حضرت معصومه (س) توفیق یافت تا در جوار دو امام معصوم تعلیم و تربیت شود، تأثیر رشد ایشان را میتوانیم در جای جای زندگی بابرکتشان ملاحظه کنیم.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما؛ حضرت معصومه سلامالله علیها، دختر بزرگوار امام کاظم و خواهر گرامی امام رضا علیهما السلام یکی از شخصیتهای وارستۀ مکتب اسلام و از با فضیلتترین شیعیان محسوب میشود. این بانوی بزرگوار در مکتبی تعلیم دید که معلمان آن، از برترین معلمان عالم و در عرصهای تربیت شد که مربیان آن، خود تربیتیافتۀ مکتب وحیاند؛ از این جهت دلدادگی او به برادرش امام رضا علیهالسلام نه صرفاً از روی احساسات بلکه همراه با معرفت بالا نسبت به جایگاه خاندان عترت در نظام خداوندی بود؛ چرا که او آموخته بود برای سلوک بسوی خداوند، باید در جادۀ ولایت گام گذاشت؛ جادهای که امتداد آن بسوی بهشت موعود و در جوار رحمت الهی است.
حجتالاسلام دُرانی کارشناس حوزۀ تربیت و خانواده در این باره گفت: خداوند به حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها توفیق داد تا در جوار دو امام معصوم تعلیم و تربیت شود و مسیر رشد را بپیماید. تأثیر این رشد را می توانیم در جای جای زندگی ایشان در قالب اطاعت و تبعیت از امامان خویش ملاحظه کنیم.
وی افزود: از سوی دیگر هنگامی که در مسیر دیدار برادر بزرگوارشان امام رضا علیهالسلام بیمار می شوند و به بیت النور یعنی محل فعلی بدن مطهر انتقال مییابند، به عبادت و تهجد می پردازند و لحظه ای از این کار منصرف نمی شوند؛ بنابراین میتوان گفت ارزشی به نام تبعیت که خداوند بارها در قرآن از آن سخن گفته، رمز رشد این بانوی بزرگوار و سرّ هجرت فاطمۀ معصوم سلامالله علیها بود.
دُرانی ادامه داد: آن بانوی بزرگوار آن زمان که احساس کرد زندگی بدون ولیّ خدا میسر نیست و برای طی کردن مسیر رشد راهی جز معیت با هادی زمانه وجود ندارد، تن به خطرات سپرد و هجرت خویش را آغاز کردند، هجرتی که ثمرات آن را در طول سالیان بعدی مشاهده کردیم. اکنون مشاهده میکنیم که قم یکی از پایگاههای اصلی فکری، فرهنگی و مذهبی جهان تشیع محسوب میشود تا حدی که پایۀ اصلی انقلاب اسلامی ما با یکی از عالمان آن دیار یعنی امام خمینی (ره) رقم خورد. در واقع خداوند به بهانۀ این رفتار حضرت فاطمه معصومه (س) یعنی هجرت بسوی امام، برکت وافری به تشیع بخشید و ایشان را مجرای محبتهای خود بر سرزمین ایران قرار داد.