نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در بخش پنجم با طرح دیدگاههای هر یک از نامزدها برای حل مشکلات کشاورزی و منابع طبیعی و آب ادامه یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در بخش پنجم با طرح دیدگاههای هر یک از نامزدها برای حل مشکلات کشاورزی و منابع طبیعی و آب ادامه یافت.
سوال مجری از آقای همتی در بخش پنجم
سوال مجری از آقای زاکانی در بخش پنجم
سوال مجری از آقای مهرعلیزاده در بخش پنجم
جواب آقای مهرعلیزاده به سوال در بخش پنجم
سوال مجری از آقای جلیلی در بخش پنجم
جواب آقای جلیلی به سوال در بخش پنجم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تامین مالی را یکی از مهمترین مشکلات و عوامل تعطیلی شهرکهای صنعتی بیان کرد.
آقای سعید جلیلی در دومین مرحله از نخستین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری درباره شهرکهای صنعتی و اینکه طبق آمارهای موجود، بخش عمدهای از واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی کشور تعطیل یا نیمه تعطیل هستند و از این طریق بخش قابل توجهی از سرمایه، امکانات و تجهیزات تولیدی کشور در حال فرسودگی بوده و موجب اتلاف منابع، بیکاری و کمبود تولید و محصولات داخلی شده است، برنامه مشخص شما برای بازگشت این واحدها به عرصه تولید، با ذکر محل مالی پیش بینی شده چیست؟ گفت: در هشت سال گذشته از بسیاری از شهرکهای صنعتی بازدید و جلسات متعددی با آنان داشتم.
وی با بیان اینکه با ۲۴ صنف جلسات متعدد داشتیم افزود: در این جلسات, ۱۶ مساله مشترک مطرح شده که همه اذعان دارند که این ۱۶ مساله، مانع کار است.
جلیلی بحث تامین مالی را یکی از مهمترین مسائل در خصوص کار نکردن شهرکهای صنعتی به اذعان صاحبان این مشاغل بیان کرد و گفت: سوال اصلی این است که اگر اکنون روزانه ۲ هزار میلیارد تومان خلق پول میکنیم، چگونه کسانی که در کار تولید هستند، مهمترین مشکلشان، تامین مالی است.
وی با طرح این سوال که این ۲ هزار خلق پول کجا میرود؟ افزود: اینها سوالات اصلی است و باید بر روی آن کار شود.
جلیلی اضافه کرد: اگر میخواهید به تولید بها دهید که یک مشکل آن، تامین مالی است، باید این موضوع حل شود.
وی ثبات نداشتن مقررات تجاری را از دیگر مشکلات شهرکهای صنعتی برای صادرات بیان کرد و گفت: بخش نامههایی که از سال ۹۷ تا ۹۹ در بخشهای مختلف از جمله فولاد، کاشی و سرامیک، شیشه، سیمان و پتروشیمی صادر شده است، متععد و بعضا متعارض است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: وجود این بخشنامه ها، حتما به تولید لطمه میزند.
وی مشارکت داشتن صاحبان مشاغل شهرکهای صنعتی در تصمیم گیریها را از دیگر مطالبات آنان خواند و گفت: حداقل باید صحبتهای این افراد و صاحبان مشاغل را شنید و بعد بخشنامه صادر کرد که کار بهتر انجام شود.
جلیلی ادامه داد: ماشین دولت برای آن است که صنعتگر و شهرک صنعتی، را به جلو ببرد، نه اینکه هر یک از دستگاهها دهها مجوز را از صاحبان مشاغل مطالبه کنند و از سوی دیگر یکی از دستگاهها مجوز صادر نکند.
وی بر ساماندهی این امور تاکید کرد و افزود: باید از ظرفیت دولت الکترونیک استفاده کرد و یکی از آن به شکل فوق هوشمند پیشاپیش به آنها بگویید که چه امکانات و اختیاراتی دارند و چگونه میتوانند از آن استفاده کنند.
