نیمه دوم نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری - بخش نهایی
هر یک از نامزدها در بخش ششم نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری، جمع بندی خود را از مناظره امروز بیان کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این بخش هر یک از نامزدها به مدت ۴ دقیقه فرصت دارند تا جمع بندی خود را از مناظره امروز بیان کنند.
جمع بندی نهایی آقای زاکانی از نخستین مناظره
- زاکانی: تنها جرمم ایستادگی در برابر فساد است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تنها جرمم ایستادگی در برابر فساد و مقابله با فقر و تبعیض است.
آقای زاکانی در بخش دوم نخستین برنامه مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری در جمع بندی پایانی سخنانش افزود: من به عنوان یک رزمنده تنها جرمم این است که مقابل مفسدین ایستاده ام و از طریق عناصری تخریب میشوم و تنها جرمم مقابله با فقر، فساد و تبعیض است.
وی گفت: به من اتهام میزنند که در دوره دیپلم دو تا تجدید آوردی، اما در حالی که من در جنگ بودم و ۱۵ روز از جنگ برگشتم و در قصر شیرین بودم آمدم و در امتحان دو تجدید آوردم که این سخنان برخی در این باره مایه خجالت است.
زاکانی افزود: آنها درباره مشروطی من در دانشگاه سخن میگویند ترمی مشروط شده است در حالی که من با خودرو مسافرکشی میکردم و زن و بچه داشتم و در این شرایط درس هم میخواندم اینگونه سخنان انسان را میآزارد.
وی درباره تحصیلات خود گفت: محل تحصیل من دانشگاه علوم پزشکی تهران بود اگر برخی در خارج درس خوانده و آمده اند داخل؛ من خودم در داخل کشور امتحان داده و رزیدنت شده ام و بعد از آن به خاطر معلولیت دستم گفتند شما به پزشکی هستهای بروید؛ بنابراین اگر برخی نمیدانند بدانند و اگر میدانند دیگر این گونه سخن نگویند بنابراین امیدوارم این آخرین مرتبه باشد که آقای همتی میگوید.
اقای زاکانی با اشاره به سخنان مکرر آقای همتی مبنی بر پوششی بودن تعدادی از نامزدها تصریح کرد: آقای همتی خودش اصلیترین نامزد پوششی است که میخواهد هشت سال افتضاح دولت فعلی را پوشش بدهد در حالی که مردم میدانند و میبینند و نگاه میکنند که قرار بود قرارگاه اقتصاد مقاومتی فعال شود نه قرارگاه مرغ و آقای همتی و برخی همکارانش در بی تدبیری موضوع ۳۵ هزار تومانی مرغ دخیل هستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه خطاب به مردم گفت: یادتان هست که گفتند از رکود عبور کردیم از پیک کرونا گذشتیم، تحریمها لغو شد و رونق اقتصادی بازگشت چرا این چنین به مردم دروغ میگویید؟ مردم صداقت، دانش و عرضه میخواهند.
وی تاکید کرد: چرا ۱۰۲ هزار میلیارد تومان پول چاپ کردید و پدر مردم را در بازار درآوردید؟ آقای همتی اگر با استقلال بانک مرکزی موافق هستند نظرشان را بگویند تا من هم بگویم که در مجلس چه گفتند، چرا خودتان را یک کاندیدای معمولی معرفی میکنید؟
زاکانی ادامه داد: ما دولت را از جلوی ملت کنار میکشیم و دولت را در خدمت ملت قرار میدهیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بانک را در خدمت تولید و بازار سرمایه را درخط تلاش برای سرمایه گذاری کشور قرار میدهیم و از سوی دیگر منابع و عناصر توسعه را با کمک مردم تامین خواهیم کرد، اما دولت باید در این مسیر پشتیبان مردم باشد.
وی افزود: وزیر اقتصاد گفته است ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تامین کرده ایم چرا شما دست در جیب مردم میکنید؟ مال مردم را برای چه برداشته و به چه حقی این کار را کرده است؟ مسیر غلط گذشته باید اصلاح شود.
