معاون کل وزارت بهداشت: ایران اسلامی جزو کشورهای معدودی است که توانسته واکسن کرونا را تولید کند و در ماههای آینده در تولید آن خودکفا خواهد شد.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه تنها راه برونرفت از بحران کرونا استفاده از واکسن مطمئن و رسیدن به ایمنی مطمئن است، گفت: پس از ایجاد ایمنی میتوانیم رعایت دستورالعملها را به حداقل برسانیم و زندگیها را به حالت قبل برگردانیم.
دکتر حریرچی با اشاره به اینکه تولید واکسن ملی اولویت اساسی است، بیان کرد: کشورهای غربی امروز سمبل احتکار واکسن کرونا هستند، گفت: امروز آمریکا با احتکار واکسن کرونا، حتی به کانادا و کشورهای همسایه خود واکسن نمیدهد. همچنین انگلستان واکسیناسیون را برای نوجوانان و جوانان شروع کرده در حالی که در برخی کشورها هنوز کادر درمان واکسینه نشدند.
وی ادامه داد: هر حرکتی برای تحت شعاع قرار دادن استفاده از واکسن ایرانی و خارجی انجام شود، خیانت در حق مردم ایران است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا به حوزه اقتصاد و سلامت ضربه زد، گفت: ۲۰ تا ۳۰ درصد توسعه ۱۰۰ ساله اخیر کشورهای دیگر از راه سلامت بوده است.
دکتر حریرچی با اشاره به اینکه ۷۱ درصد مردم آمریکا چاق هستند، چاقی را عامل بروز بیماریهای مختلف دانست و گفت: رفتار اجتماعی در کشورمان نشاندهنده رشد چاقی در ایران است که باعث میشود هزینه درمان در کشورمان افزایش پیدا کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح در جنگ و غیر جنگ سینه سپر کردند و در حوزههای مختلف وارد میدان میشوند؛ بیمارستان بقیهالله در ایام کرونا بیشتر از دیگر بیمارستانها پذیرش بیماران کرونایی داشتند.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: تعیین فاصله چند هفتهای بین دو تزریق به این علت است که ایمنی فرد زودتر حاصل شود و تاخیر در تزریق دُز دوم واکسن، هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
دکتر ایرج حریرچی با بیان اینکه مرحله نخست واکسن با موفقیت کامل و بدون هیچ عارضه قابل توجهی انجام شد، گفت: اولین داوطلب، فرزند شهید فخری زاده بود و اکنون نیز همسر شهید رضایی داوطلب شده است.
آقای حریرچی با بیان اینکه واکسن داخلی عامل اصلی برای رسیدن به ایمنی جمعی است، تصریح کرد: با توجه به بدعهدیهای مکرر کشورهای غربی، لازم بود که به واکسن داخلی متکی باشیم.
معاون کل وزیر بهداشت افزود: با وجود پرداخت پول واکسن، کشورهای تولید کننده، واکسنهای تولیدی را به کشور خود محدود کرده اند و از عمل به قرارداد طفره میروند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تعیین فاصله چند هفتهای بین دو تزریق به این علت است که ایمنی فرد زودتر حاصل شودو برخی کشورها، مثل کانادا یا انگلیس، با تاخیر ۹ هفتهای هم تزریق دوم انجام میدهند تاکید کرد:تاخیر در تزریق دُز دوم واکسن، هیچ مشکلی ایجاد نمیکند و مردم از این بابت نگران نباشند.