روش برخورد با کسانی که میگویند رأی نمیدهیم!
روش برخورد با کسانی که میگویند رأی نمیدهیم، چگونه باید باشد؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، کمتر از دو هفته تا انتخابات ریاستجمهوری فاصله داریم و هرگز رأی دادن برای ما اینقدر مهم نبوده است، اما مشکلات اقتصادی و ناکارآمدی مسئولان، بهقدری روی مردم فشار آورده است که عدهای تصمیم بر مشارکت نکردن در انتخابات دارند.
اگرچه از اکنون نمیتوان پیشبینی دقیقی درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات داشت، اما میتوان با روشهای اصولی، دلخوری مردم و قهرشان با انتخابات را رفع کرد و آنها را پای صندوق رأی آورد.
نظرسنجیها نشان میدهند که عدهای از رأیدهندگان، تأثیرگذار نبودن انتخابات در بهبود وضعیت کشور، مشکلات اقتصادی، نبود کاندیدای مورد علاقه و غیره را مهمترین دلیل شرکت نکردن در انتخابات میدانند، اما با کسانی که میگویند رأی نمیدهیم، چگونه باید برخورد کرد؟
به دلایل رأی ندادن آنها گوش کنید
تا زمانی که ندانید دلیل فرد مقابل شما برای رأی ندادن چیست، هرگز نمیتوانید او را متقاعد کنید. کسانی که میگویند رأی نمیدهیم، اغلب با دلایلی، خود را توجیه میکنند. در روبرو شدن با این افراد، در کمال آرامش و احترام، به دلایل رأی ندادن آنها پاسخ دهید.
دلیل: وقتی کسی را نمیشناسم، چرا باید رأی بدهم؟ من در قبال رأی ناآگاهانه خود مسئول هستم!
پاسخ: صداقت این گروه از رأیدهندگان ستودنی است، اما یک رأیدهنده ناآگاه با صرف کمترین وقت و تلاش میتواند این مشکل را برطرف کند.
جهت یک انتخاب آگاهانه، ردیف کردن سابقه مدیریتی کاندیداها قطعاً به منزله اصلح بودن نیست، بلکه پیگیری مناظرههای تلویزیونی و بررسی اقدامات انجامشده هر کاندیدا در پستهای سابق میتواند کمک کند تا با اطلاعات دقیقتر، کاندیدایی را انتخاب کنید.
دلیل: هیچکدام از نامزدها مورد علاقه من نیست.
پاسخ: علاقه نداشتن به کاندیدایی، دلیل کافی جهت رأی ندادن نیست. انتخابها همیشه بین مثبت و منفی و خوب و بد نیست. گاه ما مجبوریم از بین دو گزینه خوب یا دو گزینه بد، یکی را انتخاب کنیم و در این مواقع قطعاً جهت بدتر نشدن شرایط کشور، باید بین دو گزینه بد و بدتر، اولی را انتخاب کنیم.
دلیل: رأی من مهم نیست. رئیسجمهور از قبل انتخاب میشود!
پاسخ: اول اینکه فرایند انتخابات در ایران بهگونهای است که امکان چنین کاری وجود ندارد، زیرا هر کاندیدا میتواند پای هر صندوق، با یک نماینده، از ابتدا تا انتهای رأیگیری و شمارش آرا حضور داشته باشد. همچنین، مجریان انتخابات بهطور عمده، معتمدین مردم و اقشار مختلف مردم هستند.
دوم اینکه اگر اینطور است، پس علت این همه تبلیغ سیاستمداران، درگیریهای شدید در مناظرات، حمایت رسانههای بیگانه از کاندیداهای غربگرا و غیره چیست؟!
دلیل: رأی نمیدهیم تا بفهمند از وضع موجود ناراضی هستیم.
پاسخ: مسبب اوضاع فعلی کشور، رئیسجمهوری بوده که دوره او در حال پایانیافتن است و با رأی ندادن من و شما متنبه نمیشود. همچنین، انتخابات بسیاری در طول تاریخ و کشورهای گوناگون برگزار شده است که در آنها عدهای از مردم رأی ندادند، اما آیا فریاد سکوت مردمی که پای صندوقهای رأی نرفته بودند، شنیده شد؟!
آیا رأی ندادن آنها باعث شد تا دوره ریاستجمهوری کاندیدای برنده شده، کمتر شود؟! آنها با رأی ندادن، تنها این حق را از خود سلب کردند و باعث شدند تا دیگران بر اساس نیاز خودشان، کاندیدایی را انتخاب کنند.
