روستای شیوند به علت همجواری با رودخانه کارون ، رشته کوههای زاگرس و برخورداری از طبیعتی بکر جذابیتهای کم نظیری دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ شیوند روستایی در بخش دهدز از توابع شهرستان ایذه است که در ساحل غربی دریاچه سد کارون ۳ واقع شده و طبیعت زیبا و منحصر به فردی دارد.
روستاهای شیوند به دلیل همجواری با دریاچه سد و رودخانه کارون، رشته کوههای زاگرس با جنگلهای بلوط ، رودخانهها ، آبراهها ، آبشارها ، صخرهها و برخورداری از طبیعتی دست نخورده از جذابیتهای بینظیری برخوردار است.
عبور رودخانهای خروشان و زلال به نام " شیوند" از میان روستاها، زیبایی این منطقه را دوچندان کرده است.
.یکی دیگر از جاذبههای این منطقه باطراوت و تماشایی آبشار شیوند است.
این آبشار در دامنه کوه منگشت و در جنوب شرقی شهرستان ایذه واقع شده که در زیبایی منطقه نقش ویژهای را ایفا میکند.
رودخانه کارون از شـــرق این منطقه میگذرد و آبشار بلند و مرتفع روستای شیوند نیز از دل کوه با طی کردن مسافتی حدود چهار کیلومتر به دریاچه میریزد، ارتفاع این آبشار ۹۰ متر است.
برای دیدن آبشار شیوند فصل بهار و پاییز زمان مناسبی است. چرا که با احداث سد کارون ۳ راههای روستایی این منطقه زیر آب رفت و تنها از طریق دریاچه سد میتوان به روستای شیوند رسید.
برای دیدن شیوند باید به اسکله روستای رکعت رفت.
از اسکله رکعت تا اسکله شیوند حدود ۱۴ کیلومتر راه است که به دو روش میتوان به آن رسید: با قایقهای تندرو و بارُج.
با قایقهای تندرو این مسیر ۴۰ دقیقهای طی میشود قایقها ساعت مشخصی ندارند و در صورت موجود بودن و تمایل مسافر در هر زمانی حرکت میکنند.
سفر با قایق روی دریاچه سد کارون ۳ هیجان انگیز است .
سرتاسر مسیر دریاچه در سمت راست و چپ را کوههای بلند و باغات سرسبز دربر گرفته و لذت بصری بی نظیری را در طول مسیر تجربه میکنیم.
قبل از رسیدن به شیوند، در سمت غربی دریاچه و در دل کوههای مُنگشت تنگه قاسمی واقع شده که یک فضای بسیار زیبا و دل انگیز دارد و یک آبشار کوچک نیز در دل آن جاری است.
در ورودی تنگه فقط به اندازه ورود یک قایق جا دارد. بعد از ۴۵ دقیقه قایق سواری به اسکله روستای شیوند میرسیم.
حرکت رودخانه در میان درختان بوی و طراوت خاصی را در فضا پخش میکند و صدای خرد شدن برگهای زرد و نارنجی زیر پای رهگذران در کنار شرشرهای آب زلال رودخانه و چهچه پرندگان خستگی راه را از تن میگیرد.
از اینجا تا داخل روستا حدود ۲ کیلومتر راه سنگلاخی هست وبعد به روستاهای شیوند، نوشیوند و پشت آسیاب است که به فاصله کمی از هم واقع شده اند خواهیم رسید .
دیدن آبشار و قدم زدن در روستای شیوند در میان طبیعتی با دامن رنگارنگ و رودخانههایی با گیسوان بلند تنها گوشهای از زیباییهای خوزستان بهشت گمشده ایران است.
بیشتر بخوانید : دشت سوسن ایذه، قطعهای از بهشت+فیلم
بیشترین گونههای گیاهی منطقه شیوند عبارتند از درختان بلوط با تاژ گسترده و گیاهان بن سرخ، پونه ، کتیرا ، که کاربرد دارویی دارند و پوشش بسیار خوب گیاهان برای چرای دام همچنین شغال ، گرگ ، روباه ، خرگوش ، قوچ ، میش ، بز کوهی ، گراز، خرس و کبک نیز از مهمترین گونههای جانوری است که در این منطقه فرآوان دیده میشود.