رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برداشت گل محمدی از یک هزار و ۴۴۷ هکتار سطح زیرکشت این محصول در استان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه امسال تولید گل محمدی در استان ۱۵ درصد بیشتر شده است افزود: متوسط تولید این محصول در آذربایجان شرقی ۴ تن در هکتار است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، ۷۰ درصد محصول تولیدی پس از فرآوری بصورت اسانس و گلاب در بازار عرضه و حدود ۳۰ درصد نیز به صورت مصرف خانگی به مربا و شربت تبدیل میشود.
وی افزود: ۲۵ واحد کارگاهی در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بسته بندی گیاهان دارویی در استان فعالیت میکنند.
فتحی ادامه داد: بخش زیادی از محصول فرآوری شده گل محمدی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی و روسیه صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد سطح زیر کشت این گل در استان از راقام بومی و ۵ درصد از ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است.
آذربایجان شرقی از مجموع ۱۴ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیرکشت باغات گل محمدی را دارد و رتبه پنجم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.