در سال ۹۹، ۱۶۱ مورد حریق در ۲ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی روی داد که ۹۵ درصد آن بر اثر سهل انگاری مردم بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی ، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در مراسم امضای
سرهنگ احمد روحی همچنین اظهار داشت: از ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی استان خراسان رضوی، ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی ملی است که یگان حفاظت استان با امکانات اندک در حال حفظ و حراست از آن است.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه که برای اولین بار در کشور بین دو استان به امضا میرسد، به کشف و پیگیری جرائمی که در حوزه استحفاظی شهرستانهای دو استان به خصوص در مناطق مرزی رخ میدهد، کمک میکند؛ ضمن اینکه باعث میشود با بازدید مداوم از تخلفات و تصرفات جلوگیری کنیم.
سرهنگ روحی همچنین امضای تفاهمنامه همکاری با استان خراسان شمالی را در انتقال تجربیات بین دو استان برای حفاظت از مرزها و شهرستانهای مشترک موثر خواند.
وی با بیان اینکه نیشابور را به صورت آزمایشی برای اجرای این طرح انتخاب کردیم، گفت: نیشابور یکی از شهرستانهای موفق و تاثیرگذار در حراست از منابع طبیعی است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در این مراسم گفت: در راستای تحقق اهداف سازمانی به دنبال هم افزایی یگانهای حفاظت دو استان برای کاهش آسیبهای منابع طبیعی هستیم.
سرهنگ موسی الرضا حیاتی افزود: افراد سودجو با قطع گونههای درختچهای مانند تاغ و جمع آوری گیاهان دارویی، باعث تخریب پوشش گیاهی و منابع طبیعی میشوند که با این طرح به دنبال مبارزه بیشتر با آن هستیم.
وی با بیان اینکه درپی تغییرات اقلیمی پیش آمده، آسیبها در مناطق نیشابور، اسفراین و فاروج بیش از سایر شهرستانها بود بطوریکه با حضور سودجویان تاغزارهای آن در حال نابودی است، افزود: این امر فرایندهای تخریب منابع طبیعی را تسریع کرده و یکی از دلایل آن کاهش توانایی ما به خاطر کمبود امکانات و نیروی انسانی است.
سرهنگ حیاتی ادامه داد: در شهرستانهای استان خراسان شمالی شاهد قطع تاغزارها و همچنین قاچاق این گونه بسیار ارزشمند هستیم؛ به طوری که ۵ پرونده در سال گذشته مربوط به محمولههایی بوده که از خراسان رضوی قاچاق شد.
او تاکید کرد: مانع بهره برداران مجاز نیستیم، اما با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور نیز در این مراسم گفت: سال گذشته پروانه حمل ۱۴۰۰ تن چوب در نیشابور صادر و ۲۸۰۰ درخچه تاغ قطع شده نیز کشف شد.
حسینسهرابی با اشاره به اهمیت حفظ پوشش گیاهی عرصههای طبیعی افزود: سال گذشته ۳۵ تن گیاهان دارویی از جمله باریجه و آنغوزه از هشت هزار هکتار اراضی ملی نیشابور برداشت شد که درآمد ۲۰۰ میلیارد ریالی برای مردم منطقه در پی داشت.
وی ادامه داد: این مهم در حالی رخ داده که کانونهای بحرانی و فرسایشی، وقت و هزینه بسیاری از ما میگیرد؛ در صورتی که میتوان با حفظ آنها و کاشت گیاهان دارویی علاوه بر جلوگیری از تخریب ها، منافع اقتصادی را نیز تامین کرد.
شهروندان خراسان رضوی میتوانند در تماس با تلفن ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به صورت شبانه روزی اخبار و اطلاعات مربوط به تصرفات، تخریب، تجاوزات و حریقها را برای پیگیری و برخورد، اطلاع دهند.