نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شهرستان ها باید تبدیل به کانون تصمیمگیری، برنامهریزی، برآورد هزینه ها و اختیارات اجرایی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ علیرضا زاکانی در برنامه " ایران، سرای من" در گفتگو با مردم اصفهان با اشاره به وجود ۴۳۰ شهرستان مولد و حاصلخیز در کشور گفت: با یک استراتژی صنعتی درست در هر شهرستان، استفاده از پیشرانههای صنعتی موجود و عملیاتی کردن شعار «هر خانه، یک کارگاه» می توان متن جامعه به سمت تولید سوق بدهیم و تحول بنیادین ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلیل بیبرنامگی مشکلات بسیاری در حوزه اقتصاد رُخ داده است، ادامه داد: ما در ابتدای مسیرمان قدرت را به شهرستانها تفویض می کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آمایش سرزمین و اختصاص ماموریتهای خاص به هر شهرستان در مسیر توسعه الزامی است، افزود: در نظر داریم که هرم نُخبگان شهرستانها را ایجاد میکنیم و آن ها را در تصمیمگیریها، اجرا و نظارت بر امور سهیم کنیم.
زاکانی حرکت بر اساس آمایش سرزمین و پیشرانهای اقتصادی هر منطقه را راهکار اجرایی این تصمیم برشمرد و افزود: اکنون مجموع بودجه استانها ۱۰ درصد و بودجه وزاتخانهها ۱۲ درصد است اما اعتبار پروژههای ملی و استانی که از قبل تعیین میشود افزون بر ۷۰ درصد است که با استقلال، پیشرفت و توسعه شهرستانها منافات دارد.
وی با بیان اینکه دولت آینده باید اقدامات اصلاحی جدی و همهجانبه را در راس امور قرار بدهد گفت: تحول در مدیریت اقتصاد و حرکت در مسیر تولید و جهش آن نیز از برنامه های دولت است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این موضوع فصل اشتراک همه برنامههای توسعه کشور است، به این معنا که کشور ۲۰ سال چشم انتظار توزیع قدرت و تمرکز زُدایی بوده در حالی که به آن بیتوجهی شده است.
زاکانی افزود: با وجود اینکه بیش از ۶ درصد از امکانات دنیا در ایران است، اما ما مسوولان و برخی عناصر دچار غفلت شدهایم، چرا که سرمایهها و ظرفیتهای کشور را نمیشناسیم و از آنها بهره نمیبریم.
وی در توضیح این مطلب افزود: به عنوان مثال در بخش کاوش معدن با وجود ظرفیتهای غنی آن، شرایط به سمتی رفت که از رُتبه هفت جهان به جایگاه بیستم سقوط کردیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به فشارهای اقتصادی بر زندگی مردم نیز اشاره و بیان کرد: باید شرایطی ایجاد شود که حداقلهای معیشتی برای عموم مردم و امکانات یک زندگی آبرومندانه و در شان آنها فراهم شود.
زاکانی گفت: اشتغال، مسکن، تامین اجتماعی و آموزش از بخشهایی است که مغفول مانده و باید کاستیهای آن جبران شود.
وی با انتقاد از فرایند طولانی اخذ مجوز برای راهاندازی کسب و کارهای مختلف افزود: این فرایند باید کوتاه و تنها در یک مرحله و با شفافیت و بدون اعمال سلیقه اخذ شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: با برنامهریزی، استفاده از فناوری، تجمیع اطلاعات و تحقق کامل دولت الکترونیک، رفع این موانع پیچیده امکانپذیر است.
زاکانی ادامه داد: معتقدیم که مسوولان کشور باید از عناصر و نیروهای شایسته و خدوم انتخاب شوند و ظرفیتهای ملی نباید با جناح بازی پایمال شود.
وی افزود: توجه به خلق و توزیع عادلانه ثروت، موضوع بسیار مهمی است، فرایند خانهدار شدن مردم نباید اینگونه طولانی و گران باشد، این ننگ است و باید شرایط به نفع مردم متحول شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به برنامه های خود در حوزه سلامت نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش دهکهای مختلف جامعه تقسیم بندی شده اند و بهداشت برای همه رایگان خواهد بود. برای خدمات سرپایی، بستری، بیمارهای خاص و صعبالعلاج نیز برنامهریزی دقیقی انجام دادهایم تا بیمار غیر از رنج بیماریش، دغدغه دیگری نداشته باشد.
زاکانی حاکمیت مردم سالاری دینی را مبنای برنامههای خود در حوزه سیاسی عنوان کرد و افزود: نباید از بالا به مردم نگاه کنیم، مردم بدانند دولت نوکر و خادم آنهاست و باید برای رفع آلام آنان و پیشبرد اهداف انقلاب بکوشد.
وی تصریح کرد: اصل مردم سالاری دینی باید پذیرش صددرصدی داشته باشد تا با مدیریت جهادی و تفکر انقلابی به پیشرفت منتهی شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: با نهادسازی نوین به دنبال آن هستیم که عموم مردم بر دولت و کارکردهای آن نظارت کنند، چرا که معتقدیم امر به معروف مردم به مسئولان، بالاترین سطح این فریضه است و صدای مردم علیه بدیها، کاستیها و پلشتیها باید شنیده شود.
زاکانی به تجارب و تلاشهای خود در مبارزه با مافیای فساد نیز اشاره و بیان کرد: همانگونه که دوران "بزن در رو" تمام شده است، اکنون هم میگوییم دوران "بخور در رو" هم برای مُفسدان به پایان رسیده که البته ظهور و بروز آن نیازمند همدلی و انسجام ملی است.
وی افزود: باید حق انقلاب را در سراسر جهان دنبال کنیم و ظرفیتهای منطقه و جهان را در راستای توسعه ایران بکار بگیریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز کشور شرایط و چهره دیگری را در مقایسه با قبل از انقلاب تجربه می کند، اگرچه کاستیها و نقصها و مشکلات را نیز باید دید.
زاکانی افزود: اکنون مهمترین تکلیف نیروهای انقلابی، تحقق آرمانهای انقلاب از طریق الگو قراردادن ایران و تمدن نوین اسلامی برای جهانیان است.