زاکانی گفت: باید همگی به میدان تغییر و تحول بیاییم و بدانیم که باید خودمان را اصلاح کنیم. من توقعم از نامزدهای عزیز این است که وعده ندهید. وعدههای مختلف ندهید شما میخواهید چه کنید که تحول بزرگ ایجاد کنید؟
وی افزود: البته ما برنامه جامعی داریم که سال اول تغییر و سال چهارم تحول در همه زمینه ها را شاهد خواهیم بود.
جمع بندی نهایی آقای قاضی زاده هاشمی از نخستین مناظره
- قاضی زاده هاشمی: دولت باید پاسخگو و ملت ناظر باشد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: قانون اساسی ما قائل به حاکمیت مردم است پس دولت باید پاسخگو به مردم باشد و مردم بر او نظارت داشته باشند.
آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش پایانی مناظرهای که مربوط به جمع بندی بود خود را جوانترین نامزد این دوره از انتخابات معرفی کرد و افزود: ما جوانها آرمانهای بلندی داریم و میخواهیم تحولات عمیقی اتفاق بیفتد.
وی گفت: مردم از ما سؤال میکنند که چرا هر انتخاباتی که میگذرد حرفها تکرار میشود و مشکل گرانی، بیکاری، معیشت مردم و مشکل مرغ و تخم مرغ و چیزهایی به این سادگی حل نمیشود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بعد از آن که بیانیه گام دوم انقلاب داده شد از حدود سه سال پیش ما به اتفاق جمعی از دوستان به این نتیجه رسیدیم که نحوه اداره کشور مشکلاتی دارد.
آقای قاضی زاده هاشمی این مشکلات را قدیمی و زیرساختی توصیف کرد و گفت: من به عنوان یک پزشک یا جراح ما یک بیماری مزمن و خطرناک را با مسکٌن درمان نمیکنیم وقتی یک سرطانی راه تنفس یک بیماری را گرفته است آن باید جراحی شود.
وی افزود: وقتی ما ۵۰ سال تورم دو رقمی داریم و وقتی بیکاری بالا داریم و وقتی برنامه ریزیهای ما آثار موقت و کوتاه مدت دارد به ما میگوید که باید کارهای اساسیتر انجام دهیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای موضوعات اضطراری باید دستورالعمل و برنامه داشته باشیم که داریم.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: ما در مجموعه کتابهای دولت سلام که آن را حتی به جمع نخبگان هم ارائه کردیم در دولت اعتماد آمده ایم ۱۹ برنامه اجرایی دقیق را ذکر کرده ایم و حتی ۲۱۳ طرح اجرایی دیده ایم، اما حرف ما بالاتر از این حرفهاست.
وی با تأکید بر این که باید رویکردها و نگاهها را تغییر داد، گفت: دولت سلام آمده است تا حاکمیت مردم را تعمیق بدهد و مردم سالاری را نهادینه کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: قانون اساسی ما قائل به حاکمیت مردم است پس دولت باید پاسخگو به مردم باشد و مردم بر او نظارت داشته باشند.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: مردم باید بتوانند جایی که او خطا میکند با او برخورد کنند، اما سطح نگاه ما به مردم این است که به پای صندوقهای رأی بیایند رأی شان را بدهند و بروند.
وی افزود: وقتی ما سراغ مسأله سربازی میرویم میگوییم برای این که مانع توسعه کسب و کارهای نوپاست (استارتاپ) و وقتی سراغ مدیریت غلط کرونا میرویم به دلیل این که چند پارچگی در مدیریت دولت این بلا را سر کشور آورده است و امروز شما میبینید که همه مردم گرفتار آن هستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تلاش ما باید به این سمت برود که مسائل ۵۰ ساله و ۱۰۰ ساله را حل و فصل کنیم.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: نقدینگی امروز ۷۰ هزار برابر شده است، چه کسی عامل خلق این نقدینگی است؟ آیا خلق نقدینگی به این عظمت مربوط به خارج از کشور است؟ یا ساختارهای معیوب ما در بودجه و در نظام برنامه ریزی یا در ساختاری بانکی چنین حوادثی را ایجاد کرده است.
