ۲ آمپر
وزن: ۲۴۳ گرم
ابعاد: ۱۴.۲ در ۷۱.۲ در ۱۴۷ میلیمتر
شیائومی این روزها به پای ثابت فهرست محبوبترین گجتها تبدیل شده و پاوربانک هم از این قضیه مستثنی نیست. پاوربانک PLM۰۹ZM این شرکت بدنه فلزی مستحکمی داشته و سطح باتری را با یک LED نشان میدهد.
ورودی و خروجی این پاوربانک با شارژ سریع سازگار هستند، به این صورت که هم خود آن به سرعت پر میشود و هم با تشخیص نوع دستگاه متصل شده آن را با سرعتی بین ۱۲ تا ۱۴.۴ وات شارژ میکند.
۵. راوپاور RP-PB۰۶۶
ظرفیت: ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵.۱ ولت – ۲.۴ آمپر
وزن: ۲۹۰ گرم
ابعاد: ۲۸ در ۶۴ در ۱۳۸ میلیمتر
این پاور بانک از نظر سرعت یا تعداد خروجیها معمولی است، اما مزیت اصلی آن در این است که با آداپتور ادغام شده و دیگر نیازی به همراه داشتن دو محصول مجزا نخواهید داشت. راوپاور، این پاور بانک را همراه کابل یک متری میکرو عرضه کرده و در صورت تمایل میتوانید به جای اتصال مستقیم به پریز، از راه کابل آن را شارژ کنید.
۶. پاور بانک بیسیم انرجایزر QE۱۰۰۰۴
ظرفیت: ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۲.۴ آمپر
خروجی بی سیم: ۵ وات
وزن: ۲۵۰ گرم
ابعاد: ۱۷.۷ در ۷۳.۵ در ۱۵۲ میلیمتر
شارژهای بیسیم، رفته رفته در حال باز کردن جای پای خود هستند. انرجایزر QE۱۰۰۰۴ هم یکی از پاوربانکها است که در کنار دو پورت USB برای شارژ سیمی گجتها امکان شارژ بیسیم را هم به شما میدهد. برای این کار کافی است پاور بانک را روشن کنید و موبایل سازگار با فناوری شارژ بیسیم را روی آن قرار دهید تا با توان ۵ وات شارژ شود.
۷. شیائومی ردمی PB۲۰۰LZM
ظرفیت: ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵.۱ ولت – ۲.۴ آمپر، ۹ ولت – ۲ آمپر و ۱۲ ولت – ۱.۵ آمپر
وزن: ۴۷۰ گرم
ابعاد: ۲۷.۳ در ۷۳.۶ در ۱۵۰.۵ میلیمتر
ردمی PB۲۰۰LZM در سمت ورودی و خروجی با شارژ سریع ۱۸ واتی سازگاری دارد و وجود دو پورت ورودی USB-C و MicroUSB باعث سازگاری آن با اغلب شارژرهای پر کاربرد شده. در سمت خروجی هم شاهد دو پورت هستیم که امکان شارژ همزمان دو دستگاه با توان بالای ۱۸ وات را به شما میدهد. از معایب این پاوربانک باید به بدنه پلاستیکی، ابعاد حجیم و وزن بالای ۴۷۰ کیلوگرمی اشاره کرد.
۸. باسئوس Parallel PD
ظرفیت: ۲۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۲ آمپر، ۹ ولت – ۲ آمپر و ۱۲ ولت – ۱.۵ آمپر
وزن: ۵۰۰ گرم
ابعاد: ۱۷۵ در ۷۰ در ۲۵ میلیمتر
باسئوس از نامهای معتبر در زمینه لوازم جانبی است و این پاوربانک را هم با دو پورت ورودی USB-C و MicroUSB و دو درگاه خروجی تولید کرده است. شارژ همراه Parallel PD با فناوری Quick Charge ۳.۰ سازگار است و حداکثر توان خروجی آن به ۱۸ وات میرسد.
پشتیبانی از استاندارد PD نیز به معنی تخصیص هوشمند شارژ بر اساس نوع دستگاه متصل است. نشانگر LED میزان دقیق شارژ باقیمانده را در هر لحظه به شما نشان میدهد. با این حال، وزن بالای ۰.۵ کیلوگرمی، حمل و نقل روزمره آن را کمی مشکل کرده است.
۹. وگر VP-۰۵۰۶ SE
ظرفیت: ۵ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۲ آمپر
وزن: ۹۰ گرم
ابعاد: ۱۰ در ۶۰ در ۱۲۰ میلیمتر
وزن پایین، یکی از مهمترین مزایایی است که یک پاوربانک میتواند داشته باشد و وگر VP-۰۵۰۶ SE از این نظر با وزن ۹۰ گرمی بین بهترینها جای میگیرد. البته این کاهش وزن باعث شده است که ظرفیت پاوربانک از ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت فراتر نرود؛ بنابر این، تنها یکبار میتوانید باتری گوشی را بهصورت کامل با آن شارژ کنید.