توضیح دهید که رأی یک فرد چه تأثیری خواهد داشت
برخی از کسانی که میگویند «رأی نمیدهیم»، معتقدند که یک رأی کمتر یا بیشتر، تفاوتی در روند انتخابات ایجاد نخواهد کرد. از نظر ریاضی، تفاوت یک برگ رأی تقریباً برابر با صفر است، اما موضوع اینجا است که شرکت در انتخابات، یک فرایند آماری است و نه یک تصمیم فردی.
بهعنوان مثال، زمانی که شما میخواهید به سفر بروید، ترافیک سنگین میشود، زیرا دیگران مانند شما میخواهند به سفر بروند. وقتی میگوییم «در تعطیلات همه به سفر خواهند رفت و من به دلیل شلوغی جادهها فعلاً مسافرت نمیروم» ممکن است بسیاری دیگر نیز این فکر را کنند. به این ترتیب، رفتار آماری و جمعی، باعث کاهش تعداد سفر و کم شدن ترافیک جادهها خواهد شد.
تصمیم جمعی تکتک افراد، موجب میشود تغییر در سطح کلان رخ دهد. شرکت در انتخابات نیز یک تصمیم جمعی است که بر آینده همه مردم، تأثیر مهمی خواهد داشت.
دیدگاههای درست فرد مقابل را بپذیرید
برخی افراد در روبرو شدن با کسی که میگوید رأی نمیدهم، سریع عصبانی و ناراحت میشوند و از هر راه سعی میکنند به طرف مقابل بفهمانند که اشتباه میکند؛ در حالیکه این کار، نتیجه عکس خواهد داشت.
یکی از روشهای مؤثر جهت متقاعد کردن دیگران، این است که به فرد مقابل نشان دهید خودرأی و غیر منطقی نیستید. بخشهای درست حرفهای او را بپذیرید و این پذیرش را در کلام خود مشخص کنید. این شیوه، از جبههگیری طرف مقابل کم میکند و باعث میشود با دقت بیشتری به پاسخهای شما جهت رأی دادن، گوش کند.
جهت متقاعد کردن طرف مقابل، پافشاری نکنید
بحث کردن شما با کسانی که میگویند رأی نمیدهیم، نشاندهنده آن است که آینده و سرنوشت کشور برای شما مهم است. وقتی میبینید که افرادی، حرف اشتباه میزنند و روی اشتباه خود پافشاری دارند، همه تلاش خود را میکنید تا مسیر درست را به آنها نشان دهید، اما پافشاری کردن در برخورد با کسانی که میگویند رأی نمیدهیم و با هیچ دلیل و مدرکی نیز قانع نمیشوند، بیفایده است.
تحقیقات نشان دادهاند هر چقدر ما بیشتر به دنبال متقاعد کردن دیگران باشیم، طرف مقابل نیز نسبت به اشتباه خود، بیشتر پافشاری میکند. تفکر این افراد، این است که من درست فکر میکنم، رأی دادن کار اشتباهی است و کسی که مشکل دارد، شما هستید!
بخدا اگه بخوام بگم چند صفحه میشه.
در مملکت اسلامی که نباید دزد و خلافکار باشد !!! ،....
رئیس جمهور و بقیه ی مسئولین : این مقام یک امانت الهی است( ارثیه ی کسی نیست ! ،) ، او و بقیه ی مسئولین ، خدمتگذار ملت هستند ، و باید این را عملا روزانه ثابت کنند. مردم باید در طرح های عمومی و افتتاح آنها شرکت داشته ، و مراحل پیشرفت آنرا نظاره کنند ، که اگر غیر از این باشد ، زرح ها از نظر زمانی و مادی و معنوی ، منحرف خواهند شد ، و شخص مسئول و سکوت کننده ، بدهکار حق الناس و لازم المحاکمه ، و هر دو عذاب خواهند شد و.......
امکان ندارد رییس یک سازمان ،.....سالم باشد ، و زیر دست او خلافکار ! ، چون باید زود فهمیده و او را معرفی کند !!! ، و بالعکس ! ،....
امام حسین (ع) ، شب عاشورا به یاران و همرزمان خود فرمود: هر کس مدیون است ( انواع حق الناس بدهکار است) ، بر گردد ، که اگر فردا کشته شود ، شهید راه خدا و حق محسوب نمی شود. و......
رستگار و عاقبت بخیر واقعی ، کسیست که ، هیچ نوع حق الناسی بدهکار نباشد و......
نیمه خالی ی لیوان :
باید تفکیک قائل شد بین مسئولی که حقوق میگیرد، با دوست و آشنا که برای کارش مزد نمی گیرد ،.....
