نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیش از ۷۴-۷۵ درصد و نزدیک به ۸۰ درصد پولهای جمع شده مردم در بانکها، در دلالی زمین، مسکن و بعضا دلالی سکه صرف میشود.
وی با تاکید بر اینکه این قضیه نیز بدون تردید به دلیل کوتاهی بانک مرکزی اتفاق افتاده است گفت: اگر بانک مرکزی تاکنون با قاطعیت عمل میکرد، میتوانست بانکها را بدون بگیر و ببند، مکلف به عمل در چارچوب بانکداری و هدایت صحیح پول به سمت تولید کند.
مهرعلیزاده افزود: فعالیت در این وضعیت اگر برای بانکی صرف میکرد، میماند و اگر نمیکرد، قطعا کم کم شروع به محدود شدن میکرد.
وی بیان کرد: به دلیل شناخت دقیق من از بانک و اینکه بنده موسس بانک دی بودم، میتوانم بگویم متاسفانه تعدد بیش از اندازه بانکهای خصوصی موجب تجارت یا دلالی شدن کار بانکداری یا ورود به بازارهای مسکن و زمین شده است که از دلایل بروز گرانی، کمبودها و تخریب در بازارها است.
مهرعلیزاده گفت: به نظر من باید بانکها را به صورت جدی و قطعی محدود به دریافت پولهای مردم به صورت امانت و پسانداز کرده و آن را برای تولید استفاده کنیم و منظور از تولید، نه لزوما حضور در بورس است بلکه به صورت وام در اختیار تولید قرار گیرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: کمتر از ۲۳ درصد از پساندازهای مردم در بانکها با وثیقههای سنگین و غیرقابل عمل و نرخ بهره بسیار بالا در اختیار تولیدکننده قرار میگیرد. به همین دلیل، تولیدکنندگان رغبتی برای پول گرفتن از بانکها ندارند و در تولید دچار کسری میشوند.
وی اضافه کرد: یکی از بانکهای خصوصی از نظر حجم و اندازه محدود است و کار بسیار حرفهای بانکداری انجام میدهد، اما اکثر بانکهای خصوصی، کارشان را در بحث دلالی توسعه میدهند.
مهرعلیزاده گفت: اگر بانک مرکزی با قاطعیت این کار را انجام میداد، پول کم زوری که از مردم جمع میشود، در بانکها تبدیل به پول پر زور شده و وارد تولید میشود تا اگر مشکل و مانعی برای تولید است از جمله مسائل مالی، برطرف شود.