نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به اینکه مشکل بیکاری در کشور راهکار دارد، گفت: رونق صنعت پوشاک، بخش عمدهای از مشکلات بیکاری جوانان تحصیلکرده و زنان را حل میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه کارگران ما باید خلاقیت داشته باشند تا پس از ۱۰ سال در یک کارخانه، به یک کارآفرین تبدیل شوند، اظهار داشت: سیستمی که یک فرد ۳۰ سال کارگر ساده یک کارخانه است و با همین مهارت و تخصص بازنشسته میشود، صحیح نیست.
وی افزود: کارگران ما باید در طول دوران کاری خود کارکرد دستگاهها را یاد بگیرند و حتی بتوانند با استفاده از قدرت خلاقیت و ابتکار خود، دستگاهها را تعمیر کرده و مشابه آن را بسازند نه اینکه با خراب شدن یک قطعه، ماهها منتظر ارسال آن از خارج از کشور باشند.
ناصری با اشاره به معضل بیکاری جوانان به ویژه زنان و افراد تحصیلکرده تصریح کرد: اغلب جوانان تحصیلکرده ما بیکار هستند و برخی زنان نیز با دستمزدهای کم در کارخانجات مشغول فعالیت شده و بعضا جای برخی مردان که نان آور خانواده هستند را اشغال کرده اند.
امام جمعه یزد ادامه داد: صنعت پوشاک از جمله صنایعی است که میتواند با سرمایه گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع، اشتغالزایی بالایی برای اقشار مختلف داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما سالانه حداقل به ۴۰۰ میلیون قطعه لباس نیاز است، اظهار داشت: این ظرفیت در کشور وجود دارد که در صنعت پوشاک به خودکفایی برسیم، اما بسترهایی لازم است که از جمله آن میتوان به برند سازی مناسب، انجام کار با کیفیت، بازاریابی اصولی، بریدن دست واسطهها و واردکنندگان پوشاک و ... اشاره کرد.
نماینده ولی فقیه گفت: برای راه اندازی صنعت پوشاک، آموزش رکن اصلی است و در صورتی که دولت زمینه سازی کند و در ابتدای کار، در بازاریابی نیز به صنایع کمک کند، به سرعت کار رونق مییابد.
ناصری افزود: این موضوع مدتهاست که با مسئولان مختلف مطرح شده، اما هنوز گزارشی از انجام کار نداده اند، اما امیدواریم وزارت صنعت، معدن و تجارت و به دنبال آن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد این موضوع را پیگیری کنند.
وی تأکید کرد: اگر صنعت پوشاک رونق بگیرد، بسیاری از صنایع دیگر نظیر نساجی و ریسندگی و حتی کشت پنبه نیز رونق میگیرد و علاوه بر اینها، برای واردات لباس نیاز نیست سرمایههای کشور را هزینه کنیم.