وی گفت: متأسفانه ما دنبال ساختارهای مولد فقر هستیم، در انحصار تبعیض یک اقتصاد رانتی و غارتی درست شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یعنی یک انحصار فوق العاده ایجاد کرده ایم و انحصارها یک طبقه موقت درست میکنند که در کنار منافع دولت قرار گرفته است.
آقای قاضی زاده هاشمی گفت: بنابر این وقتی صحبت از خصوصی سازی میکنیم اختصاصی سازی میشود و از این جیب دولت به آن جیب دولت میرود.
وی افزود: کل هنر ما این است که مدیریت صندوقها را جابجا کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما اگر بخواهیم منابع کشور را بین مردم تقسیم بکنیم منابع طبیعی کشور به هر نفر ماهی ۳ میلیون تومان میرسد.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: باید سؤال کرد این منابع کجا رفته است.
جمع بندی نهایی آقای رئیسی از نخستین مناظره
- رئیسی: تاکید رئیسی بر تکمیل زیرساخت های فضای مجازی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر تکمیل زیرساخت فضای مجازی در کشور گفت: با این حال برخی آقایان با خلط مبحث؛ با آن که وظایفشان را در این زمینه انجام ندادند برخی مسائل فرعی را مطرح میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در بخش جمع بندی نخستین مناظره زنده تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری افزود: رئیس جمهور، رئیس همه " جمهور" است یعنی رئیس همه مردم، جناح ها، گروهها و همه دغدغهمندان در قبال ملت و انقلاب از هر جناح و حزب و با هر گویش و اقلیم.
وی تاکید کرد: پس رئیس جمهور باید خودش را رئیس همگان بداند و نگاهش نگاه خدمت به همه باشد و رفع مشکل همگان را در دستور کارش قرار دهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: رئیس جمهور باید با نگاه عمیق به مسائل کشور، تعیین اولویتها برای حل آنها با داشتن برنامه اقدام کند.
آقای رئیسی گفت: مردم در قوه قضائیه دیدند که از روزی که در این قوه مسئولیت گرفتم برنامهای به نام سند تحول ارائه کردم و مشغول کار شدم و آن را در اختیار اندیشمندان، صاحبنظران، قضات و همگان قرار دادم و گفتم تحولی که در پی آن هستم مبتنی بر این سند است.
وی افزود: مردم هم احساس شان این بود که پس از دو سال و چند ماه از مسئولیت بنده در قوه قضائیه اتفاقی در این قوه افتاد و نگاه ملت، نخبگان و جناحهای مختلف این شد که در وضع این قوه تفاوت ایجاد شده است.
آقای رئیسی گفت: برای این برنامه نویسی ۱۲ اندیشکده فعال در کشور را به خط کردیم و برنامهای برای حل مسائل در بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و شناخت گرههای مردم و حل مسائل آنان در دستور کار قرار گرفت.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به این که عقب ماندگی در توسعه فضای مجازی در کشور افزود: در این بخش، کار بایستهای انجام نشده و زیرساختها با مشکل مواجه اند.
آقای رئیسی افزود: پژوهشگران عزیز نیز وقتی در حال انجام فعالیتهای پژوهشی هستند و مثلا با کتابخانهای آن سوی دنیا ارتباط برقرار میکنند میبینند که فعالیتشان با مشکل مواجه میشود پس معلوم است که زیرساختها در فضای مجازی کامل نیست و باید تکمیل شود.
وی گفت: در این عرصه در تولید محتوا نیز مشکل داریم و حق بسیاری خانمها در این حوزه ضایع میشود حتی بانوان خانه دار که تولید محتوا میکنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم فعالیت بسیار برای تکمیل زیرساختها در فضای مجازی افزود: من خودم در فضای مجازی فعالم و دو میلیون فالوور دارم و بسیاری از مسائل از همین طریق به من منتقل میشود، اما مسئولان ذیربط در این زمینه به جای انجام وظایف شان در این خصوص با طرح مسائل فرعی، خلط مبحث میکنند.