در دین برای مسئولین ، نیمه خالی ی لیوان دیده میشود ، پر نبود ، بیت المال و حق الناس پایمال شده (هر مسئولی کم یا بد کار کرده باشد ، عمدا یا سهوا ، حق الناس پایمال کرده...) ! راه نجاتی جز جبران ندارد !، شفاعت و توبه پذیر هم نمی باشد !، هر کس هم سکوت کند ، شریک جرم بوده و عذاب خواهد شد ، سوره انفال آیه 25: وتقو فتنتا.........
چون مقوله حق الناس خدائی و قرآنی و انسانی می باشد ، لذا تا زمانیکه مردم انواع آنرا نشناخته و به آن عمل نکنند ، تذکر و تکرار آن در جاهای مختلف ضروری می باشد .و.......
بنام خدا هیچ پولی نمیخواهد .........
اشتغال زایی ی افسانه ای و باور نکردنی برای تهیه ی مصالح ساختمانی ی مورد مصرف این ساختمان ها ( ده ها میلیون درب ورودی و پنجره و شیشه و مصالح دیگر.......) ، ژاپن نا خواسته این کار افسانه ای را انجام داده ! ولی با متراژ کمتر( چون ژاپن یک پنجم خاک ایران را دارد و یک و نیم برابر جمعیت ایران را ).....تقسیمات را در هر استان و شهر و روستا ، باید از مستحقین و مستضعفین شروع کرد ، و سهم هر کس را در زادگاه خانوادگی اش داد .....اگرما زمین های کشاورزی ( حدود 50 میلیون هکتار) ، کوه ، دره ، کویر و..... را کنار بگذاریم، خیلی سریع و راحت می توان ، به هر ایرانی 6000 متر مربع زمین رایگان داد ( با کمی ی ملاحظات میزات زمین که به هر نفر در زادگاهش زمین بدهند) ، که ملت (نسل ها) تا آخر عمرشان ، اینهمه دلهره ی مسکن ن چند ده متری را نداشته باشند ! .....اگر وضعیت آب مناسب باشد ، خانواده میتواند ضمن ساخت مسکن ، یا سر پناه ، اطاق 20 متری ی مورد نیاز خانواده ، در این زمین 2 ، 3 هکتاری ، انواع میوه و سبزیجات و حبوبات .....مورد نیاز خانواده خود را ( با آموزش) ، با کیفیت بهتر تهیه کند !..... و بقیه ی زمین های کشاورزی ی چند ده میلیون هکتاری ی کشور را برای صادرات اختصاص داد.....و اگر موضوع تامین آب مناسب نباشد ، هر خانواده در این زمین چند هکتاری ، میتواند به تعداد افراد خانواده ، اطاق حدود 20 متری ( یا متراژ دلخواه) ، تهیه کند ! و بقیه زمین خود را با ایجاد دکورهای شکیل ، محلی برای بازی ی بچه ها و برای تفریح خود وخانواده اش کند !......جمعیت را هم کنترل کنیم ، چون در زمانهای قدیم ، جنگ ، روی نفرات محاسبه میشد ، و احتیاج به نفرات زیاد بود ، ولی امروزه جنگ ها الکترونیکی شده ، و نیاز به جمعیت بیشتر از حد نیست( ما همیشه چند میلیون نفر جمعیت جوان داریم....) ، همین جمعیتی که داریم کافیست ! ، با تمام این تفاسیر ، اگر کسی هوس داشتن ن جمعیت زیاد را کرد ، با این وضعی که پیش میرود ، بیشتر از 100 سال طول میکشد که جمعیت ایران ، به 150 میلیون نفر برسد (که نیازی نیست ) ، و ما ( هر خانواده) برای تهیه ی مسکن آنها ، میتوانیم اطاق ها را 2 طبقه کنیم ! ، که دو طبقه کردن اطاق ها یا بنا ، چند هفته یا چند ماه طول خواهد کشید ! ( پس نگرانی ی کمبود مسکن ن ازدیاد جمعیت را نخواهیم داشت ).....مهم تر ، از نگرانی درآوردن نسل هاست !......که اینهمه عقده ی خانه دار شدن برای خانواده های مستحق و مستضعف باقی نخواهد ماند !......سهمیه ماهیانه آب شرب و شستشوی هر خانواده ، به او داده میشود که آنرا در تانکر نگهداری کند ، حال آن خانواده مختار است که آب را صحیح استفاده کند ، یا نا صحیح ، کم آورد ، خودش باید آزاد تهیه کند و.....