طی چهار سال گذشته ۳۸ شهر خوزستان از طرح جامع و تفصیلی برخوردار شدند طرح هایی که در نهایت به ساماندهی خدمات شهری منجر میگردد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز خوزستان ؛ معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان اظهارداشت: تعیین تکلیف و تصویب و ابلاغ اکثر طرحهای جامع و تفصیلی از جمله رسالتهای اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان است.
نواب طباطبایی به همکاری دستگاههای اجرایی مختلف و همچنین شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در تهیه و تصویب این طرحهای توسعهای دربخش عمران شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اکثر شهرهای استان خوزستان از این نوع طرحها برخوردار هستند که در نهایت به ساماندهی خدمات شهری منجر میگردد.
معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان یادآورشد: هدف از تهیه این طرحها تعیین و جانمایی کاربریهای شهری، عرض شبکه معابر، رعایت سطوح و سرانهها و مباحث سیما و منظر شهری و همچنین تعیین سطح تراکم، اشغال، ارتفاع و تعیین خط محدوده شهرها است.
این مقام مسئول در اداره کل راه و شهرسازی خوزستان خاطرنشانکرد: طی دولت دوازدهم تهیه ۳۲ طرح جامع ، ۳۲ طرح تفصیلی ، ۳۰ طرح مشترک جامع و تفصیلی و پنج طرح ناحیهای با همکاری معاونت امور عمرانی استانداری در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی خوزستان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تهیه طرحهای تفصیلی برخی از شهرهای استان بیش از یک دهه به تاخیر افتاده بود گفت: پیش از این نیز حجم قابل توجهی از این طرح به منظور ضابطهمندی شهرها بر اساس طرحهای توسعه عمران تهیه و ابلاغ شد.
طباطبایی یادآورشد: از جمله این طرحها، طرح جامع مربوط به کلانشهر اهواز بود که در سال ۱۳۹۸ بعد از چندین سال تصویب و ابلاغ گردید.
وی با بیان اینکه طرح تفصیلی محدوده شهرها و طرح جامع محدوده و حریم شهرها را در برمیگیرد بیانداشت : برای آخرین بار طرح تفصیلی اهواز در سال ۱۳۶۸ با افق ۲۰ ساله تهیه شد که فرآیند بازنگری آن از خردادماه سال ۱۳۹۸ بعد از ابلاغ طرح جامع این کلانشهر آغاز شد.
طباطبایی وسعت مطالعه طرح تفصیلی اهواز را در گسترهای بالغ بر ۲۰ هزار هکتار عنوانکرد و افزود: برای انجام این طرح، اهواز به ۲ قسمت شرق و غرب تقسیم و منابع مالی آن از محل اعتبارات استانی و ملی تامین شد.
این مقام مسئول در اداره کل راه و شهرسازی خوزستان یادآورشد: همچنین فرآیندهای لازم برای تهیه ۲ طرح ناحیهای شرق و جنوب شرق خوزستان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: طرح جامع مسجدسلیمان نیز بعد از تصویب در شورای برنامهریزی و کمیسیون ماده پنج برای ابلاغ به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شده است.
معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بیانداشت: این استان دارای رتبه اول کشور در زمینه تصویب طرحهای تفصیلی و جامع است.
وی همچنین به ضرورت بازنگری طرح جامع شهرهای بندر امام و ماهشهر اشارهکرد و گفت: هر ۲ این شهرها از جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر برخوردار هستند که طرح تفصیلی آنها در سال ۱۳۹۴ ابلاغ شده و افق آن تا سال ۱۴۰۰ است.
طباطبایی یادآورشد: تلاش میشود امسال به منظور بازنگری طرحهای جامع این شهرها با همکاری سازمان جغرافیایی کشور نقشه پایه این مناطق به منظور آغاز مطالعات تهیه شود.
بیشتر بخوانید : لزوم تکمیل نام نویسی طرح اقدام ملی مسکن در خوزستان
به گفته وی اخیرا نیز طرح تفصیلی شهر مسجدسلیمان بعد از رفع مغایرت ها، از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب و ابلاغ شد.