آقای رئیسی گفت: بدانید که وقتی از سفره مردم و کسب و کار آنان سخن میگوییم اینها جزو مسائل مردم است؛ وقتی از دولت سخن میگوییم، دولت مساله مردم است.
وی تصریح کرد: چطور با گذشت این همه سال نتوانستیم دولتی در تراز انقلاب اسلامی خواست مردم عزیزمان و مبتنی بر نگاههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایجاد کنیم؟
آقای رئیسی تاکید کرد: ما حتما میتوانیم این کار را انجام دهیم، زیرا ما اصحاب " ما میتوانیم" هستیم ما حتما توانمندیم، ما اصحاب " ما میتوانیم" هستیم و نمیشود و نشد، نداریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: من درباره برخی مسائل بانکی با مسئولان این حوزه صحبت کردم و از آنان خواستم که برای ساماندهی عرصه اقدام شود، اما گفتند بانکها به حرف شان توجه نمیکنند؛ یعنی چه که توجه نمیکنند؟.
وی در پایان تاکید کرد: به آنان گفتم من آغاز میکنم تا ببینیم به حرف من توجه میکنند یا نه؛ نه این که، چون اکنون در قوه قضائیه هستم چنین میگویم؛ هر مدیری محکم پای کار بیاید و جدی عمل کند کارها انجام خواهد شد.
جمع بندی نهایی آقای جلیلی از نخستین مناظره
- جلیلی: فرهنگ سیاسی غلط باید اصلاح شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در فرصت ۴ دقیقهای جمع بندی خود در اولین مناظره گفت: موضوعات اقتصادی در این جلسه مطرح شد، اما موضوع اصلی نقش و هنر رئیس جمهور است و اینکه کسی که میخواهد در این جایگاه قرار بگیرد چگونه بحثها را به نتیجه برساند.
آقای جلیلی افزود: اگر کسی که در این جایگاه قرار میگیرد و برنامههایی را داشته باشد و در بخشهای مختلف نکاتی را بگوید سوال این است که چه تضمینی است که اینها به نتیجه برسد؟
وی افزود: باید در برنامهها اولین سوال این باشد که جدای از اینکه میگویند چه میکنند باید بگویند این کاری را که میکنند چه نتیجهای خواهد داشت تا قابل ارزیابی باشد.
او گفت: ۸ سال پیش در اینجا چیزهایی گفته شد، اما کدام یک از آنها انجام شد، تحریمها دو برابر و دلار چند برابر شد.
جلیلی افزود: ما میگوییم در بحث معدن اشتغال ایجاد میشود و سال اول بعنوان مثال صد هزار شغل و سال دوم ۱۲۶ هزار شغل و در سال چهارم ۲۵۳ هزار شغل را ایجاد خواهیم کرد و این قابل ارزیابی است.
وی گفت: من در شبکه تلوبیون آنچه را که اینجا نمیشود بیان کرد بیشتر توضیح خواهم داد و حتی اگر دوستان با این موضوعات سوال دارند حاضرم در آنجا با آنها مناظره و مباحثه داشته باشم.
جلیلی افزود: عرض من این است که باید صحبت کنیم از رئیس جمهوری که با اقتدار بتواند این کار را انجام دهد و اقتدار هم این نیست که چند حرف تند زده باشد بلکه اقتدار آن است که به موقع تصمیم بگیرد، تصمیمش اجرا شود و نتیجهای که قول داده است بگیرد.
وی گفت: برای تحقق کارها برخی از مشکلات، ساختاری نیست بلکه مشکلاتی است که در فرهنگ سیاسی کشور وجود دارد.
او افزود: رئیس جمهور باید این توانمندی را داشته باشد که آنها را حل کند متاسفانه برخی از این مشکلات مربوط به این جناح و آن جناح و این قوه و آن قوه نیست و ممکن است فراتر باشد و رئیس جمهور باید این موضوع را برطرف کند.
