رئیس دیوان عدالت اداری: در دوره جدید قرار است رسیدگی در دیوان عدالت اداری در همه زمینهها به صورت علمی و تخصصی انجام شود و تخصص گرایی در شعب بدوی، تجدیدنظر و هیاتهای تخصصی باید ظهور و بروز داشته باشد.
وی افزود: در اصلاحیه قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری که در حال تصویب است، هیاتهای تخصصی دیوان اهمیت زیادی پیدا کرده اند و به نوعی جایگزین هیات عمومی خواهند شد، لذا تقویت کیفیت رسیدگی در هیاتهای تخصصی و افزایش غنای آراء هیاتهای تخصصی ضرورت دارد.
رئیس دیوان عدالت اداری تاکید کرد: در صورت لزوم میتوان از خبرگان و نخبگان دانشگاهی برای همکاری و مشاوره در رسیدگیها استفاده کرد و شرکت آنها در مباحث فنی و علمی هیاتهای تخصصی و هیات عمومی میتواند بسیار مغتنم باشد.
وی افزود: باید در همکاران قضایی ایجاد انگیزه شود تا نظرات خود را به صورت علمی و دقیق بیان کنند و در جهت علمی شدن هیاتهای تخصصی در نهایت هیات عمومی گامهای موثری بردارند.
در این جلسه رؤسای هیاتهای تخصصی دیوان عدالت اداری نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند و از جمله عوامل موثر در بهبود رسیدگی هیاتهای تخصصی و هیات عمومی دیوان عدالت اداری را استفاده از نظر کارشناسان در مسائل فنی، بهره گیری از ظرفیت پژوهشی دیوان در رسیدگی ها، ترغیب قضات به فعالیت موثرتر در مباحث هیاتها تعیین گزارشگر ویژه جهت موضوع شناسی در هیات تخصصی و بازنگری در پستهای قضایی هیات تخصصی برشمردند و تخصصی گرایی و اتخاذ رویکرد علمی در رسیدگی دیوان را موجب تحول در رسیدگیهای دیوان عدالت اداری ذکر کردند.