سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید گفت: مالیات بر عایدی سرمایه از ویژه خواریها و سوداگری جلوگیری میکند.
آقای زارع گفت: با روشهایی نهچندان پرهزینه میتوان بسیاری از کسب و کارهای غیرمولد را غیراقتصادی کرد که مهمترین آن اخذ مالیات بر عایدی سرمایه است و حمایت از تولید بدون اخذ مالیات بر عایدی سرمایه، شعاری غیر مؤثر است.
وی با بیان اینکه از فعالیت تولیدی، کارمند و اصناف مالیات اخذ میشود، اما کشور نتوانسته از سوداگران مالیات اخذ کند تصریح کرد: در قانون مالیاتهای مستقیم ایران هیچگاه مادهای به طور خاص در مورد مالیات بر عایدی سرمایه به طور کلی وجود نداشته است و متاسفانه برای راحتی کار، تنها مالیاتهای بخش شفاف اقتصاد را اخذ میکنیم.
سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید افزود: باید عمده مالیات را از بخش غیرمولد و غیر شفاف اخذ کرد که به اقتصاد کشور آسیب میزنند و مانند زالو نقدینگی کشور را میمکند و اجازه ورود آن به بخش تولید و ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال را نمیدهند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در ادامه گفت: ممکن است سوداگران برای فرار از مالیات، هجمه به مصوبه مجلس وارد کنند، ولی نمایندگان مصمم هستند مالیات بر عایدی سرمایه به سرانجام برسد.
آقای زارع با اشاره به این موضوع که در بسیاری از کشورها مالیات بر عایدی سرمایه وجود دارد افزود: پیشبینی میشود با توجه به تورم و کاهش ارزش پول ملی، میتوان از درون همین تنگنا فرصتهایی را ایجاد کرد و مجموعه اقدامات پیرامونی مانند پایهگذاری مالیات بر عایدی سرمایه را انجام داد.
سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس ادامه داد: مالیات بر عایدی سرمایه، پایهای از مالیات است که از ویژه خواریها و سوداگری جلوگیری میکند و این نوع مالیات تنها متوجه سوداگران است و به همین دلیل این گروه با ایجاد نگرانی و فضاسازی بین مردم و مخالفت، سعی بر ایجاد حاشیه و فرار از پرداخت مالیات مانند سالهای گذشته دارند.
وی همچنین گفت: مطابق متن طرح مالیات بر عایدی سرمایه که کلیات آن تصویب شد، اغلب اقشار جامعه، فعالان بخش تولید مسکن کشور از پرداخت این مالیات معاف هستند و به عبارت دیگر اولین انتقال خانههای نوساز معاف از مالیات است که این موضوع خود موجب ایجاد جاذبه و حمایت بیشتر برای ساخت و ساز دارد.
آقای زارع درباره نرخ مالیات بر عایدی سرمایه گفت: اراضی بایر به طور ثابت و بدون توجه به زمان باید میزان ۴۰ درصد از عایدی خود را به عنوان مالیات بر عایدی سرمایه پرداخت کنند. در حوزه املاک، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه ۴۰ درصد، سال اول تا دوم ۳۷ درصد و به همین ترتیب نرخ با افزایش هرسال از نگهداری ۳ درصد کاهش مییابد تا سال دوازدهم به بعد ۴ درصد خواهد بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات افزود: در وسایل نقلیه موتوری زمینی، نرخ مالیاتی ۳۰ درصد، اگر بین ۱ تا ۲ سال باشد، ۲۰ درصد و بیشتر از ۳ سال مالیات بر عایدی سرمایه صفر درصد است و در شرایطی که زمان نگهداری طلا و ارز نرخ مالیات بر عایدی سرمایه ۳۰ درصد است، اگر این زمان بین ۱ تا ۲ سال باشد، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه ۲۰ درصد بوده و در صورتی که زمان نگهداری بیشتر از ۲ سال باشد، نرخ مالیات بر عایدی سرمایه ۱۰ درصد خواهد بود.
آقای زارع با تأکید بر اینکه معافیتها طوری در نظر گرفته شده که اغلب مردم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه و نرخهای مذکور نمیشوند، گفت: هر خانواده به تعداد اعضای خود از معامله ملک در صورت نگهداری بیش از یکسال معاف خواهد بود.