جلیلی گفت: این بحث بسیار مهمی است که ما چگونه میخواهیم فرهنگ سیاسی غلطی که حاکم است و مناسبات غلطی که شکل گرفته است کنار بگذاریم.
وی گفت: کار با نمایش به نتیجه نمیرسد و کار واقعی میخواهد و به قول شهید حاج قاسم سلیمانی اگر یک ظرف آب را رها کنیم اینگونه نیست که پای درخت برسد بلکه باید دنبال آن رفت و مواظب بود که راهش کج نشود.
جلیلی افزود: ماشین دولت این گونهای نیست که فقط بخشنامهای صادر شود و حرکت کند و اگر به بهترین شکل ماشین را استفاده نکنیم کار به نتیجه نخواهد رسید.
وی گفت: اگر ما از فضای مجازی و از هوشمند و فوق هوشمند کردن دولت صحبت میکنیم باید از برخی از این سازو کارها به خوبی استفاده کرد.
جلیلی افزود: یکی از مهمترین چیزهایی که مانع کار است متاسفانه بحث تعارفات سیاسی، جناحی و بعضا سازمانی است و اینها را باید اصلاح کرد.
جمع بندی نهایی آقای مهرعلیزاده از نخستین مناظره
- مهرعلیزاده: برای تشکیل دولت سوم اصلاحات آمده ام
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای تشکیل دولت سوم اصلاحات به میدان آمده ام.
محسن مهرعلیزاده در بخش پایانی سخنان خود در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به مردم ایران تصریح کرد: آمارهای اقتصادی و شاخصهای سیاسی اجتماعی و حافظه تاریخی شما گواه این است که در این کشور دولتی بر سرکار بود که توانست با حرکت آرام و منطقی و عقلایی و به دور از هیجانات و نوسانات، شرایط کشور را به نحوی مناسب در جهت توسعه حرکت دهد و آن دولت دولت اصلاحات، دولت سیدمحمد خاتمی بود.
وی با بیان اینکه در آن دوران شاهد رشد اقتصادی پنج و هفت دهم درصدی بودیم گفت: تقویت و تثبیت ارزش پول ملی، کاهش تورم از ۵۰ درصد به تک رقمی، توسعه نهادهای تاثیرگذار اجتماعی، تنشزدایی گسترده با دنیا و روابط بین المللی موثر، امیدآفرینی د ربین جوانان و دانشجویان و زنان دستاوردهای آن دولت بود.
مهر علیزاده اضافه کرد: ۱۶ سال است در مسیری قرار داریم که تعادل کشور برای تمرکز و حرکت برای حل مشکلات از بین رفته و مسائل سیاسی در صدر و مشکلات مردم در ذیل قرار گرفته است.
وی افزود: امروز کوچکترین مسئله اجتماعی در کشور ظرفیت تبدیل به یک بحران بزرگ را پیدا نموده است و هنوز بعد از ۴۲ سال برق قطع میشود، بحران کم آبی داریم و با تورمهای افسارگسیخته و منابع کم، معیشت بخشی از جامعه در خطر قرار گرفته است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه امروز مردم ناراضی هستند و میپرسند چرا مشکلات تمام نمیشود و چرا مدیران تحصیل کرده در داخل و خارج نمیتوانند مشکلات کشور را حل کنند گفت: پاسخ ساده است، چون به آنها اجازه داده نمیشود. همین رویکرد در سیستم اجرایی کشور منتهی به جوان گرایی نمیشود. استفاده از متخصصین و دانشآموختگان در بدنه اجرایی کشور جدی گرفته نمیشود.
وی تصریح کرد: امروز کشور با بیش از ۵۰ بحران مواجه شده و برای حل مشکلات اجماع وجود ندارد و تریبونهای مسئولین به جای گفتگو و امیدآفرینی برای مردم به محلی برای دعوا تبدیل شده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه من برای اجماع سازی و اعتماد سازی آمده ام گفت: من از تشکیل دولت سوم اصلاحات، یعنی دولت زندگی با شما سخن میگویم. زندگی در مقابل مرگ، زندگی در مقابل جنگ و زندگی در مقابل فقر و زندگی در مقابل تهدید و ناامیدی مردم.