سوال مجری از آقای قاضی زاده هاشمی در بخش پنجم
جواب آقای قاضی زاده هاشمی به سوال در بخش پنجم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: الان جوانان روستایی علاقهای به ماندن در روستا ندارند، چون درآمدی در روستا نیست و اگر منابع درست توزیع شود این علاقه فراهم خواهد شد.
آقای سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی؛ در نیمه دوم مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی در خصوص بیکاری و مهاجرت قشر جوان از مناطق روستایی به شهرها و توسعه اشتغال در روستا افزود: وقتی میگویم ساختارها استضعافگر هستند و منابع مالی را در بین گروههای مختلف اجتماعی و مناطق مختلف نادرست توزیع میکنند، نتیجهاش مهاجرت گسترده روستاییان و از بین رفتن مشاغل کشاورزی میشود.
وی ادامه داد: شصت سال پیش آمریکاییها برای ما اصلاحات عرضی طراحی کردند و نظام برنامهریزی با هدف توسعه شهرنشینی برای ما درست شد، درآمدهای نفتی و هزینه درآمدهای نفتی در شهرها، سطح رفاه اجتماعی در شهرها افزایش یافت، بنابراین تمایل به مهاجرت بیشتر شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما یکی از سریعترین جابهجاییهای جمعیت از روستا به شهرها در جهان را داریم و در پنجاه سال گذشته ترکیب جمعیتی ما از ۵۰ -۵۰ به ۸۰ به ۲۰ (۸۰ درصد مهاجرت به شهر و ۲۰ درصد به روستا) تغییر کرده که عمدهترین مسئله در این تغییر بازتوزیع منابع است.
وی افزود: در کشورهای دنیا ما بیشترین مالیات بر تولید را داریم و یا وقتی نگاهی به سپردههای بانکی میاندازیم، دهک اول بیشترین سپرده و بیشترین دریافتی را دارند و دهکهای پایین تقریبا در این موضوع صفر هستند.
قاضی زاده هاشمی گفت: الان جوانان روستایی علاقهای به ماندن در روستا ندارند، چون درآمدی در روستا ندارند و اگر ما منابع را طوری توزیع کنیم که شیببندی اقتصاد به نحوی شود که منابع مالی به روستا رود و بومیگزینی و استخدام و بکارگیری نیروی انسانی مدنظر باشد و در کنار آن اختیارات کافی هم باشد، به طوریکه هر شهرستان بتواند خودش پایتخت باشد و مجموعه منابع بودجهاش در اختیارش باشد، این موضوع حل خواهد شد.
سوال مجری از آقای رضایی در بخش پنجم
جواب آقای رضایی به سوال در بخش پنجم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بیش از ۲۰ سال است که دارم فریاد میکشم که به داد اقتصاد برسید، دست از این جناح بازیهای سیاسی بردارید.
آقای محسن رضایی در ادامه اولین مناظره تلویزیونی و در پاسخ به سوالی درباره برنامه هایش برای رفع فقر , فساد و تبعیض به عنوان سه درد کهنه به خصوص در مناطق کم برخوردار افزود: من معتقدم که سال ۱۴۰۰ سال گشایش و عبور از سختی هاست و لازم است به دو نکته اشاره کنم , نکته اول هشدار و دوم اینکه بگویم چرا سینه خود را دوباره آماج حوادث ملت ایران میکنم.
