برداشت بی رویه از منابع آبی، تخریب زیستگاه و شکار بی رویه، پدیده گرد و غبار و دفع نامناسبت پسماندها مهمترین تهدیدات زیست محیطی در خراسان جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به تهدیدات زیست
اکبری همچنین با اشاره به کانون فرسایش بادی بودن بیش از یک سوم مساحت استان و فرود سالانه ۷۲۹ هزار و ۶۹۲ تن گرد و غبار برخاسته از این کانونها بر سر مردم گفت: سالانه ۵ هزار و ۵۰ میلیارد ریال خسارت ناشی از گرد وغبار به منابع مختلف زیرساختی، اقتصادی و زیست محیطی استان وارد میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی مهمترین عوامل تشدید فرسایش گردو غباری شدن استان را چرای بی رویه دام (شتر و گوسفند) در مراتع ، ایجاد جادههای خاکی متعدد در طبیعت ، معدن کاری بدون بازسازی و احیاء، رفت و آمد خارج از جاد هها در طبیعت به بهانه طبیعت گردی، آفرود دانست.
اکبری همچنین درخصوص پسماندها با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد زباله گاهها و سایتهای پسماند استان شرایط غیر استانداردی
وی افزود: در زمینه تخریب زیستگاه و شکار بی رویه هم نسبت به ۶۰ سال گذشته حدود ۸۰ درصد جمعیت گونههای برجسته حیات وحش نظیر جبیر، آهو، هوبره، قوچ و میش، کل و بز استان را از دست داده ایم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: کاهش جمعیت گونههای در آستانه انقراض، قاچاق پرنده کمیاب هوبره، کشته شدن خزندگان بومی بواسطه ناآگاهی مردم، تصادفات جادهای حیات وحش (سالانه بیش از ۳ هزار مهره دار زیر چرخ خودروها له میشوند)، تخریب طبیعت با طرحهای توسعهای، بهره برداری بیش از حد از مراتع و زیستگاهها و آلوده ساختن ساختن زیستگاههای بکر در اثر فعالیتهای انسانی از مشکلات و تهدیدهای تنوع زیستی است.
اکبری گفت: ۶۰۶ مورد بازدید و پایش سایتهای دفع پسماند و صدور ۲۱۵ فقره اخطار به متولیان امر از جمله شهرداران و معرفی پنج
وی گفت: با همه این تلاشها و عملکرد نسبتا گسترده، حال عمومی محیط زیست استان خوب نیست و ظاهرا هیچ دارویی اعم از برخود قانونی، اخطار، پایش، جریمه و جلسه به اندازهای کار ساز نیست که امیدواری ما نسبت به آینده را تضمین کند بلکه چاره کار همان گونه که دنیا تجربه و علم نیز اثبات کرده در فرهنگ سازی عمومی محیط زیست است.
هفته محیط زیست با شعار نیم قرن حفاظت از زیست بومهای ایران، بازنگری، نوسازی و بازسازی از امروز آغاز شد.