وی افزود: بیاید شرایط زندگی خوب را فراهم کنیم. زندگی بر حسب آنچه که شایسته آن هستیم. زندگی برازنده ایرانی. من میخواهم با مدیریتی منطقی، برنامه محور و عمل گرایانه، براساس علم روز دنیا، دولتی اقتصاد محور، تولیدگرا و کارآفرین با سیاستهای رفاهی و مناسب در حوزه کار و مسکن و یارانه و حمایت از جوانان ایجاد کنم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان سخنان خود جملهای هم به زبان آذری خطاب به مردم آذری زبان بیان کرد.
جمع بندی نهایی آقای رضایی از نخستین مناظره
- رضایی: دولت های گذشته نباید تکرار شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولتهای گذشته سفره مردم از سفره دولت جدا شد.
آقای محسن رضایی در برنامه مناظره انتخاباتی با بیان اینکه در دولتهای گذشته جوان گرایی کنار رفت و عبارت ما نمیتوانیم وارد ادبیات سیاسی اداری ایران شد افزود: طی دولتهای گذشته اعتماد به نفس کشته شد و خودباوری و خلاقیت از بین رفت.
وی با بیان اینکه دولت جدید باید یک دولت کارآمد، قوی، پاسخگو و مسئولیت پذیر باشد گفت: باید دوباره مردم و دولت کنار هم قرار بگیرند وما انشاءالله با تشکیل دولتی جوان و انقلابی شعار ما میتوانیم را به دوباره به عرصه اداره و مدیریتی کشور برمی گردانیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی برای ۴۰ میلیون نفر را تضمین کرد و گفت: ایجاد شغل خانه داری از دیگر برنامههای دولت من است.
آقای رضایی افزود: علاوه بر ساخت یک میلیون مسکن مصوب مجلس، یک میلیون مسکن دیگر به صورت نوسازی و احیای بافتهای فرسوده را در دستور کار دولت خود قرار خواهم داد.
وی همچنین ایجاد صندوق جبران ضرر مال باختگان بورس را از دیگر برنامههای خود خواند و گفت: از اصل ۱۲۷ استفاده و ایالتهای اقتصادی طبق قانون اساسی ایجاد میکنم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حل مشکلات کشاورزی و کشاورزان مظلوم را در دیگر برنامههای خود خواند و افزود: چنانچه بنده منتخب مردم شوم محصولات کشاورزان را که امروز حتی در قیمت تضمینی گندم و دانههای دامی با مشکل دارند، پنج درصد بالاتر از قیمتهای وارداتی محصولات کشاورزی خرید تضمینی میکنم.
آقای رضایی همچنین تاکید کرد: بیمه کشاورزان را حل و دست دلالان و واسطه گران را در این زمینه قطع و ایران را به بازار آب و غذای منطقه ۵۰۰ میلیونی تبدیل میکنم.
وی در ادامه با بیان اینکه فضای مجازی را مدیریت در دسترس همگان قرار میدهد گفت: من خودم را سرباز وطن میدانم و یکبار دیگر آبرویم را کف دست گذاشته و آمده ام با جانفشانی، ایثار و فداکاری دهه اول انقلاب جوانهای کشور را به صحنه بیاورم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: با کمک کارشناسان و پژوهشگران کشور نظام تصمیم سازی، تصمیم گیری و نظارت در جامعه و دولتمان را تقویت میکنم.
آقای رضایی با اشاره به اینکه در این عرصه بزرگی که به وجود آمده است من شرمنده اعتماد صبر وتحمل هستم افزود: من شرمنده زباله گردها، نان قرضیها و کوله بران هستم.
