بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان امام رضا (ع) لارستان راه اندازی شد
وی با بیان اینکه در ابتدای کار، بیماران دیالیزیای که تا پیش از این برای دیالیز صفاقی به خارج از شهرستان مراجعه میکردند این خدمات را دریافت خواهند کرد افزود: تجهیزات پیشرفته درمانی در این بخش قادر به پوشش منطقه جنوب فارس و حتی برخی شهرهای استانهای همجوار نیز خواهد بود.
رضایی تصریح کرد: همچنین همزمان با راه اندازی این بخش، جراحی کارگذاری کاتتر ویژه دیالیز صفاقی برای بیمارانی که نیازمند این دیالیز باشند در بیمارستان امام رضا (ع) انجام خواهد شد و دیالیزشان را هم در همین مرکز انجام خواهند داد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان در مورد تفاوت دیالیز صفاقی و دیالیز عروقی نیز گفت: دیالیز صفاقی مدت زمان بیشتری طول میکشد، اما مزیت آن نسبت به دیالیز عروقی این است که دسترسی عروقی ندارد، درنتیجه عوارض عروقی همچون عفونتهای خونی، پارگی عروق و عوارض خونریزی دهنده دیالیز عروقی را نخواهد داشت و در بسیاری از بیمارانی که عروق شان به دلیل دیالیزهای متعدد از بین رفته و مشکل دسترسی عروقی دارند میتواند به عنوان یک راه نجات و گزینهی جایگزین به جای دیالیز عروقی باشد.
امین والی پور معاون درمان دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز در این خصوص گفت: خدمات مربوط به دیالیز صفاقی رایگان است و این نوع دیالیز ریسک بیماریهای عفونی و واگیر همچون هپاتیت و کرونا را نیز کاهش میدهد.
وی در خصوص کارکرد بخش دیالز صفاقی در بیمارستان لار تصریح کرد: برای شروع دیالیز صفاقی، ابتدا بیمار توسط پزشک داخلی و جراح مورد ویزیت قرار میگیرد و چنانچه منعی برای کارگذاری کاتتر صفاقی وجود نداشته باشد و همچنین شرایط منزل بیمار مهیا باشد، آموزشهای لازم به بیمار و همراه بیمار داده میشود و دیالیز صفاقی نیز شروع میشود.
والی پور ادامه داد: با توجه به اینکه این نوع دیالیز در منزل انجام میشود، بیمار از رفت و آمد به بیمارستان بی نیاز میشود و برای انجام اقدامات روزمره همچون مسافرت، مهمانی و سر کار رفتن استقلال بیشتری دارد و قطعا بیماران روحیه بهتری نیز خواهند داشت.
دیالیز صفاقی نوعی دیالیز است که از صفاق در شکم شخص به عنوان غشایی استفاده میشود که از طریق آن مایعات و مواد حل شده با خون رد و بدل میشوند.
لارستان به مرکزیت شهر لار در ۳۸۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع است.