وی گفت:لازم است تاکید کنم با همین شرایط موجود شاهد بدتر شدن فضای کسب و کار خواهیم بود , اگر میخواهیم فقر و فساد از بین برود اولین کار این است که از تکرار دولتهای گذشته به طور جدی جلوگیری کنیم.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: شما از یک صحبت آقای همتی میتوانید درک کنید که چه اوضاعی وجود دارد. ایشان میگوید که من به خاطر اینکه در حوزه اقتصادی با آقای روحانی اختلاف داشته کنار گذاشته شدم. سوال این جاست جناب آقای همتی چرا کنار آقای روحانی ماندید؟ یعنی میگویید آقای روحانی تخصص اقتصادی نداشته و از شما این کار را خواسته است؟ چرا به شعور ملت ایران توهین میکنید؟ چرا میخواهید دوباره دولتهای گذشته تکرار شود؟
وی خطاب به مردم گفت: مردم عزیز ایران من همانطور که سال ۹۲ هزار تومانی را نشان دادم اگر دولتهای گذشته تکرار شود یک فاجعه بزرگی شما را در بر خواهد گرفت، نباید بگذارید این تکرار شود من که به صحنه آمده ام برای همه مسائل خودم را آماده کردم.
آقای رضایی تاکید کرد: بیش از ۲۰ سال است که دارم فریاد میکشم که به داد اقتصاد برسید مسئله اقتصاد مهم است، دست از این گروه گراییها و جناح بازیهای سیاسی بردارید. دولت آینده باید قویترین دولتی باشد که از همه شایستگان از اصولگرا و اصلاحطلب گرفته تا اهل تسنن ,اهل تشیع , بانوان و جوانان استفاده کند.
وی افزود: ما حتی یک روز و یک ثانیه را هم نمیتوانیم از دست بدهیم و نباید به ملت ایران خیانت کنیم. بیاییم دست برداریم از خودخواهیها و متلک گفتنها و جنگهای روانی. خدا را خوش نمیآید ملتی که بعد از ۲۰۰ سال آمده است آغازی را شروع کند و میخواهد تمدن بزرگی را بسازد امروز نباید دستاویز جریانهای سیاسی افراد قرار بگیرد. یک بار بیایید در برابر این ملت بزرگ تعظیم کنیم و قویترین دولت را در هشت سال آینده تشکیل دهیم.
سوال مجری از آقای رئیسی در بخش پنجم
جواب آقای رئیسی به سوال در بخش پنجم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:برخی میگویند اگر ما نبودیم در مملکت قحطی میشد این مثل دروازه بانی است که ۱۷ گل میخورد و میگوید اگر من نبودم ۳۰ گل میخوردیم این که پاسخ نشد، باید برای تورم راهکار پیدا کرد.
اقای رئیسی در دومین قسمت از دور دوم مناظره در پاسخ به سوالی درباره تورم و راهکار دولت خود برای تعدیل آن افزود: متاسفانه یکی از مشکلات جدی که مردم به آن مبتلا شده اند موضوع تورم است و قیمتها در کالاهای اساسی بسیار افزایش پیدا کرده است.
رئیسی با اشاره به هفت برابر شدن قیمت مسکن، هشت برابر شدن قیمت خودرو و ۵ تا شش برابر شدن قیمت گوشت و مرغ در چند سال اخیر افزود: همین موضوع باعث نارضایتی مردم شده است.
وی با بیان این که چند سال پیش در همین سالن برخی گفتند که اگر فلانی رئیس جمهور شود قیمت دلار پنج هزار تومان میشود در حالی که هم اکنون در دولت خودشان دلار به ۳۰ هزار تومان رسید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ثبات بازار بسیار مهم است در بازار دخالت دولت معنی ندارد، دولت جایگاهش هدایت و حمایت و نظارت است و از بازاری و تولیدکننده باید در این امر کمک بگیرد.
وی با بیان این که نمیشود نشست و با بخشنامه تصمیم گرفت تصریح کرد: ارز تک نرخی باید باب شود. شاهد هستیم که در قوه قضائیه برای ارز ۴۲۰۰ تومانی پروندههای بی شماری تشکیل شده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که باید به سمت ارز تک نرخی و ثبات بازار رفت گفت: باید ارز صادراتی را مدیریت کرد. با قوه قهریه این را نمیشود حل کرد بلکه باید با راهکارهایی، چون تهاتر حل شود و مدیریت کردن ارز صادراتی بسیار مهم است.