مسئول واحد جذب اداره کل انتقال خون استان همدان از تامین پلاکت آفرزیس پلاکت آفرزیس مورد نیاز بیماران خاص در این استان خبر داد.
او افزود: در این شیوه به جای دریافت پلاکت از خونهای اهدایی هشت تا فرد مختلف که اغلب مواقع هنگام استفاده به علت متفاوت بودن پلاکتها با مشکل مواجه میشویم، از فرآورده پلاکت یک اهدا کننده استفاده میشود.
مسئول واحد جذب اداره کل انتقال خون استان همدان ادامه داد: در این شیوه خون وارد دستگاه شده سپس دستگاه پلاکت فرزیس را براساس اندازه سلول و یا با استفاده از فیلترهای خاص، سلولهای خونی از هم تفکیک میکند و با برداشتن پلاکت خون، بقیه اجزای سلولی و پلاسمای خون را به فرد اهدا کننده بر میگرداند.
خانم یادگاری گفت: برای دریافت «پلاکت آفرزیس» ابتدا باید درخواست از سوی پزشک و بیمارستان به مرکز انتقال خون ارائه شود چرا که کیسههای آن بسیار گران قیمت و تاریخ انقضا پلاکت کم بوده بنابراین باید بعد از خونگیری بلافاصله به بیمارستان برای استفاده منتقل شود.
فرایند دریافت «پلاکت آفرزیس» حدود یک ساعت و نیم طول میکشد بنابراین در صورت دریافت درخواست نیاز بیماری به پلاکت از بیمارستان، با اهدا کنندگان خون برای دریافت پلاکت صحبت شده یا افراد داوطلب که لیست آن در مرکز انتقال خون موجود است فراخوان میشوند.
مسئول واحد جذب اداره کل انتقال خون استان همدان اظهار داشت: در صورت نیاز فوری بیمار به پلاکت با گروه خونی مشخص و کمیاب، با خانواده بیمار برای اهدای پلاکت صحبت میشود.
خانم یادگاری خاطر نشان کرد: هر فرد در شرایط عادی میتواند سالانه ۲۴ بار پلاکت اهدا کند هر چند پلاکت بعد از گذشت ۴۸ ساعت از اهدا جایگزین شده و در شرایط اضطرار میتوان از اهدا کننده بعد از گذشت ۴۸ ساعت دوباره پلاکت گرفت.
او گفت: تعطیلات نیمه خرداد سالجاری ۴۴ واحد خونگیری و ۶ واحد اهدای «پلاکت آفرزیس» صورت گرفت.
۳۳ هزار و ۴۰۸ همدانی سال گذشته با وجود شیوع ویروس کرونا نسبت به اهدای خون اقدام کردند همچنین میزان اهدای «پلاکت آفرزیس» در سال گذشته ۶۶۲ واحد بوده است.
پلاکت آفرزیس مورد نیاز بیماران خاص از جمله بیماران سرطانی، پیوند مغز استخوان، زنان پس از زایمان و بیماران با مشکلات انعقادی است. فرزیس به جداسازی اجزا خون در حال گردش گفته میشود، این روش انواع گوناگونی دارد که یکی از آنها پلاکت فرزیس است.