دیگر مزایایی که باعث ورود وگر VP-۰۵۰۶ SE به راهنمای خرید پاور بانک شده، پشتیبانی از شارژ سریع ۱۰ وات، شارژ همزمان دو موبایل و همراه بودن آن با کابل microUSB و لایتنینگ آیفون است.
۱۰. شیائومی PLM۱۸ZM
ظرفیت: ۵۱۰۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۳ ولت – ۶ آمپر، ۵ ولت – ۲.۴ آمپر، ۹ولت – ۲ آمپر، ۱۲ ولت – ۱.۵آمپر
وزن: ۳۵۰ گرم
ابعاد: ۲۰ در ۷۰ در ۱۵۰ میلیمتر
چهارمین نماینده شیائومی در راهنمای خرید پاور بانک PLM۱۸ZM است. آنچه خریداران را به سوی این مدل کشانده، مجهز بودن به جدیدترین فناوریهای شارژ و امنیت پاور بانک، مانند PD سریع و Quick Charge ۳.۰، تشخیص هوشمند اتصال کوتاه و تطبیق ولتاژ و آمپراژ بر اساس دستگاه متصل شده است.
این پاور به لطف سه خروجی USB-A و Type-C با حداکثر توان ۱۸ وات باتری را در سریعترین زمان پر میکند. خود پاور را میتوان از راه درگاه MicroUSB یا Type-C شارژ کرد که در مورد دوم پاور با تکیه بر توان ۱۸ وات به سرعت پر میشود. اگر قصد شارژ ساعت هوشمند، ایرباد یا هدفون را دارید، کافی است دو بار پاور را بزنید تا حالت ولتاژ پایین فعال شود.
۱۱. باسئوس MY-۰۱
ظرفیت: ۳۰ هزار میلی آمپر ساعت
خروجی: ۵ ولت – ۲.۴ آمپر، ۵ ولت – ۳ آمپر، ۹ ولت – ۲ آمپر، ۱۲ ولت – ۱.۵ آمپر
وزن: ۴۹۵ گرم
ابعاد: ۴۰ در ۷۰ در ۱۵۰ میلیمتر
MY-۰۱ از ظرفیت ۳۰ هزار میلیآمپر ساعتی برخوردار است و به واسطه پشتیبانی از فناوری کوییک شارژ ۳ به سرعت از راه درگاه USB-C یا Micro-USB شارژ میشود. این دستگاه را از راه کابل لایتنینگ نیز میتوانید شارژ کنید، اما در این صورت، پر شدن آن بیشتر طول میکشد. روی پاور بانک، نمایشگر کوچکی قرار دارد که درصد شارژ، آمپراژ و ولتاژ را نشان میدهد.
مزیت اصلی MY-۰۱، امکان شارژ همزمان ۵ دستگاه از راه پورتهای USB-A و USB-C است. توان خروجی کلی پاوربانک ۳۰ وات است که جهت پورتهای USB اول تا سوم حداکثر ۱۵ وات و برای پورت USB چهارم و درگاه Type-C هجده وات عنوان شده است.
دیگر مزیتی که باسئوس MY-۰۱ را به راهنمای خرید پاور بانک آورده، پشتیبانی از فناوری کوییک شارژ ۳ و پاور دلیوری است که به شما اجازه میدهد از آن جهت شارژ سریع لپتاپها نیز استفاده کنید.
باسئوس MY-۰۱ یکی از قدرتمندترین و پرظرفیتترین پاوربانکهای بازار است تا حدی که به خاطر توان ۱۱۴ وات ساعتی همراه داشتن آن در هواپیما ممنوع است.
جمعبندی راهنمای خرید پاور بانک
در راهنمای خرید پاور بانک، به بررسی محبوبترین پاوربانکهای بازار ایران پرداخته شد که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. اگر ظرفیت برای شما اهمیت دارد، مدلهای ۲۰ هزار میلی آمپر ساعتی، مانند ردمی PB۲۰۰LZM وای دیتا P۲۰۰۰۰D یا پاور ۳۰ هزار میلی آمپر ساعتی باسئوس MY-۰۱ را انتخاب کنید.
اگر دنبال پاوربانکی هستید که در سریعترین زمان موبایل خود را شارژ کند، پیشنهاد به شما شیائومی PLM۰۹ZM و باسئوس Parallel PD است که با توان ۱۸ واتی به سرعت باتری موبایل را پر میکنند.
در صورتی که تعداد پورتهای خروجی جهت شارژ همزمان چند دستگاه اولویت شما است، شیائومی PLM۱۸ZM با ۳ درگاه خروجی یا باسئوس MY-۰۱ با ۵ خروجی را انتخاب کنید؛ اما اگر عادت به همراه داشتن پاور دارید، بهتر است وگر VP-۰۵۰۶ SE را در نظر داشته باشید.
در نهایت باید گفت که همه شارژرهای معرفی شده، از استاندارهای امنیتی پشتیبانی میکنند، اما مدلهای فلزی، مانند PLM۰۹ZM در صورت سقوط از ارتفاع، مقاومت بیشتری خواهند داشت.