وی افزود: هیچ گاه فکر نمیکردم که وقتی خرمشهر آزاد میشود و آوارگان به خرمشهر بازمی گردند، زنده بمانم و در شرایطی که اقتدار ایران تا ساحل مدیترانه پیش رفته و برادران ما به عنوان مشاور و صلح ساز و امنیت ساز منطقه هستند، شاهد این وضع نابسامان اقتصادی در کشور باشم و ببینم مردم صبور، با انواع ناملایماتی که دارند ما دولتمردان را که امروز آنها را بازیچه میخواهیم قرار دهیم، تحمل کنند.
رضایی در پایان خطاب به مردم گفت: من به جای همه دولتمردان کشور از محضر شما عذرخواهی میکنم و امیدوارم که خدای متعال این توفیق را به من بدهد تا گذشتهها را جبران کنم.
جمع بندی نهایی آقای همتی از نخستین مناظره
- همتی: آمده ام نگذارم اقتصادمان مثل کره شمالی شود
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آمده ام تا رئیس جمهور شوم و نگذارم اقتصادمان به سمت اقتصاد کره شمالی برود.
عبدالناصر همتی در ادامه مناظره امروز گفت: در شرایط بسیار سخت کشور بانک مرکزی را اداره کردم و نگذاشتم اقتصاد ایران ونزوئلایی شود.
وی افزود: مردم! من هنوز پیروز این انتخابات نیستم، چون اکثر شماها تصمیم دارید که رای ندهید، اما از شما دعوت میکنم که تجدیدنظر کنید، برای تقویت جمهوریت نیاز داریم که قدرت بی قدرتها را نشان دهیم.
او گفت: ما برای احیای توسعه کشور زمان نداریم، ما ایرانیها دیگر حق و فرصت اشتباه نداریم، زیرا جامعه ایران در حال پیرشدن است.
وی افزود: ۴ سال دیگر برخی از فرصتهای طلایی بین المللی توسعه ایران از دست میرود.
وی گفت: میلیونها ایرانی میتوانند از زیر خط فقر در بیایند اگر این ۴ سال از دست نرود.
او افزود: همسایههای ما در حال جلو افتادن از ما هستند و اگر ما امروز درست انتخاب نکنیم ۲۰ سال دیگر آنچنان در حال توزیع قیر رایگان و ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهیم بود و حتی از عراق و پاکستان هم عقب میافتیم.
همتی گفت: ما الان به همت شهید سلیمانیها قدرت منطقه هستیم و باید اقتصاد اول منطقه هم باشیم، اما نیستیم و اگر امروز درست انتخاب کنیم الگوی اقتصادی منطقه خواهیم شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در میان نامزدهایی که امروز روبروی شما هستند من توانایی و دانش این کار را دارم و اگر یکایک شما بخواهید هم مشکلات اقتصادی کشور حل میشود و بعد از چند سال جنگ تحریمی، جامعه مان نفسی میکشد و روی ریل توسعه میافتد و هم جمهوریت تقویت میشود.
همتی افزود: خیلیها نتیجه انتخابات را از پیش مشخص شده میدانند، اما ما میتوانیم نتیجه صحنه را عوض کنیم و کمکی که از شما مردم میخواهم این است که اولا خودتان رای دهید و اگر اعتراضی هم دارید اعتراضتان را با رای دادن به من نشان دهید و بعد اینکه در این هفته سعی کنید هر کدام از شما ده نفر را به رای دادن متقاعد کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: بحث پیروزی من نیست، ما مردم میتوانیم ببریم و ایران و جمهوریت میتواند ببرد و ما مردم میتوانیم صحنه را به نفع مردم، جمهور، جمهوریت و ایران عوض کنیم.
همتی افزود: ان شاالله روز ۲۸ خرداد همه با حضور چشمگیر در پای صندوقهای رای جواب خوبی را به آنان که فکر میکنند جمهوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تضعیف شده است بدهید.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این بخش از سخنان خود جملاتی را به زبان آذری خطاب به مردم استانهای همدان، زنجان و آذربایجان به این شرح بیان کرد: من به امید شما وارد میدان شدم ان شاالله در این یکی دو هفته آینده که روزهای حساسی است کمک کنید کشورمان به دست جریان خاصی نیفتد.